• Μπράβο: Η 33χρονη Δόμνα Μιχαηλίδου στέλνει το σωστό μήνυμα - εμβολιάστηκε με AstraZeneca

    Υπάρχουν και αυτά τα κυβερνητικά στελέχη. Η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δεν είχε σπεύσει τόσο καιρό να βρει μια «ευκαιρία» να εμβολιαστεί, όπως έκαναν τόσοι και τόσοι, αιρετοί και μη, που παρέκαμψαν την εμβολιαστική προτεραιότητα ή έχρισαν εαυτόν απαραίτητο για τη λειτουργία του κράτους.

     

    Μολονότι το χαρτοφυλάκιό της απαιτεί να βρίσκεται συχνά σε δομές και περιβάλλοντα με αυξημένο ιικό φορτίο, η 33χρονη υφυπουργός περίμενε υπομονετικά τη σειρά της ηλικιακής ομάδας της για να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

     

    Και όταν η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30-39 άνοιξε –ώστε το εμβόλιο της AstraZeneca να αρχίσει να χρησιμοποιείται περισσότερο– η κυρία Μιχαηλίδου έσπευσε από τις πρώτες να εμβολιαστεί, στέλνοντας το μήνυμα της σιγουριάς για τους νέους και ιδίως για τις γυναίκες.

     

    Η κυρία Μιχαηλίδου έλαβε το σχετικό SMS λίγο μετά τα μεσάνυχτα και στις 12 μ.μ. της Μ. Τρίτης πήγε στο εμβολιαστικό κέντρο Κ.Ε.Φ.Ο.Κ. στην οδό Λένορμαν.

     

    Η ίδια σημείωσε στη σχετική ανάρτηση που έκανε στο Facebook: «Το πιο καλό εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο εμβόλιο. Σήμερα κιόλας, αφού άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή μου ομάδα χθες το βράδυ, εμβολιάστηκα με τη πρώτη δόση του Astra Zeneca στο Εμβολιαστικό Κέντρο Λένορμαν. Εχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους επιστήμονες που με πρωτόγνωρη ταχύτητα ξεπέρασαν όλα τα εμπόδια και απόλυτη ευγνωμοσύνη στους υγειονομικούς που κάνουν ό,τι καλύτερο για κάθε πολίτη ξεχωριστά».

    Η πράξη της κυρίας Μιχαηλίδου –όπως και του άλλου 30άρη της κυβέρνησης, του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Κώτσηρα– είναι και μια μικρή απάντηση σε όσους είχαν σχολιάσει πικρόχολα ότι η πρόταση του Ηλία Μόσιαλου να εμβολιαστούν με το AstraZeneca τα μέλη της κυβέρνησης, ώστε να καμφθούν οι ανησυχίες των πολιτών, ήταν άστοχη επειδή όλοι είχαν προλάβει με κάποιο τρόπο να κάνουν το εμβόλιο…

     

    Από την πλευρά του, ο 36χρονος κ. Κώτσηρας, βουλευτής Δυτικής Αττικής της ΝΔ, εμβολιάστηκε το μεσημέρι στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων.

     

    Εμβολιάστηκα σήμερα με το εμβόλιο της AstraZeneca, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στην επιχείρηση…

    Δημοσιεύτηκε από Γιώργος Κώτσηρας στις Τρίτη, 27 Απριλίου 2021

  • Χριστοδουλάκης: Μόλις έγινα 30 ετών και εμβολιάζομαι αύριο

    Αλλά και οι 30ρηδες του Κινήματος Αλλαγής έσπευσαν να δηλώσουν τον ενθουσιασμό τους για το ραντεβού τους με το AstraZeneca.

     

    Χαρακτηριστική η περίπτωση του Μανώλη Χριστοδουλάκη, γραμματέα της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ, ο οποίος έκλεισε τα 30 του πριν από λίγες εβδομάδες και θα εμβολιαστεί τη Μ. Τετάρτη.

     

    «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που μόλις έγινα 30 και μπορώ και εγώ να μπω σε αυτή την ομάδα. Εμβολιάζομαι αύριο 11.24 το πρωί» είπε στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά 90,1» ο κ. Χριστοδουλάκης, για να συνεχίσει: «Μπήκα χθες το βράδυ και υπήρχαν διαθέσιμα ραντεβού και σήμερα ακόμα. Η δεύτερη δόση βγαίνει περίπου στον Ιούλιο αλλά με δυνατότητα αλλαγής».

     

    Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι θα πεισθεί η ηλικιακή ομάδα 30-39 να εμβολιαστεί, απάντησε: «Να ξεκαθαρίσουμε κάτι, στον εμβολιασμό δεν χωράει πολιτική γιατί το μόνο μήνυμα που πρέπει να περάσουμε όλοι μας είναι “πηγαίνετε όλοι να εμβολιαστείτε. Είναι ό μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω”. Το γεγονός ότι κλήθηκε η γενιά μας των 30-39 να μπουν τόσο νωρίς στον εμβολιασμό κάποιοι το ερμηνεύουν ως ότι εισπράττουμε εμείς τα σκουπίδια των μεγαλύτερων που δεν τα ήθελαν. 

     

    »Καλώς ή κακώς βομβαρδιζόμαστε και από πληροφορίες οι οποίες δημιουργούν μια ανασφάλεια σχετικά με το εμβόλιο αλλά στο τέλος της ημέρας βλέπουμε ότι τα νούμερα είναι τέτοια που δεν υπάρχει περιθώριο να κρίνουμε αν πρέπει να το κάνουμε ή όχι, θα το κάνουμε όλοι και σίγουρα θα βγούμε όλοι κερδισμένοι», υπογράμμισε ο ίδιος.

     

    Για 30ρηδες του ΣΥΡΙΖΑ να συμβάλουν στο εμβολιαστικό κίνημα μην ψάχνετε. Εδώ και μήνες, μόνο ο Νίκος Φίλης έχει βοηθήσει στην εθνική προσπάθεια και αυτόν τον έχουν στην μπούκα.

  • Ο Μητσοτάκης, Στουρνάρας και ο μπακαλιάρος ποσέ

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέφαγε το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας με τον Γιάννη Στουρνάρα. Το γεύμα δεν έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά στο δώμα της Τραπέζης της Ελλάδος, επί της οδού Αμερικής, το οποίο έχει και θέα στην Ακρόπολη.

     

    Τι έφαγαν ο Πρωθυπουργός με τον διοικητή της ΤτΕ; Το απάντησε ο «Βηματοδότης» για tovima.gr:

     

    «Αν με ρωτάτε εάν έφαγαν νηστίσιμα, θα σας απαντήσω ευθέως “όχι”, αφού ως γνωστόν ο κ. Στουρνάρας όταν καλεί για φαγητό προσκεκλημένους του, προτιμά τα ψάρια. Έτσι λοιπόν ο σεφ της Τράπεζας Νίκος Φωτιάδης ετοίμασε μπακαλιάρο ποσέ με βραστά χόρτα και άγριο ρύζι. Προσφέρθηκε λευκό κρασί, πλην όμως οι δύο άνδρες ήπιαν, όπως έμαθα, μόνον από μισό ποτήρι. Γλυκό δεν είχε, είχε όμως φρούτα εποχής και στο τέλος προσφέρθηκε εσπρεσάκι».

     

    Σε κάθε περίπτωση το γεύμα είχε μενού την πορεία της οικονομίας μετά την πανδημία. Τις τράπεζες και τα κόκκινα δάνεια, το Ταμείο Ανάπτυξης, ακόμα και τις πρόσφατες εκτιμήσεις της Standard & Poor’s η οποία ως γνωστόν αναβάθμισε την ελληνική οικονομία.

     

    Κάποια στιγμή μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας φέρεται να παρατήρησε: «Μου λένε ότι εγώ είμαι ο αισιόδοξος επειδή προβλέπω ανάπτυξη του πραγματικού ΑΕΠ για εφέτος 4,2%, ενώ η Standard & Poor’s προβλέπει 4,8%. Εγώ προβλέπω 4,8% για του χρόνου ενώ η S&P 5,2%. Ποιος είναι λοιπόν ο πιο αισιόδοξος;»

  • Η ευχή-προειδοποίηση του Πρωθυπουργού προς τους υπουργούς για το Πάσχα

     

    Συνεχίζοντας αυτό το πάντρεμα γαστρονομίας – πολιτικής, να πούμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας με μια κάπως ασυνήθιστη ευχή –αν και με δεδομένο ότι ο ίδιος είναι fit, δεν τη λες και τόσο ασυνήθιστη.

     

    Κλείνοντας λοιπόν το Υπουργικό και πέρα από τις συνήθεις ευχές για καλό Πάσχα, ο Πρωθυπουργός συνέστησε προσοχή στο… φαγητό.

     

    Για ποιους άραγε να το έλεγε; Σε αρκετούς. Διότι είναι γνωστό ότι η κυβερνητική εξουσία, όπως και η κάμερα, παχαίνει.




text
  • Πότε πέρασαν 14 χρόνια από το διάγγελμα ΓΑΠ στο Καστελόριζο; Και όμως πέρασαν. Από πάνω μας


    23 Απριλίου 2024, 16:00