• Ο Νίκη Κεραμέως έπαιξε και βόλεϊ

    Τις προάλλες την είδαμε να παίζει πινγκ πονγκ (βλέπε άλλη Βαβέλ, εδώ). Αλλά η Νίκη Κεραμέως δεν το λυπάται, άρχισε και το βόλεϊ.

     

    Μπορεί η Ελλάδα να κατέχει το πανευρωπαϊκό ρεκόρ κλειστών σχολείων –κατά δήλωση υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη– η υπουργός Παιδείας, όμως, δεν έχασε το κέφι της, βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο.

     

    Ετσι, με αφορμή την έναρξη των διακοπών του Πάσχα –τα Λύκεια άνοιξαν για δέκα ημέρες μάθημα, κάτι είναι και αυτό– η κυρία Κεραμέως επισκέφτηκε τρία σχολεία της Αττικής, σε Σεπόλια, Παγκράτι και Ζωγράφου, επιθεωρώντας τη λειτουργία τους εν μέσω πανδημίας, αλλά και βρίσκοντας ευκαιρία για δυο-τρεις καλοδουλεμένες μανσέτες.

    Γενικά ήταν μια ωραία ημέρα για την κυρία Κεραμέως. Συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς, μπήκε στις τάξεις, έβγαλε σέλφι και πιο κλασικές φωτογραφίες και στο διάλειμμα έπαιξε και λίγο βόλεϊ, αναρτώντας το σχετικό υλικό στα social media.

     

    Τελευταία ημέρα λειτουργίας σήμερα των Λυκείων μας πριν από τις διακοπές του Πάσχα. Είχα τη χαρά να συναντήσω και να…

    Δημοσιεύτηκε από Niki Kerameus στις Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

     

  • Ο Μητσοτάκης ξεχώρισε τον Νίκο Φίλη από τον υπόλοιπο ΣΥΡΙΖΑ

    Πέρασε κάπως απαρατήρητη, ανάμεσα στα άλλα σημεία της συνέντευξης που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ το βράδυ της Πέμπτης, αλλά αξίζει να αναδειχθεί:

     

    Ο Πρωθυπουργός ξεχώρισε τον Νίκο Φίλη από τον υπόλοιπο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη θετική στάση του βουλευτή Α’ Αθηνών και πρώην υπουργού Παιδείας στο θέμα των εμβολιασμών.

     

    Αφορμή στάθηκε η παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να κρίνει την κυβέρνηση.

     

    «Οχι», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης, «ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν είναι να λέει το ανάποδο από αυτό το οποίο κάνει η κυβέρνηση. Ο ρόλος της αντιπολίτευσης θα ήταν, παραδείγματος χάριν, κ. Σρόιτερ, να βοηθήσει στη συνολική προσπάθεια την οποία καταβάλλουμε να πείσουμε συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Υπήρξε ένας άνθρωπος από την αντιπολίτευση, ο Νίκος Φίλης, ο οποίος έκανε μια ανάρτηση και είπε “εγώ εμβολιάστηκα με το εμβόλιο της AstraZeneca και να το κάνετε και εσείς γιατί είναι απολύτως ασφαλές”. Ε, δεν έχω βρει άλλη τέτοια».

     

    Η σχέση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Φίλη έχει τις στιγμές της. Και είχε περάσει από έναν δύσκολο κάβο τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό, είχε πει στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μόλις είχε περάσει περιπέτεια με τον καρκίνο, το άστοχο «κύριε Φίλη, ανήκετε στις ευπαθείς ομάδες, να φοράτε μάσκα».

     

    Μετά ο κ. Μητσοτάκης τού ζήτησε προσωπικά συγγνώμη. Και τώρα τον αναγνωρίζει ως μια μοναδική καλή περίπτωση στον ΣΥΡΙΖΑ.

  • Κι όμως υπάρχει μια σύνδεση των πασχαλινών λαγών του Πατούλη με τη Μαρίνα Πατούλη

    Για τους υπερμεγέθεις πασχαλινούς λαγούς με τους οποίους γέμισε την Αθήνα η Περιφέρεια Αττικής θα τα διαβάσατε στη Βαβέλ της Πέμπτης (εδώ).

     

    Πολλά τα σχόλια. Πολλοί είπαν ότι είναι κακόγουστοι και καρακιτσαριό –και δεν έχουν και πολύ άδικο, εδώ που τα λέμε. Ομως, όταν στο πλαίσιο της εκπομπής «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1 ο Γιώργος Πατούλης ρωτήθηκε για τις «ποικίλες» αντιδράσεις, έκρινε πως «αυτό είναι πολύ καλό διότι σημαίνει ότι όλοι το βλέπουν». 

     

    Οντως όλοι το βλέπουν, δεν μπορείς να μην το δεις. Πέρα από όσους διαμαρτυρήθηκαν για το κακόγουστο του θεάματος, κάποιοι τρόμαξαν, καθώς οι λαγοί τους θύμισαν θρίλερ. Ενώ άλλοι διαμαρτυρήθηκαν ότι σε αποπροσανατολίζουν όταν οδηγείς. Ομως στα μικρά παιδιά στο πίσω κάθισμα άρεσαν –και ο κ. Πατούλης μπορείς να πεις ότι είναι ένα μεγάλο παιδί.

     

    Ομως φαίνεται ότι υπάρχει και μια δεύτερη ανάγνωση σε όλο αυτό: οι λαγοί είναι ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο στο αστραφτερό σύμπαν του περιφερειάρχη Αττικής.

     

    Διότι μπορεί ο κ. Πατούλης να έχει χωρίσει με τη Μαρίνα Πατούλη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν ξεχαστεί οι χρυσαφένιοι λαγοί στο πιάνο της κοινής τους στέγης.

     

    Τη σχετική εικόνα θυμήθηκε ο Γιάννης Βαρβάκης στο theGreekCloud, με μια δόση ειρωνείας βέβαια. Αλλά σε κάθε περίπτωση δεν μπορείς να μη δεις τη σύνδεση.




text
  • Με 830 ευρώ μισθό βλέπεις πια αλλιώς τη ζωή


    29 Μαρτίου 2024, 15:55