• Ο Αβραμόπουλος... μαλώνει τον Ντράγκι: «Το πώς συμπεριφέρεται στο εσωτερικό της χώρας του ο κ. Ερντογάν είναι δικό του θέμα»

    Δεκαπέντε μαρτυρικοί μήνες. Τόσοι έχουν περάσει από τότε που ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επέστρεψε στη χώρα μας μετά την πενταετία του στην Κομισιόν, θέλοντας, όπως έχει διακηρύξει, να επανέλθει στην εγχώρια πολιτική σκηνή ως υποψήφιος με τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές. Αλλά, ακόμη και αν όντως έχει σίγουρη την υποψηφιότητά του, εκλογές δεν υπάρχουν στον ορίζοντα, οπότε τι να σου κάνει όλο αυτό το διάστημα ο κ. Αβραμόπουλος;

     

    Οντας σε αυτόν τον πολιτικό ζουρλομανδύα, ένας πολιτικός τού διαμετρήματός να μην έχει τι να κάνει, ο πρώην Επίτροπος, πρώην υπουργός και πρώην πρόεδρος του Κινήματος Ελεύθερων Πολιτών, επιχειρεί εξόδους στα ΜΜΕ για να πει τις απόψεις του, να μεταλαμπαδεύσει την πείρα του ή, κυρίως, να υπενθυμίσει την παρουσία του.

     

    Βγήκε λοιπόν τη Δευτέρα στον ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ και στον Αρη Πορτοσάλτε και αφού είπε πόσο καλή συνεννόηση είχε πάντα με τον Ταγίπ Ερντογάν, αποφάσισε να επιπλήξει τον Μάριο Ντράγκι, που τον αποκάλεσε «δικτάτορα» μετά και το #sofagate και την απρέπεια προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

     

    Είναι δικτάτωρ ο κ. Ερντογάν κ. Αβραμόπουλε; τον ρώτησε σε ένα σημείο της συνέντευξης ο κ. Πορτοσάλτε.

     

    «Οχι. Και θα σας πω γιατί. Διότι είναι δημοκρατικά εκλεγμένος. Αυτός που θα κρίνει και θα αξιολογήσει έναν ηγέτη του, είναι ο λαός του», απάντησε με στόμφο ο κ. Αβραμόπουλος, ξεχνώντας μάλλον ότι και άλλοι μεγάλοι δικτάτορες –και ο πιο αιμοσταγής όλων– ήταν «δημοκρατικά εκλεγμένοι».

     

    Επειτα ο κ. Αβραμόπουλος επέπληξε τον Μάριο Ντράγκι.

     

    «Ο κ. Ντράγκι, ο οποίος είναι ένας πολύ σοβαρός τεχνοκράτης πρωθυπουργός, κατά τη γνώμη μου υπερέβη τα εσκαμμένα. Είδατε ότι άρχισαν οι πρώτες αντιδράσεις και οι επιπτώσεις. Το πώς συμπεριφέρεται στο εσωτερικό της χώρας του ο κ. Ερντογάν είναι δικό του θέμα», προσέθεσε ο κ. Αβραμόπουλος, συστήνοντάς μας έτσι μια ενδιαφέρουσα πολιτική άποψη, σύμφωνα με την οποία, αν ένας ηγέτης συμπεριφέρεται δικτατορικά στη χώρα του, δεν πρέπει να μας πολυνοιάζει.

     

    Επειτα βέβαια ο κ. Αβραμόπουλος παραδέχτηκε ότι «ο κ. Ερντογάν και εκδηλώνεται αυταρχικά και αψυχολόγητα. Δείτε κάποιες κινήσεις του, μερικές εκ των οποίων αγγίζουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

     

    Υστερα από όλα αυτά, τα όσα αιχμηρά τού έγραψε στην «Καθημερινή» της Τετάρτης ο «Στέντωρ», στο σημείωμα με τίτλο «Ξεσκονίζοντας τους καναπέδες», δεν τα λες και άστοχα:

     

    «Ζέση νεαρού πολιτευτή επιδεικνύει (ξανά) ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, που έχει πυκνωσει τις εμφανίσεις του στα media –και έχει εγκαταστήσει φροντισμένα προφίλ στα social media. Στο πλαίσιο αυτής της πρώιμης καμπάνιας, καταδίκασε τον Μάριο Ντράγκι επειδή χαρακτήρισε τον Ερντογάν “δικτάτορα”. Ο Αβραμόπουλος διαφημίζει πάντα την παλαιά γνωριμία του με τον τούρκο πρόεδρο. Και βεβαίως, εξήγησε το sofagate ως προβληματική διαχείριση μόνο του πρωτοκόλλου από την πλευρά των αξιωματούχων της ΕΕ. Από αυτή του την τοποθέτηση είναι προφανές ότι ο πρώην Επίτροπος δοκιμάζει να επιστρέψει στην εγχώρια πολιτική με τη συνταγή που τον καθιέρωσε: γυαλισμένη εθιμοτυπία. Και στρογγυλεμένη κοινοτοπία».

  • Ταξιδιάρα ψυχή: Λεωφορεία με δρομολόγια... Βουδαπέστης κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη

    Κατά μία έννοια, οι στίχοι από την «Ταξιδιάρα ψυχή» βρήκαν μια νέα δικαίωση αυτές τις μέρες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, της πόλης που γέννησε εξάλλου τις «Τρύπες». Οι στίχοι τους στο τραγούδι, ως και προφητικοί:

     

    «Λονδίνο, Άμστερνταμ ή Βερολίνο
    /έχεις ξεχάσει πού ακριβώς θες να πας
    Όσα κι αν έχω δανεικά, πια δε σου δίνω
    /να κάνεις βόλτες με το magic bus».

     

    Σοβαρά τώρα, η μουσική είναι ένας τρόπος να μεταβολίσεις τη σουρεαλιστική πραγματικότητα που βιώνουμε ως πολίτες.

     

    Διότι δεν έχεις και πολλά άλλα να πεις όταν βλέπεις τα πολυδιαφημισμένα νέα λεωφορεία που βγήκαν στους δρόμους για να λύσουν το οξύ πρόβλημα των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη, εν μέσω έξαρσης του κορονοϊού, να έχουν σημάνσεις με τα δρομολόγια πόλεων της Ουγγαρίας, απ’ όπου προφανώς μας ήρθαν τα εν λόγω οχήματα.

    Οπως ανέφερε δε ο ΣΚΑΪ, δεν είχε βρεθεί ακόμα τρόπος να αλλάξει η σήμανση στις ηλεκτρονικές πινακίδες.

     

    Για να διευκολυνθούν, λοιπόν, οι πολίτες και να ξέρουν τουλάχιστον ποιο τοπικό δρομολόγιο της Θεσσαλονίκης εξυπηρετεί το κάθε διερχόμενο όχημα, τοποθετήθηκε στο παρμπρίζ ο αντίστοιχος αριθμός, π.χ. 10.

     

    Εστω κι έτσι πάντως, το μείζον πρόβλημα, που είναι οι μετακινήσεις στην καταταλαιπωρημένη Θεσσαλονίκη, λύνεται.

  • Ο Πολάκης έφερε στη Βουλή τους γερμανούς αλεξιπτωτιστές της Μάχης της Κρήτης

    Σε άλλα νέα, ο Παύλος Πολάκης, βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε και πάλι αισθητή την παρουσία του στη Βουλή.

     

    Και το κατάφερε, όχι τόσο λόγω του φθαρμένου δερμάτινου τζάκετ με το οποίο εμφανίστηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας την Τετάρτη –αν και με έναν τρόπο, το λες και ταιριαστό με το θέμα.

    Ο κ. Πολάκης, μαζί με άλλους τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εγκάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη για μια εκδήλωση που ήταν να γίνει σε λίγες εβδομάδες στα Χανιά, στο περιθώριο των εορτασμών για τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης.

     

    Ο σφακιανός βουλευτής και οι άλλοι τέσσερις του ΣΥΡΙΖΑ (Κώστας Ζαχαριάδης, Σωκράτης Βαρδάκης, Γιάννης Μπουρνούς και Νίνα Κασιμάτη) κατήγγειλαν ότι μια οργάνωση ονόματι «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών» προσκαλεί σε εκδηλώσεις στις 17-23 Μαΐου 2021, στα Χανιά της Κρήτης, με σκοπό να τιμηθεί η «γενναιότητα των γερμανών αλεξιπτωτιστών, για την πρώτη επιτυχώς αερομεταφερόμενη επιχείρηση με την ονομασία “Επιχείρηση Ερμής”, που έλαβε χώρα πριν από 80 χρόνια».

     

    «Την περίοδο των εορτασμών των 80 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης, ο προγραμματισμός της συγκεκριμένης εκδήλωσης αποτελεί το λιγότερο μια αισχρή πρόκληση. Όπως αναφέρεται, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν και πραγματική αναπαράσταση αλμάτων με αλεξίπτωτο εκεί όπου έπεσαν οι γερμανοί αλεξιπτωτιστές, επισκέψεις σε τοποθεσίες των γερμανικών προσγειώσεων, μνημεία και μουσεία, για να έχουν οι συμμετέχοντες “μια συναρπαστική εικόνα για τα γεγονότα του Μαΐου 1941”» ανέφεραν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισαν:

     

    «Ο αποτροπιασμός και η οργή των Κρητικών ξεχειλίζουν γι’ αυτή την εκδήλωση, μέσα από την οποία καλείται ο κόσμος να τιμήσει τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών, στα αιματοβαμμένα χώματα της Κρήτης, κατά την επέτειο 80 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης», ανέφεραν οι πέντε του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσαν τον κ. Βορίδη «να αποσαφηνίσει αν η συγκεκριμένη οργάνωση έχει λάβει επίσημη άδεια για την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης ή αν οι κρατικές αρχές αγνοούν παντελώς το γεγονός».

     

    Το ατυχές για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ήδη από το απόγευμα της Τρίτης, όπως ανέφερε το Kriti24.gr, η «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών» είχε ακυρώσει την εκδήλωση.




text
  • Παρών ο Τσίπρας στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου. Κρίμα που θα λείπει ο Παπανώτας


    19 Απριλίου 2024, 10:50