• Η Γεροβασίλη επιμένει: Οι Ελληνες του εξωτερικού που δεν φορολογούνται δεν πρέπει να ψηφίζουν

    Η ιστορία με το νομοσχέδιο του Μάκη Βορίδη για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού γνωστή.

     

    Ο κατά τα άλλα εμβληματικός νόμος που ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία το 2019 έθετε τέτοιες προϋποθέσεις ώστε να μπορούν οι έλληνες πολίτες του εξωτερικού να μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους, που τελικά δημιουργούσε πολίτες δύο ταχυτήτων. Αντισυνταγματικό; Εμ δεν το λες και κάργα συνταγματικό. Αλλά ακόμα και αυτό το πρόβλημα μπορούσε να λυθεί, αν βγάζαμε έστω και εκ των υστέρων, τώρα δηλαδή, τις προϋποθέσεις, όπως πρότεινε εξάλλου και η Θεοδώρα Τζάκρη αρμόδια για θέματα αποδήμου Ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ, στην περίφημη συνέντευξή της στον «Εθνικό Κήρυκα».

     

    Ο κ. Βορίδης πήρε την πάσα από την κυρία Τζάκρη και κατέθεσε νομοθετική ρύθμιση κατάργησης των περιορισμών, ζητώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ να την ψηφίσει για να υπάρξει η απαραίτητη διευρυμένη πλειοψηφία των 200 ψήφων. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε καταγγέλλοντας από τη μία πυροτεχνήματα και από την άλλη σκοτεινά παιχνίδια της κυβέρνησης.

     

    Γιατί αρνήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ; Τα εξήγησε η Ολγα Γεροβασίλη, γραμματέας της ΚΟ του κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία βγήκε στο «Θέμα 104,6» και στον Γιάννη Πρετεντέρη και το είπε: δεν μπορεί ο κάθε Ελληνας του εξωτερικού να αλλιώνει το εκλογικό αποτέλεσμα.

     

    «Δεν μπορεί να αλλοιώνεται η ψήφος στο εσωτερικό. Πρέπει να αποδεικνύεται η σχέση του πολίτη με τη χώρα», είπε μεταξύ άλλων η κυρία Γεροβασίλη, η οποία κατά τα άλλα επέμεινε ότι το θέμα δεν το άνοιξε η κυρία Τζάκρη και πως είναι μια κουτοπονηριά του κ. Βορίδη

     

    «Δεν το άνοιξε η Τζάκρη. Πρώτος ο κ. Μητσοτάκης, 21 Μαρτίου, σε συζήτηση που έκανε με απόδημους Ελληνες της Λατινικής Αμερικής προανήγγειλε αυτό το οποίο έφερε ο κ. Βορίδης ο οποίος κουτοπόνηρα σκέφτηκε ότι είναι καλή ευκαιρία να το γυρίσει στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε η κυρία Γεροβασίλη.

     

    Στην παρατήρηση ότι μοιάζει σαν οι Ελληνες εξωτερικού να πρέπει να πληρούν ειδικές προϋποθέσεις για να ψηφίζουν, η κυρία Γεροβασίλη είπε κάτι το ενδιαφέρον.

     

    Οτι δικαίωμα να ψηφίζει πρέπει να έχει εκείνος ο έλληνας πολίτης ο οποίος «διατηρεί σχέση πραγματική και ουσιαστική με τη χώρα».

     

    Το ότι με εντελώς αυθαίρετο τρόπο –με βάση τον νόμο που ψηφίστηκε το ’19 η «πραγματική και ουσιαστική σχέση με τη χώρα» ορίζεται με μια φορολογική δήλωση και με το αν έχεις ζήσει μια διετία εδώ τα τελευταία 35 χρόνια– στερείται κάποιος έλληνας πολίτης το ύψιστο δικαίωμα ψήφου, το προσπέρασε η κυρία Γεροβασίλη, συνεχίζοντας:

     

    «Κάποιος ο οποίος είναι τρίτης γενιάς -και δεν έχει έρθει πλην ενδεχομένως για διακοπές στη χώρα– προφανώς δεν θα πρέπει να επηρεάζει το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν μπορεί να ψηφίζει αυτός ο έλληνας πολίτης για το πώς θα πάρει σύνταξη ο έλληνας πολίτης που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Κάποιος ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα», τόνισε.

     

    Και ακολούθως επέμεινε στην αναγκαιότητα, στην αυστηρή προϋπόθεση, ο έλληνας πολίτης του εξωτερικού να έχει κάνει φορολογική δήλωση στη χώρα μας, αρνούμενη ότι ένας έλληνας πολίτης που ζει στη Βοστώνη εδώ και 50 χρόνια έχει τη σχέση τη σωστή με τη χώρα μας ώστε να του επιτρέπουμε να ψηφίσει.

     

    «Οι Ελληνες του εξωτερικού θα πρέπει να έχουν γνώμη. Ειδικά οι Ελληνες που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν κατά την περίοδο της υπερδεκαετούς κρίσης στην Ελλάδα, ωστόσο είναι Ελληνες που διατηρούν αποδεδειγμένα σχέση με τη χώρα. Σε αυτή τη λογική συνεννοηθήκαμε όλα τα κόμματα μαζί (πλην του ΜέΡΑ25), στο ίδιο τραπέζι με δύο προϋποθέσεις: Τα τελευταία 35 χρόνια ο έλληνας πολίτης με δικαίωμα ψήφου να έχει διαμείνει για δύο χρόνια στη χώρα και να έχει καταθέσει φορολογική δήλωση στην Ελλάδα. Αυτές οι δύο απλές προϋποθέσεις διασφαλίζουν την αρμόζουσα διαδικασία εκπροσώπησης».

     

    Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα θέση της κυρίας Γεροβασίλη –και προφανώς του ΣΥΡΙΖΑ– αυτή η άμεση σύνδεση της φορολογικής δήλωσης με το δικαίωμα ψήφου και την «αρμόζουσα διαδικασία εκπροσώπησης», δηλαδή τη λειτουργία της Δημοκρατίας.

     

    Οχι τόσο επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να φτάσουμε στο να ψηφίζεις μόνο αφού έχεις βγάλει φορολογική ενημερότητα. Αλλά επειδή υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που ζουν εδώ και ψηφίζουν εδώ και δεν υποβάλλουν ποτέ φορολογική δήλωση. Να τους βγάλουμε και αυτούς από τους εκλογικούς καταλόγους;

  • Μετά τον Νικολόπουλο και τη Ραχήλ και ο Δημαράς στους γενναίους του Τραγκαλεόνε

    Για όσους έχουν αγωνία, να πούμε πως ο Γιώργος Τράγκας συνεχίζει να χτίζει συμμαχίες συγκεκριμένου πολιτικού βεληνεκούς, στην προσπάθειά του να κάνει το κίνημα Ελεύθεροι Ανθρωποι μια κάποια αναγνωρίσιμη, αν όχι γραφική, πολιτική δύναμη.

     

    Ετσι, μετά τον πρώην βουλευτή της ΝΔ και νυν πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκο Νικολόπουλο που πρώτος έσπευσε να συνδράμει στην προσπάθεια του κ. Τράγκα να γίνει πολιτικός και έπειτα από την πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πρόεδρο του Μετώπου Νίκης Ραχήλ Μακρή (βλέπε άλλη Βαβέλ, εδώ), που προσέφερε στον κ. Τράγκα την απαραίτητη συνωμοσιολογική υστερία, οι Ελεύθεροι Ανθρωποι απέκτησαν και τον Γιάννη Δημαρά.

     

    Άγνωστο αν αυτό είναι ένα τελευταίο σόου για τον 77ετή βετεράνο της δημοσιογραφίας που υπήρξε βουλευτής με τρεις διαφορετικές σημαίες: ΔΗΚΚΙ, ΠΑΣΟΚ και Ανεξ. Ελληνες.

     

    Αλλά σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως οι γενναίοι του Τραγκαλεόνε, όπως τους είχε βαφτίσει το thegreekcloud, απέκτησαν έναν νέο ήρωα.

  • Ο Παύλος Χρηστίδης μίλησε στη Σάσα Σταμάτη για τον γάμο του και την πολιτική

    Δεν είναι μόνο γκρίνιες και φαγώματα στο Κίνημα Αλλαγής. Υπάρχουν και στιγμές πιο ανάλαφρες. Μια από αυτές ήταν η συνέντευξη που έδωσε ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, ο οποίος μίλησε στη Σάσα Σταμάτη.

     

    Και αφού είπε ότι έχει στο μυαλό του την υποψηφιότητα για βουλευτής, αποκάλυψε μια σειρά από προσωπικά μυστικά –που πάντα είναι καλά στοιχεία για να φιλοτεχνήσεις μια καλή υποψηφιότητα, ιδίως όταν αυτά έχουν και μια υπόσχεση για γάμο σε εκκλησία.

     

    Ο κ. Χρηστίδης λοιπόν μίλησε στην κυρία Σταμάτη για το πώς «έκρυψε» τον (πολιτικό) γάμο του από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά και για το πότε σκοπεύει να κάνει και θρησκευτικό γάμο με τη σύζυγό του, την οποία γνώρισε –έκπληξη!– στην ΠΑΣΠ.

     

    Οσο για την πρόταση γάμου; «Μόλις ετοίμασα όλα τα χαρτιά του πολιτικού γάμου, πήρα τον φάκελο και γύρισα πίσω και είπα “ήρθε η ώρα να παντρευτούμε”», είπε ο ρομαντικός Παύλος, ο οποίος βέβαια αναφέρθηκε στον ερχομό του παιδιού του και πώς αυτό του άλλαξε τη ζωή και την καθημερινότητά του προς το καλύτερο.

     

    Μάλιστα ανέφερε πως θέλει και δεύτερο παιδί.

     

    Τέλος πάντων, όσοι θέλουν να δουν τι κάνει η κ. Χρηστίδης στην προσωπική του ζωή, ας δουν το βίντεο.

    [απολαύστε υπεύθυνα]

     

     

     




text
  • Με τόση σκόνη δεν είσαι πλέον στο μποτιλιάρισμα, αλλά στο καραβάνι


    23 Απριλίου 2024, 20:14