• Ο Γιώργος Παπανδρέου εμβολιάστηκε – και αυτό έκρυβε κάποια μηνύματα

    O Γιώργος Παπανδρέου εμβολιάστηκε την περασμένη Παρασκευή και μας ενημέρωσε σχετικά με μια λιτή, αλλά περιεκτική ανάρτηση στο Facebook.

     

    O 69χρονος πρώην Πρωθυπουργός και νυν βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής περίμενε την ηλικιακή ομάδα του για να εμβολιαστεί –δεν «χώθηκε» δηλαδή σε κάποιον εμβολιασμό, κλέβοντας τη σειρά άλλων, όπως έκαναν κάποιες άλλες προσωπικότητες του πολιτικού μας συστήματος.

    Ενα το μήνυμα: Εμβολιασμός!

    Δημοσιεύτηκε από George A. Papandreou στις Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

     

    Από την ανάρτησή του συγκρατούμε δύο στοιχεία.

     

    Πρώτον, το πράσινο μπλουζάκι. Πολύ ΠΑΣΟΚ.

     

    Δεύτερον, οι παιδικές κουρτίνες στο φόντο. Ο κ. Παπανδρέου εμβολιάστηκε στο Παίδων «Αγία Σοφία» στου Γουδή.

  • Ο Νίκος Παπανδρέου αποκαλύπτει ότι πέντε γυναίκες έφαγαν τον αδελφό του

    Οσο λακωνικός όμως ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, τόσο φλύαρος ήταν ο μικρός του αδελφός, Νίκος.

     

    Ο οποίος, πρώτον, δεν είναι αμελητέα ποσότητα στο Κίνημα Αλλαγής (στις ευρωεκλογές του 2019 πήρε 140.000 σταυρούς, αλλά ως τρίτος δεν εξελέγη) και, δεύτερον, παρά τις δυσκολίες του στα ελληνικά, έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Alpha 98,9, περιγράφοντας τις συνθήκες πτώσης του αδελφού του από την εξουσία.

     

    Για όσους δεν θυμούνται, τον Οκτώβριο του 2009 το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ είχε σαρώσει με 43,92%, αλλά δύο χρόνια –και ενάμισι μνημόνιο– μετά, ο αρχηγός του και μεγάλος αδελφός του Νίκου απομακρύνθηκε άγαρμπα από την εξουσία.

     

    Κληθείς να σχολιάσει ισχυρισμούς τού (πρώην Πασόκου, νυν Συριζαίου) Παναγιώτη Κουρουμπλή, ότι τον Ιούνιο του 2011 ο Βαγγέλης Βενιζέλος τού είχε ζητήσει να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο για να «πάρουν το κόμμα από τον Γιώργο», ο Νίκος είπε ότι «το μισό ΠΑΣΟΚ και όλο το σύστημα» ήθελε «να φάει» τον αδελφό του. Αλλά δεν έμεινε μόνο στα γενικόλογα και τα συνωμοσιολογικά.

     

    Μίλησε για έναν άνθρωπο που ήταν «κοντά στον Βενιζέλο» και πλησίασε στη Βουλή τον τότε αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, λέγοντάς του «είσαι παρελθόν». Παράλληλα, θύμισε και την απαίτηση της σημερινής ευρωβουλευτού του ΚΙΝΑΛ, Εύας Καϊλή, που ζήτησε από τον τότε Πρωθυπουργό να παραιτηθεί, για να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

     

    «Ετσι είναι. Τρεις γυναίκες, και οι Αποστολάκη – Κεφαλίδου», σχολίασε ο αδελφός του πρώην Πρωθυπουργού, περιγράφοντας τον ΓΑΠ ούτε λίγο ούτε πολύ ως πολιτικό θύμα πέντε γυναικών.

     

    Μια απορία είναι ποιες είναι οι άλλες δύο, πλην δηλαδή της Μιλένας Αποστολάκη, της Χαράς Κεφαλίδου και της Εύας Καϊλή.

     

    Η οποία κυρία Καϊλή, ας μην ξεχνάμε ότι είναι και αυτή που με 5.000 σταυρούς στέρησε από τον κ. Παπανδρέου την ευκαιρία να είναι τώρα αυτός στην Ευρωβουλή και να συζητάει ποιες έφαγαν τον αδελφό του στα φόρα των Βρυξελλών.

  • Η Μιλένα Αποστολάκη λέει στον Νίκο Παπανδρέου τι έριξε τον αδελφό του από την εξουσία

    Και επειδή η δύναμη της νοσταλγίας είναι ακατανίκητη, το «όλον ΠΑΣΟΚ» αφιέρωσε το Σαββατοκύριακό του στα παρασκήνια που εκτυλίχθηκαν πριν από 10 χρόνια, όταν ακόμα ήταν το μεγαλύτερο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα στον κόσμο.

     

    Ετσι, η Μιλένα Αποστολάκη, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης (επί ΓΑΠ), απάντησε στον Νίκο Παπανδρέου, λέγοντας ότι τον αδελφό του δεν τον έφαγαν οι γυναίκες, αλλά η ιδέα του για το δημοψήφισμα τον Νοέμβριο του ’11.

     

    Μετά τις δηλώσεις του κ. Ν. Παπανδρέου, η κυρία Αποστολάκη εξέδωσε δήλωση:

     

    «Η απόφαση του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να τεθεί η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου 2011 σε δημοψήφισμα έθετε σε κίνδυνο όχι μόνο το σχέδιο διάσωσης της χώρας, αλλά και τη θέση της Ελλάδας στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό, όπου η κρίση είχε πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας δοκιμαζόταν, η απόφαση αυτή λειτουργούσε διχαστικά, με ολέθριες συνέπειες για την πολιτική σταθερότητα και την κοινωνική συνοχή.

     

    »Τις παραπάνω επιφυλάξεις σε σχέση με τη σκοπιμότητα ενός δημοψηφίσματος έχω εκφράσει με σταθερότητα, αλλά και συνέπεια, καθώς επίσης αντιτάχθηκα, αυτή τη φορά μαζί με τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στην εξαγγελία από τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015.

     

    »Η υπεράσπιση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και της ενότητας του λαού μας αποτελούν αδιαπραγμάτευτες σταθερές, προκειμένου η χώρα μας να προχωρήσει σε συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής προκοπής. Τα διχαστικά δημοψηφίσματα δεν συμβάλλουν στην ανάγκη υπέρβασης κρίσεων, όταν δε υποκρύπτουν και ερωτήματα που αφορούν υπαρξιακές επιλογές για ένα έθνος, μπορεί να οδηγήσουν σε ολέθρια αποτελέσματα. Αρκεί να θυμηθούμε τι ακολούθησε μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015».

     

  • Καραμανλής και Παναγιωτόπουλος υπό το βλέμμα... Καραμανλή

    Στις «μακεδονικές Θερμοπύλες», το Οχυρό Ρούπελ βρέθηκαν την Κυριακή ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής για να τιμήσουν τη συμπλήρωση 80 ετών από τις ηρωικές μάχες που καθήλωσαν τις μεραρχίες του Χίτλερ, τον Απρίλιο του 1941.

    Με έναν διαφορετικό τρόπο σήμερα αποτίνουμε φόρο τιμής στους ήρωες των Οχυρών, που πριν από 80 χρόνια καθήλωσαν τους…

    Δημοσιεύτηκε από Kostas Karamanlis στις Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

     

    Η παρουσία των δύο πολιτικών δεν έχει να κάνει μόνο με τα κυβερνητικά τους χαρτοφυλάκια, αλλά απηχεί και στην εντοπιότητα –ο κ. Παναγιωτόπουλος είναι βουλευτής Καβάλας, ενώ ο κ. Καραμανλής εκλέγεται στις Σέρρες όπου βρίσκεται το Οχυρό Ρούπελ.

     

    Στο περιθώριο πάντως των εκδηλώσεων για τα 80χρονα των ηρωικών μαχών των Ελλήνων στη γη της Μακεδονίας, οι δύο υπουργοί είχαν και την ευκαιρία και λίγο… «προσκυνηματικό» τουρισμό, όπως σχολίασε με χιούμορ ο «Μικροπολιτικός» στα «Νέα» της Δευτέρας:

     

    Επισκέφτηκαν στην Πρώτη Σερρών την οικία του αείμνηστου πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, πρώην Πρωθυπουργού και ιδρυτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Καραμανλή, θείου του σημερινού υπουργού Μεταφορών και Υποδομών.

     

    Με χαρά υποδέχτηκα σήμερα το πρωί τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο στην πατρική οικία του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Πρώτη Σερρών.

    Nikos I. Panagiotopoulos

    Δημοσιεύτηκε από Kostas Karamanlis στις Σάββατο, 10 Απριλίου 2021

     

  • Αντιπολίτευση εκτός ορίων: Αντιδράσεις για τη γελοιογραφία της «Εφ. Συν.» που συνδέει τον Μητσοτάκη με τους εκτελεστές του Καραϊβάζ

    Υπάρχουν κάποιες στιγμές που ακόμα και η αναμενόμενη αντιπολιτευτική υπερβολή φτάνει στα όριά της. Ή ακόμα και αυτή η γραφίδα του γελοιογράφου –που πρέπει μεν να είναι πάντα αμείλικτη με την εξουσία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι και άστοχη, φτηνή ή σαχλή.

     

    Η γελοιογραφία του Πέτρου Ζερβού για την αντιπολιτευόμενη «Εφημερίδα των Συντακτών», που εμφάνισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην κλασική πόζα του με το εσπρεσάκι και την εφημερίδα, να είναι συνεπιβάτης στη μοτοσικλέτα των δολοφόνων του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, έφτασε αυτά τα όρια. Αν δεν τα ξεπέρασε.

     

    Και απασχόλησε το μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών.

     

    Την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη ρώτησε σχετικά ο δημοσιογράφος Γιώργος Ευγενίδης: Υπάρχει κάποιο σχόλιο για το σκίτσο, που δημοσιεύεται σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», αναφορικά με τη δολοφονία Καραϊβάζ και δείχνει τον Πρωθυπουργό ως τρίτο συνεπιβάτη στο μηχανάκι των δραστών;

     

    Η απάντηση της κυρίας Πελώνη ήταν η εξής:

     

    «Δεν ξέρω πώς να το σχολιάσω, κ. Ευγενίδη. Προφανώς, είναι απαράδεκτο να εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός πάνω σε αυτή τη μηχανή, με αυτή την απεικόνιση. Αυτό που έχω να πω είναι, ότι το αφήγημα που επιδιώκεται να περάσει από την αξιωματική αντιπολίτευση, κυρίως ότι η Ελλάδα είναι Κολομβία, είναι παντελώς ανυπόστατο. Θα παρακαλούσα να είμαστε και πιο προσεκτικοί. Να είναι πιο προσεκτικός και ο κ. Τσίπρας, ως πρώην Πρωθυπουργός, όταν αναφέρεται σε ένα τέτοιο αφήγημα, σε “αποικία εγκλήματος”, διότι θα έπρεπε να έχει γνώση και των στοιχείων. Και ασφαλώς, να είναι πιο προσεκτικός και να μη διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό».

     

    Αλλά πολλά ζητάει η κυβερνητική εκπρόσωπος…

     

    Εδώ μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που το τελευταίο διάστημα έχει εγκαλέσει την κυβέρνηση μεταξύ άλλων για:

     

    Τις επιγραφές «Μενδώνη», που τάχα θα βεβήλωναν την Ακρόπολη, αλλά τελικά δεν έφεραν το όνομα της Μενδώνη.

     

    Τις τάχα ακατανόητες λέξεις στην πλατφόρμα για τα self-tests (τύπου Σκοιλ Ελικικου), που όμως δεν ήταν τελικά της πλατφόρμας και ήταν προϊόν ψηφιακής πλαστογραφίας.

     

    Το φονικό στη Μακρινίτσα, όπου ένας διαταραγμένος τύπος σκοτώνει την εν διαστάσει σύζυγό του και τον αδελφό της και ο Νάσος Ηλιόπουλος λέει ότι «η πολιτεία απέτυχε ξανά να προστατεύσει ένα θύμα ενδοοικογενειακής βίας».

     

    Το έγκλημα στον «Ερυθρό Σταυρό», όπου ένας παλαβιάρης σκοτώνει τον διπλανό του, βγάζοντας τον αναπνευστήρα, αλλά η κομματική εφημερίδα κραυγάζει ότι «φτάσαμε στο σημείο όπου οι ασθενείς αλληλοσπαράσσονται για ένα κρεβάτι ΜΕΘ, αφού η πολιτεία είναι απούσα».

     

    Πολλά δεν περιμένουμε από αυτήν την αντιπολίτευση; Τόση είναι.

     

    Ο κ. Ζερβός, πάντως, απάντησε στην κριτική υπενθυμίζοντας ότι «η γελοιογραφία πάντα δουλεύει με την υπερβολή» και εξηγώντας ότι το σκίτσο «θέλει να δείξει συμπυκνωμένα, και μέσω της υπερβολής, έναν Πρωθυπουργό εκτός πραγματικότητας».

     

     

    Με έκπληξη άκουσα ότι το σημερινό μου σκίτσο στην Εφημερίδα των Συντακτών ξεσήκωσε αντιδράσεις γιατί «παρουσιάζει τον…

    Δημοσιεύτηκε από Πέτρος Ζερβός στις Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

     

    Βέβαια, αν φτάσεις στο σημείο να πρέπει να εξηγείς τι θέλεις να πεις με το σκίτσο κάτι μάλλον δεν έχει γίνει σωστά.




text
  • Ωραίες οι στολές. Δεν κάνουν μόνο για αφή φλόγας, αλλά και για μπουρλότο κανονικό


    18 Μαρτίου 2024, 22:51