• Η δήλωση του Καραμανλή, η συνέντευξη Μητσοτάκη και ο... Ντόναλντ Ντακ

    Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Κώστα Καραμανλή, με την οποία ο τέως Πρωθυπουργός απάντησε στον Κώστα Σημίτη (για να ακολουθήσει ανταπάντηση του τελευταίου και μια κλωτσοπατινάδα υποστηρικτών τους).

     

    Το ενδιαφέρον ήταν πολλαπλό. Και μόνο άλλωστε το γεγονός ότι ο παροιμιωδώς αμίλητος και συστηματικά άπραγος κ. Καραμανλής κάθισε και έγραψε 778 λέξεις για να απαντήσει στον προκάτοχό του στην πρωθυπουργία, θεωρείται τρόπον τινά προσωπικό ρεκόρ φλυαρίας και παραγωγής έργου.

     

    Από την άλλη, κάποιοι διάβασαν στη μακροσκελή γραπτή δήλωση του κ. Καραμανλή ακόμα και «μήνυμά» του προς το εσωτερικό της ΝΔ –η φράση ότι «μοναδικό θέμα προς επίλυση με την Τουρκία: η υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ. Διαφορετικές αντιλήψεις θα με βρίσκουν πάντα αντίθετο», ήταν, λένε, μήνυμα…

     

    Το δε The Greek Cloud, με χιουμοριστική διάθεση, επεσήμανε τα πάρα πολλά θαυμαστικά στη δήλωση του τέως Πρωθυπουργού, εντοπίζοντας μάλιστα κάποιες συνδέσεις με τον Ντόναλντ Ντακ –όχι τον ήρωα, αλλά το κόμικ των εκδόσεων Τερζόπουλου.

     

    Ενδιαφέρον είχε επίσης ότι ο κ. Καραμανλής περιγράφεται από κάποιους ως ένας καρτερικός άνθρωπος, που μολονότι ένιωθε ότι τον πνίγει το δίκιο και ήθελε να βγει να τα πει, περίμενε υπομονετικά να βρεθεί το απαραίτητο πολιτικό ξέφωτο για να σπάσει τη σιωπή του. Είχε, λένε, έτοιμη τη δήλωση από την Τετάρτη, αλλά δεν ήθελε να καπελώσει τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Star.

     

    Εγραψε χαρακτηριστικά στο «Θεωρείο» της «Καθημερινής» ο Σταύρος Γ. Παπαντωνίου:

     

    «Θα σας πω και ένα ενδιαφέρον παρασκήνιο. Η δήλωση του Καραμανλή ήταν έτοιμη από την Τετάρτη το μεσημέρι, αλλά δεν την έβγαλε, καθώς την ίδια ημέρα υπήρχε συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και ο κώδικας ευγενείας και η θεσμική αντιμετώπιση λένε πως ένας πρώην δεν κάνει ποτέ δήλωση την ημέρα που μιλάει ο νυν».

     

    Τι γλυκό…

  • Ο Αλέξης Τσίπρας άρχισε το τρέξιμο

    Οι παρατηρητές της ζωής του ζεύγους Τσίπρα ήξεραν ότι ήταν η Μπέτυ η fit, αυτή συνήθιζε να πηγαίνει για πρωινό τρέξιμο πέριξ του Καλλιμάρμαρου και του Εθνικού Κήπου. Τώρα όμως ξεκίνησε τη γυμναστική και ο Αλέξης Τσίπρας!

     

    Αυτό αποκάλυψαν τα parapolitika.gr, που δημοσίευσαν την Παρασκευή σχετικές φωτογραφίες με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τρέχει στους χώρους του ΟΑΚΑ στο Μαρούσι.

    Αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Κατ’ αρχάς ότι και ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να προσέξει λίγο τη σιλουέτα του –άλλωστε πλησιάζει και καλοκαίρι.

     

    Κατά δεύτερον, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να αντιπαρατεθεί και σε όρους fitness με τον αθλητικό Κυριάκο Μητσοτάκη.

  • Ο Βαρεμένος ειρωνεύεται τη ζωοφιλία του Μητσοτάκη – η ΝΔ καταγγέλλει «πολακισμό»

    Στη Γαλλία όλα τελειώνουν με έναν τραγούδι. Στον ΣΥΡΙΖΑ με έναν Πολάκη.

     

    Ο Γιώργος Βαρεμένος, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε να ασχοληθεί, στην καθημερινή αρθρογραφία του στο tvxs.gr, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη καυτηριάζοντας την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού να δώσει συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΤ2 «Πλάνα με ουρά», με αφορμή και την πρόσφατη επίσκεψή του στο καταφύγιο ζώων στην Ηλιόπουλη (στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων).

     

    Ρίχνοντας τη χολή του, ο κ. Βαρεμένος έγραψε μεταξύ άλλων: «Ο κόσμος χάνεται μέσα ή έξω από τις ΜΕΘ και ο easy rider ποδηλάτης πρωθυπουργός εμφανίζεται αυτή τη φορά σε φιλοζωική εκπομπή της ΕΡΤ. Να μη λένε ότι δεν νοιάζεται για όσους πεθαίνουν σαν το σκυλί στ’ αμπέλι».

     

    Πολύ λογικά η ΝΔ εντόπισε τον Παύλο Πολάκη να κλωτσάει μέσα στον κ. Βαρεμένο, κάνοντας πλέον λόγο για φαινόμενο που διατρέχει ολόκληρο τον ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Ανέφερε, σε ανακοίνωσή της, η Πειραιώς την Παρασκευή:

     

    «Φαίνεται ότι ο “πολακισμός” έχει γίνει πλέον η γραμμή για όλο και περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων επισκέφθηκε το προηγούμενο Σάββατο το καταφύγιο για άστεγα και εγκαταλελειμμένα ζώα στην Ηλιούπολη κι έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη η οποία θα προβληθεί αύριο. Όταν ο κ. Βαρεμένος κάνει το χυδαίο λογοπαίγνιο “να μη λένε ότι δεν νοιάζεται για όσους πεθαίνουν σαν το σκυλί στ’ αμπέλι” δεν προσβάλλει μόνο τον πρωθυπουργό. Εκείνους που πρωτίστως προσβάλλει είναι τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που δίνουν νύχτα-μέρα αγώνα στα νοσοκομεία να περιθάλψουν ασθενείς και να σώσουν ζωές. Αναμένουμε από τον κ. Ηλιόπουλο να μας πει αν οι αθλιότητες του κ. Βαρεμένου είναι κι επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ».




text
  • Ορκίστηκε στρατιώτης ο Στέφανος (Χρόνια πολλά!) και πλέον αισθανόμαστε πιο ασφαλείς


    29 Μαρτίου 2024, 13:14