• Ενας διάλογος περί χρόνου και... ποδοσφαίρου: Οταν ο Τασούλας είπε στον Τσίπρα να ολοκληρώσει την ομιλία του

    Ενας πολύ ενδιαφέρων διάλογος έγινε ανάμεσα στον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στην Εθνική Αντιπροσωπεία για την πορεία της πανδημίας.

     

    Ενας διάλογος που ήταν μια ευκαιρία για τον μεν κ. Τασούλα να επιδείξει το λεπτό χιούμορ του και για τον δε κ. Τσίπρα να περιγράψει τη συζήτηση με όρους ποδοσφαιρικούς.

     

    Κάποια στιγμή και ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στο βήμα της Βουλής, ο κ. Τασούλας του επισήμανε ότι έπρεπε να τελειώσει την παρέμβασή του, δεδομένου ότι είχε μιλήσει όχι μόνο περισσότερο από τον προβλεπόμενο χρόνο –όριο που για μια ακόμη φορά οι πάντες καταστρατήγησαν– αλλά περισσότερο και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

     

    Ο κ. Τσίπρας διαμαρτυρήθηκε και του είπε «μη με διακόπτετε». Για να του απαντήσει εύστυχα ο κ. Τασούλας: «Σιπωηρώς δεν μπορώ να κάνω συστάσεις»…

     

    Η ανταπάντηση του κ. Τσίπρα ήταν η ακόλουθη: «Τουλάχιστον μη με διακόπτετε πάνω στον ειρμό… Είστε σαν τον διαιτητή που σφυρίζει φάουλ όταν η ομάδα πάει να αναπτυχθεί».

  • Η δικαιολογημένη σπόντα και το κοινοβουλευτικό φάουλ της Φώφης Γεννηματά

    Μια που πιάσαμε τη συζήτηση στη Βουλή, να πούμε ότι η πρωτολογία της Φώφης Γεννηματά ήταν σε γενικές γραμμές καλή. Δημιουργική αντιπολίτευση με λεπτές πινελιές συναίνεσης και πιο χοντρές κριτικής.

     

    Ηταν τέτοια η αυτοπεποίθησή της –άλλωστε μίλησε δεύτερη καθώς αυτή είχε προκαλέσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση– που κάποια στιγμή εκνευρίστηκε επειδή άκουσε κάποιους στα υπουργικά έδρανα να μιλάνε.

     

    «Σας παρακαλώ κάντε ησυχία. Μπορείτε να τις λύσετε άλλη ώρα τις διαφορές σας. Ούτως ή άλλως το κάνετε και δημοσίως», είπε όταν είδε τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τη βουλευτή Χανίων της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη να κουβεντιάζουν.

     

    Λίγο αργότερα μάλιστα, όταν ολοκλήρωσε την ομιλία της, η κυρία Γεννηματά πέρασε δίπλα από τον Πρωθυπουργό και είπε: «Τι πάθατε σήμερα; Πολλή φασαρία κάνετε».

     

    Αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας. Μπορεί η κυρία Γεννηματά να ήθελε να είναι δασκάλα και να φανταζόταν ότι θα αλλάζει θρανίο τον κ. Κικίλια και την κυρία Μπακογιάννη για να μην μιλάνε και τέλος πάντων δικαίωμά της ήταν να θέλει να γίνεται ησυχία όταν μιλάει από το βήμα της Βουλής.

     

    Το θέμα είναι ότι μετά την πρωτολογία της σε μια συζήτηση που η ίδια προκάλεσε, αποχώρησε από την αίθουσα της Ολομέλειας, αδιαφορώντας για τους άλλους ομιλητές.

     

    Αυτό δεν επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης στην έναρξη της δευτερολογίας του:

     

    «Επιτρέψτε μου ένα σχόλιο επί της διαδικασίας. Ήρθα σήμερα σε μία προ ημερησίας συζήτηση την οποία προκάλεσε η κυρία Γεννηματά, κάνοντας χρήση της διάταξης του Κανονισμού που δίνει τη δυνατότητα σε κάθε αρχηγό κόμματος να προκαλέσει μία τέτοια συζήτηση ανά κοινοβουλευτική περίοδο. Και πρέπει να σας πω ότι το θεωρώ άκομψο όταν έχεις προκαλέσει μία συζήτηση να απουσιάζεις από όλους τους ομιλητές οι οποίοι ακολουθούν της δικιάς σου ομιλίας.

     

    »Η κυρία Γεννηματά ακόμα δεν είναι εδώ για τις δευτερολογίες. Ελπίζω τουλάχιστον να με ακούει από την ασφάλεια του γραφείου της. Αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι αν θέλουμε όλοι να κερδίσουμε πίσω τον σεβασμό στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες υπάρχουν ορισμένοι κανόνες οι οποίοι πρέπει να τηρούνται από όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτές τις συζητήσεις»

  • Το μπέρδεμα με τη Χάλκη: Το πρωί αφιέρωμα στην ΕΡΤ ως Covid-free νησί, αλλά το απόγευμα ο Χαρδαλιάς την έβαλε (κατά λάθος) στο «βαθύ κόκκινο»

    Το απόγευμα της Παρασκευής, όταν ο αυστηρός υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, διάβασε τον νέο κατάλογο των περιοχών της επικράτειας που μπαίνουν και βγαίνουν από το «βαθύ κόκκινο», ένα όνομα έκανε εντύπωση. Η Χάλκη. Βαθύ Κόκκινο.

     

    Όπως και η Ρόδος, το όμορφο αυτό νησάκι της Δωδεκανήσου μπήκε στο «επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου» καθώς σε αυτό μετρήθηκαν, όπως είπε ο υφυπουργος, έξι ενεργά κρούσματα, από κανένα το προηγούμενο διάστημα.

     

    Ομως ήταν παράξενο, αν όχι ειρωνεία: μόλις λίγες ώρες νωρίτερα το ίδιο νησί παρουσιαζόταν από τη δημόσια τηλεόραση, στην εκπομπή «Από τις έξι…», ως ο απόλυτα Covid-free προορισμός.

     

    Και δεν ήταν καθόλου παράλογο να είναι Covid-free. Ως νησί με λιγότερους από 1.000 κατοίκους, οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, είχαν εμβολιαστεί.

     

    Το είπε ο δήμαρχος της Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, ο οποίος τόνισε ότι «έχουν εμβολιαστεί γύρω στους 350 μόνιμους κατοίκους του νησιού και με τη δεύτερη δόση».

    Ήταν λοιπόν κατ’ αρχάς μια ειρωνεία ότι λίγες ώρες μετά η ίδια ελεύθερη από τον κορονοϊό Χάλκη εμφανιζόταν να μπαίνει στο «βαθύ κόκκινο».

     

    Ήταν και παράξενο: γιατί ένα πλήρως εμβολιασμένο νησί μπαίνει σε αυτή τη βάσανο των περιορισμών μετρώντας ξαφνικά ενεργά κρούσματα;

     

    Τελικά αποδείχτηκε λάθος του κ. Χαρδαλιά και του μηχανισμού του. Ο οποίος είδε τα έξι κρούσματα στη Χάλκη Λάρισας και νόμισε ότι ήταν έκρηξη κρουσμάτων στη Χάλκη Δωδεκανήσου…

     

    Το κωμικό είναι ότι ενώ η αναφορά στη Χάλκη υπάρχει στο βίντεο της ενημέρωσης του κ. Χαρδαλιά (στο 26:00), έχει αφαιρεθεί από την απομαγνητοφώνηση της ενημέρωσης




text
  • Απαράδεκτο να έχει κακοκαιρία Απρίλιο μήνα. Πού ακούστηκε;


    19 Απριλίου 2024, 22:01