• H «απρέπεια» της Μέρκελ: Ξέχασε το 1821

    Την 25η Μαρτίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν προλάβαινε να ακούει συγχαρητήρια για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Άλλοι ηγέτες, όπως ο Τζο Μπάιντεν και ο Εμανουέλ Μακρόν, έστειλαν βιντεοσκοπημένα μηνύματα στήριξης και αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό, άλλοι, όπως ο Μαρκ Ρούτε της Ολλανδίας υιοθέτησαν και πιο προσωπικό τόνο: «Κυριάκο στέλνω σε εσένα και τον ελληνικό λαό τις ευχές μου γι’ αυτή την πολύ ιδιαίτερη ημέρα», είπε μεταξύ άλλων ο ολλανδός πρωθυπουργός.

     

    Όμως την ελληνική επέτειο, συμπτωματικά ή όχι, «ξέχασε» η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία απέφυγε να συγχαρεί τον Πρωθυπουργό ακόμα και όταν συναντήθηκαν διαδικτυακά στην έναρξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ ανήμερα την 25η Μαρτίου.

     

    Έγραψε επ΄αυτού ο Σταύρος Γ. Παπαντωνίου στην στήλη «Θεωρείο» της «Καθημερινής»:

     

    «Δεν διέφυγε την προσοχή ούτε της κυβέρνησης ούτε της κοινής γνώμης η στάση που κράτησε η καγκελάριος της Γερμανίας την ημέρα της εθνικής επετείου. Ενώ αρχηγοί κρατών και πρωθυπουργοί έστειλαν μηνύματα για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, η Άνγκελα Μέρκελ δεν προέβη σε κάποια προσωπική δήλωση, καθώς από πλευράς Γερμανών έστειλε μήνυμα ο πρόεδρος Σταϊνμάγερ.

     

    »Μάλιστα, όπως μαθαίνω, στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου η Μέρκελ “ξεχάστηκε”. Ενώ όλοι οι ηγέτες ξεκινούσαν λέγοντας “χρόνια πολλά, Κυριάκο”, η καγκελάριος ξεκίνησε την τοποθέτησή της επί των θεμάτων. Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, διέκοψε και είπε κάτι του τύπου “μην ξεχάσω να ευχηθώ και για την εθνική σας εορτή”. Έλληνας αξιωματούχος μου σχολίασε σχετικά: “Μας υποχρέωσε, μα δεν μας είπε πόσο μας χρέωσε”».

     

    ΥΓ. Ο γερμανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Ερνστ Ράιχελ, είπε ότι οι επικρίσεις για τη Μέρκελ είναι άστοχες διότι τα συγχαρητήρια της Γερμανίας τα έστειλε ο αρχηγός του κράτους, πρόεδρος Σταϊνμάγερ. Σωστό, αλλά ούτε ο Ρούτε είναι αρχηγός κράτους της Ολλανδίας, ούτε η πρωθυπουργός της Νορβηγίας που ευχήθηκε, ούτε και ο Μπόρις Τζόνσον. Εν ολίγοις, η Άνγκελα μετρήθηκε σε αυτό – και βγήκε λίγη.

  • Η αποκάλυψη του Αλιάγα για τον ντουλαμά της Γιάννας Αγγελοπούλου

    Πολλή συζήτηση έγινε για τις ενδυματολογικές επιλογές της Γιάννας Αγγελοπούλου, προέδρου της επιτροπής «Ελλάδα 2021» κατά τη διάρκεια των εορτασμών. Άλλοι τις βρήκαν υπερβολικές, επιδεικτικές και ως εκ τούτου καθόλου σικ, άλλοι όμως τις περιέγραψαν ως εντυπωσιακές προτάσεις που συνδυάζουν το μοντέρνο με την παράδοση —έκαναν μάλιστα λόγο για μια νέα ταυτότητα ελληνικότητας.

     

    Σε κάθε περίπτωση αυτά που φόρεσε η κυρία πρόεδρος ήταν χρήσιμα, καθώς το ορόσημο των 200 ετών προσφέρεται για τέτοιες αναζητήσεις αυτογνωσίας, ακόμα και αν αυτές αφορούν κουμπιά, πόρπες και επενδύτες.

     

    Για παράδειγμα, η κυρία Αγγελοπούλου επέλεξε να φορέσει στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, μια πολύ κρύα ημέρα, έναν… ντουλαμά.

     

    Τις σχετικές συστάσεις με το ένδυμα της προέδρου έκανε, μέσω social media, ο Νίκος Αλιάγας, ο διεθνούς φήμης παρουσιαστής της παρέλασης.

  • Ο Κυριάκος και η Μαρέβα Μητσοτάκη στα «λουλουδάδικα» της Βουλής

    Αφού επιθεώρησε το νέο mega εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι, υποσχόμενος ότι στις αρχές του Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών (με τουλάχιστον μια δόση, για να είμαστε ακριβείς), ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε μια βόλτα με τη σύζυγό του, Μαρέβα, στην Αθήνα —και στάθηκε στα θρυλικά «λουλουδάδικα» της Βουλής.

     

    Μάλιστα ο  Πρωθυπουργός φωτογραφήθηκε εκεί, μαζί με τη σύζυγό του, και έκανε και τη σχετική ανάρτηση στο Instagram στην οποία ανήγγειλε ότι τα περίφημα αυτά ανθοπωλεία-τοπόσημα θα επαναλειτουργήσουν από το φθινόπωρο.

    Πέρα από το όμορφο της εικόνας και της είδησης για την επαναλειτουργία των «λουλουδάδικων», η ανάρτηση σηματοδοτεί και μια επιστροφή του Πρωθυπουργού στο «πεδίο μάχης» των social media, όπου διεξάγεται ο γνωστός πόλεμος των κομματικών τρολ.

     




text
  • Εξι μόνο ημέρες έμεινε στη Μύκονο ο Κασσελάκης. Τι να προλάβει να απολαύσει σε έξι μέρες ο καψερός


    10 Αυγούστου 2024, 09:30