• Ο Μπογδάνος λέει ότι κόλλησε κορονοϊό από την «αγάπη του κόσμου»

    O Κωνσταντίνος Μπογδάνος, βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, προστέθηκε εσχάτως στη λίστα των πολιτικών μας που νόσησαν από κορονοϊό.

     

    Το ενδιαφέρον είναι ότι ίδιος έδωσε μια νέα εξήγηση για το πώς μπορεί κανείς να νοσήσει από τον ιό. Από αγάπη υπερβολική.

     

    Το πρωί της Δευτέρας ο κ. Μπογδάνος, ο οποίος νοσεί ελαφρά, χωρίς πολλά συμπτώματα, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι».

     

    Σε ένα σημείο της συνέντευξης, ο παρουσιαστής της εκπομπής Χρήστος Κούτρας ρώτησε τον βουλευτή της ΝΔ για το πώς κόλλησε και αν του ξέφυγε και κατέβασε τη μάσκα σε κάποια στιγμή.

     

    Ο κ. Μπογδάνος απάντησε: «Οχι, ήρθε ένας άνθρωπος πάνω μου επιθετικά, να με αγκαλιάσει και να με ασπαστεί. Τέλος πάντων, ήταν μία κατάσταση από αυτές που δύσκολα τις ελέγχεις».

     

    «Εκδήλωση θαυμασμού υποθέτω», ήταν η δημοσιογραφική παρατήρηση, με τον βουλευτή της ΝΔ να απαντά: «Η αγάπη του κόσμου, κ. Κούτρα».

     

  • Η επιγραφή του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στην Εθνική Πινακοθήκη προκαλεί αντιδράσεις

    Σύμφωνοι, ο ρόλος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στην ανακαίνιση και επαναλειτουργία της Εθνικής Πινακοθήκης υπήρξε καθοριστικότατος. Και στη χρηματοδότηση και στην επιτάχυνση των εργασιών, ώστε να την έχουμε τώρα την Πινακοθήκη να την καμαρώνουμε και να ξεναγούμε τους καλεσμένους μας για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

     

    Αλλά, όπως και να το κάνουμε, η εγχάρακτη –δηλαδή μόνιμη– σήμανση στην αριστερή και στην δεξιά πλευρά του κτιρίου, θεατή σε όσους κατεβαίνουν τη λεωφ. Μιχαλακοπούλου αλλά και σε όσους ανεβαίνουν τη Βασ. Κωνσταντίνου, στην οποία ο χορηγός έργου αναφέρεται πάνω από το ίδιο το έργο, μια σήμανση που όχι απλώς εξισώνει τον ευεργέτη με πτέρυγα της Εθνικής Πινακοθήκης, αλλά τον αναγνωρίζει τρόπον τινά ως ανώτερο, ξενίζει.

     

    Ξενίζει και επειδή το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες εικονογραφημένες εξτραβαγκάντζες, η παρουσία του υπήρξε πάντα πολύ πιο διακριτική, δεν «φώναζε».

     

    Ετσι, καταγράφηκαν αρκετές αντιδράσεις.

     

    Η «Πανδώρα», η στήλη του Στέφανου Κασιμάτη, έγραψε στα «Νέα» της Δευτέρας:

     

    «Για να μείνουμε, όμως, στην επικράτεια των συμβόλων, μεγαλύτερη εντύπωση – και μάλλον δυσάρεστη – μου προξένησε η επιγραφή της νέας Εθνικής Πινακοθήκης από την πλευρά της οδού Μιχαλακοπούλου, αν δεν κάνω λάθος.

     

    »Μου φαίνεται τουλάχιστον ασυνήθιστο το όνομα της πτέρυγας και φυσικά του δωρητή (Πτέρυγα “Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος”) να δεσπόζουν του ονόματος της Εθνικής Πινακοθήκης. Δεν είναι, κατά κάποιον τρόπο, σαν να τυπώνεις τον τίτλο ενός κεφαλαίου πάνω από τον τίτλο του βιβλίου».

     

    Μια πολιτική χροιά έδωσε από την πλευρά της η Φωτεινή Πιπιλή, βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, η οποία δήλωσε προσωπικά ενοχλημένη από το όλο θέαμα και έκανε την παρακάτω, πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση στο Facebook, ανιχνεύοντας το πώς μας προέκυψε το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος πάνω από την Εθνική Πινακοθήκη.

     

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.
    Επειδή με ενόχλησε προσωπικά η τεράστια εγχάρακτη σήμανση-ονοματοδοσία-που τοποθετήθηκε-οριστικά-στην…

    Δημοσιεύτηκε από Φωτεινή Πιπιλή στις Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021

  • O Γιώργος Παπανδρέου ως ήρωας κόμικ

    Με έναν ιδιαίτερο τρόπο συμμετείχε ο Γιώργος Παπανδρέου στη σειρά πολιτικών ντοκιμαντέρ του Ινστιτούτου Μπέρτελσμαν «Leadership in Action». Δεν μίλησε απλώς ως πρώην Πρωθυπουργός, νυν πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ. Πρωταγωνίστησε και ως ήρωας κόμικ.

     

    Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για την κρίση που κλήθηκε να διαχειριστεί και επέμεινε για το λάθος της Ευρώπης που συνέχιζε να πιέζει την Ελλάδα.

     

    «Μέχρι το 2011 υπήρξε ξανά νέα πίεση για νέα μέτρα και νέες μειώσεις. Αυτό ήταν πολιτικά πολύ δύσκολο… Διότι ο κόσμος πίστευε αρχικά ότι επρόκειτο για μία μοναδική θυσία. Όταν ο κόσμος άρχισε να συναισθάνεται τη ματαιότητα και να συνειδητοποιεί ότι δεν υπήρχαν λύσεις, τότε φυσικά και βγήκε στους δρόμους», είπε και πιο μετά υπενθύμισε:

     

    «Μόλις η Ευρώπη συνεργάστηκε και επέδειξε μια μεγάλη ισχύ και ένα κοινό μέτωπο απέναντι σε αυτές τις αγορές, τότε οι αγορές ησύχασαν».

     

    Αλλά σε κάθε περίπτωση, το ενδιαφέρον δεν είναι τα όσα θυμήθηκε ο κ. Παπανδρέου, αλλά το βίντεο που δραματοποιεί με animation τις επεισοδιακές στιγμές του στην πρωθυπουργία.




text
  • Ο Πρωθυπουργός να ρωτά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον γάμο με τον καλό του. Ομορφο. Αυτό, ας πούμε, είναι Τέλος της Μεταπολίτευσης


    24 Ιουλίου 2024, 23:17