• Λοβέρδος: Να μην υποχωρήσει η κυβέρνηση στο θέμα Κουφοντίνα

    Για τους λάτρεις της κεντροαριστερής βαβούρας να πούμε ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει πάρει πλέον τον δρόμο του, αγνοώντας –όχι αδίκως, εδώ που τα λέμε– την καμιά φορά επαμφοτερίζουσα θέση της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής για μια σειρά από θέματα.

     

    Χαρακτηριστικά τα όσα είπε για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Μίλησε στο Action 24 και είπε ξεκάθαρα: «Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, αυτό που πρέπει να γίνει 100% είναι να εφαρμοστεί ο νόμος. Δεν υπάρχει περίπτωση να εκβιαστεί η δημοκρατία και τα όργανα της δικαιοσύνης της. Δεν μπορεί να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά για κανέναν. Ο συγκεκριμένος έγκλειστος άλλα ζητούσε σε μια απεργία πείνας το 2015 κι άλλα ζητάει σήμερα και πάντως δεν μπορεί να ζητάει διακριτική μεταχείριση. Είναι κράτος δικαίου και εφαρμόζονται οι ίδιοι κανόνες για όλους».

     

    Και πρόσθεσε: «Δεν βλέπω κανέναν λόγο η Πολιτεία να υποχωρήσει. Η ιατρική φροντίδα πρέπει να παρασχεθεί. Και θέλω να άρω μια παρεξήγηση: Σταθερά το δικαστήριο των δικαιωμάτων του ανθρώπου έχει πει ότι το να δίνεις υποχρεωτικά τροφή και νερό σε έναν που κάνει απεργία πείνας μπορεί είναι και βασανισμός. Αλλά όταν κινδυνεύει η ζωή του, είναι υποχρέωση του εισαγγελέα και των γιατρών του να του δώσουν εκείνα τα μέσα που θα βοηθήσουν να μη χαθεί η ζωή του».

     

    Αυτά είπε ο κ. Λοβέρδος.

     

    To Σάββατο, το επίσημο Κίνημα Αλλαγής σημείωνε διά στόματος Παύλου Χρηστίδη:

     

    «Στην υπόθεση της απεργίας πείνας του Δ. Κουφοντίνα, η κυβέρνηση αυτοπαγιδεύτηκε στους δικούς της άστοχους χειρισμούς. Δική της είναι η νομοθετική διάταξη για τη μεταγωγή του στη φυλακή αρχικής κράτησης (Κορυδαλλός). Τα δε μετέπειτα διαδικαστικά τεχνάσματα (επίκληση κορονοϊού) την εκθέτουν ακόμα περισσότερο. Η Δημοκρατία τιμωρεί, δεν εκδικείται, δεν εκβιάζεται. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήσει ένας στυγερός, κατά συρροή δολοφόνος, αμετανόητος τρομοκράτης, να γίνει δήθεν σύμβολο αγωνιστικότητας. Η κυβέρνηση –που δημιούργησε το πρόβλημα– οφείλει να βρει λύση, ώστε να αποφευχθεί ο θάνατός του από απεργία πείνας». 

     

    Οσο να ‘ναι, τη διαφορά από τη σχεδόν χαιρέκακη ανακοίνωση του Σαββάτου τη διακρίνεις.

  • Μετά το προοδευτικό μέτωπο ο Αρης Σπηλιωτόπουλος παρεμβαίνει και υπέρ Κουφοντίνα

    Τον θυμάστε τον Αρη Σπηλιωτόπουλο; Τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ στα χρόνια του πρώιμου Κώστα Καραμανλή, που μετά αντικαταστάθηκε από τον Θόδωρο Ρουσόπουλο, έγινε βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ, έπειτα υπουργός Τουρισμού και Παιδείας, μετά υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη ΝΔ και μετά χάθηκε;

     

    Ε, λοιπόν, επέστρεψε με μια παρέμβαση υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα και κατά της κυβέρνησης.

    Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν ένα τόσο σοβαρό θέμα. Αστείο, διότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος φαίνεται πως κάνει ό,τι μπορεί για να προσεγγίσει ένα αριστερό ακροατήριο στο πλαίσιο της αλήστου μνήμης «πλατιάς απευθυνσης» του Αλέξη Τσίπρα.

     

    Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος, τον Μάιο του 2019, λίγο πριν από τις εκλογές και την τριπλή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, είχε δηλώσει ότι «προφανώς» τον αφορούσε το προσκλητήριο του κ. Τσίπρα για δημιουργία ευρύτερου προοδευτικού μετώπου.

  • Ο Χαράλαμπος Αθανασίου αποδίδει στην κατάργηση της «παρά φύσιν ασέλγειας» τα φαινόμενα τύπου Λιγνάδη

    Ειπώθηκαν πολλά και πολύ σωστά στη Βουλή τη Δευτέρα, οπότε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη απάντησε σε ερώτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Λιγνάδη. Ομως ειπώθηκε και κάτι που δύσκολα περνάει απαρατήρητο και προκαλεί αίσθηση, με δεδομένη μάλιστα την ευαισθησία της κυβέρνησης στα ζητήματα των ΛΟΑΤΚΙ.

     

    Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην περίπτωση του προφυλακισμένου για βιασμό κατά συρροή Δημήτρη Λιγνάδη, παρενέβη και ο προεδρεύων του Σώματος, βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

     

    Ο οποίος κ. Αθανασίου, απευθυνόμενος προς την κυρία Αναγνωστοπούλου, έκανε μια παρατήρηση στην οποία εμμέσως πλην σαφώς συνέδεσε την ομοφυλοφιλία με τους βιασμούς για τους οποίους κατηγορείται ο Λιγνάδης, επικρίνοντας την αξιωματική αντιπολίτευση για την κατάργηση, το 2015 επί υπουργίας Νίκου Παρασκευόπουλου, του αδικήματος της «παρά φύσιν» ασέλγειας. Υποστήριξε μάλιστα ότι η κατάργηση της παρά φύσιν ασέλγειας ενέτεινε τα «φαινόμενα αυτά»!

     

    «Εγώ, όμως, να πω ένα πράγμα, ότι φταίει και η νομοθεσία, κυρία Αναγνωστοπούλου, η Πολιτεία, τα νομοθετήματα που έχει περάσει κατά διαστήματα, που έχουν επιτείνει τα φαινόμενα αυτά, όπως παραδείγματος χάριν –μιλάμε γενικότερα τώρα, δεν μιλάμε επί της ουσίας του θέματος– το ότι καταργήθηκε η παρά φύσιν ασέλγεια και εντάθηκαν αυτά τα φαινόμενα. Θυμηθείτε πότε καταργήθηκε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις», είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, πιστεύοντας ότι είπε κάτι πολιτικά εύστοχο.

     

    Η συγκεκριμένη διάταξη, το Αρθρο 347 του Ποινικού Κώδικα, είχε καταργηθεί όχι μόνο ως αναχρονιστική, αλλά επειδή, όπως είχε κριθεί τότε, αντιμετώπιζε «ξεχωριστά τις συγκεκριμένες πράξεις όταν αφορούν ομοφυλόφιλα άτομα, παρόλο που υπάρχουν διατάξεις γενικότερες και άρα εισάγει διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλόφιλων, ενώ θέτει διαφορετικό όριο ηλικίας για τις ομοφυλοφιλικές και τις ετεροφυλοφιλικές σχέσεις».

     

    Κατά τα άλλα, συζητάμε τι είναι και τι θεωρείται φυσιολογικό στη σύγχρονη Ελλάδα.




text
  • Απαράδεκτο να έχει κακοκαιρία Απρίλιο μήνα. Πού ακούστηκε;


    19 Απριλίου 2024, 22:01