• Ενας πρώην υπουργός του Τσίπρα αναστατώνει τον ΣΥΡΙΖΑ (και την Ημαθία)

    Είκοσι τρεις σταυροί. Τόσοι χωρίζουν τον πρώην υφυπουργό Αγγελο Τόλκα και τη νυν βουλευτή Φρόσω Καρασαρλίδου και αναστατώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ – και την εύφορη Ημαθία.

     

    Η ιστορία έχει ως εξής. Η κυρία Καρασαρλίδου επανεξελέγη βουλευτής Ημαθίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019. Κάποιοι ουδέτεροι, εκτός δηλαδή του κομματικού θερμοκηπίου του ΣΥΡΙΖΑ ή της συγκεκριμένης περιοχής, δύσκολα θα τη θυμούνται, παρά μόνο ίσως για το γεγονός ότι προ ετών είχε γίνει μια συζήτηση για το «πόθεν έσχες» της, επειδή εμφανίζονταν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε καταθέσεις –με μερικές από αυτές στην Ελβετία–, αλλά η ίδια είχε δώσει επαρκείς εξηγήσεις, καθώς τα πολλά χρήματα είχαν προέλθει από επιχειρηματική δραστηριότητα από κοινού με τον σύζυγό της.

     

    Ο κ. Τόλκας, τώρα, είχε γίνει πρώτη φορά γνωστός ως «κηπουρός» του Γιώργου Παπανδρέου, έπειτα χάθηκε και, μια ωραία μέρα, τον Φεβρουάριο του ’19, ο Αλέξης Τσίπρας τον έκανε υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής για να σηματοδοτήσει, μαζί με τον Θάνο Μωραΐτη, την πλατιά «απεύθυνση» για μια προοδευτική συμμαχία.

     

    Ούτε στον κ. Τσίπρα βγήκε εκείνη η απεύθυνση ούτε και στον κ. Τόλκα, ο οποίος στις εκλογές του Ιουλίου του ’19 δεν εξελέγη βουλευτής.

     

    Ομως η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Ο κ. Τόλκας, που έλαβε 6.667, σταυρούς προσέφυγε στο εκλογοδικείο κατά της κυρίας Καρασαρλίδου, η οποία εξελέγη με 6.690 σταυρούς. Και τώρα έρχεται η ώρα της κρίσης, το δικαστήριο πρόκειται να αποφασίσει την Τετάρτη 3 Μαρτίου.

     

    Μάλιστα, όπως φαίνεται από πρόσφατη ανάρτηση της κυρίας Καρασαρλίδου διακινείται έγγραφο που «δείχνει» επικράτηση του κ. Τόλκα.

     

    «Η ένσταση του κ. Τόλκα κατά της εκλογής μου, όπως και η δική μου αντένσταση εναντίον του, πρόκειται να συζητηθούν ενώπιον του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου την ερχόμενη Τετάρτη 3 Μαρτίου. Είναι προφανές ότι, προτού καν συζητηθεί η υπόθεση, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει οποιαδήποτε απόφαση. Το να προδικάζεται το αποτέλεσμά της συνιστά, τουλάχιστον, αντιδεοντολογική παρέμβαση στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Η εισήγηση που κατατέθηκε είναι εσωτερικό έγγραφο του Δικαστηρίου, που απλώς θέτει τα πραγματικά και νομικά ζητήματα που τίθενται στην υπόθεση. Δεν προδικάζει οτιδήποτε και δεν παίρνει θέση επί των ενστάσεων που θα συζητηθούν ενώπιον του Δικαστηρίου», έγραψε η βουλευτής της Ημαθίας.

     

    Το θέμα έχει προκαλέσει αναταράξεις. Οπως ανέφερε ο «Μικροπολιτικός», με το θέμα ασχολήθηκε ακόμα και ο γνωστός και μη εξαιρετέος Νίκος Καρανίκας, ο οποίος επιτέθηκε μέσω –τι άλλου;– Facebook στον πασοκογενή κ. Τόλκα, κατηγορώντας τον ότι με την ένσταση που υπέβαλε και τον αγώνα του να πάρει την έδρα της κυρίας Καρασαρλίδου δεν εκφράζει την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Αριστεράς.

     

    Ας μη γελάσουμε με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Αριστεράς και ας θυμηθούμε απλώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη βιώσει μια αλλαγή έδρας, αυτή στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας, την οποία πήρε τελικά ο πρώιμος πασοκογενής Παναγιώτης Κουρουμπλής από τον Θανάση Παπαχριστόπουλο των ΑΝΕΛ.

  • Ο Γεραπετρίτης στηρίζει Φασούλα

     

    Τόσο καιρό ξέραμε ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Ασχολείται βέβαια με τα πάντα, είναι υπουργός Επικρατείας-πολυεργαλείο, αλλά όσον αφορά στον αθλητισμό είχαμε μείνει μόνο σε εκείνο το κοινοβουλευτικό έπος της περιβόητης τροπολογίας για τον ΠΑΟΚ και ότι ανέλαβε τέτοιες ημέρες πέρυσι να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά διαπραγματευόμενος με την UEFA, ώστε να διορθώσει τις αστοχίες του Λευτέρη Αυγενάκη.

     

    Τώρα όμως μαθαίνουμε ότι ο κ. Γεραπετρίτης ασχολείται και με το μπάσκετ. Συγκεκριμένα με τις αρχαιρεσίες για τη νέα ηγεσία της ΕΟΚ, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, από την οποία είναι να αποχωρήσει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

     

    Στον κυριακάτικο Τύπο διαβάσαμε ότι ο κ. Γεραπετρίτης στηρίζει τον Παναγιώτη Φασούλα για πρόεδρο της ΕΟΚ. Υπάρχουν πολλά που ενώνουν τους δύο. Πρώτον, προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο, την Κεντροαριστερά. Δεύτερον, ο κ. Φασούλας έχει διατελέσει δήμαρχος Πειραιά όπου μεγάλωσε ο κ. Γεραπετρίτης και θέλει να πολιτευτεί στις επόμενες εκλογές (με την Κεντροδεξιά).

     

    Το ερώτημα, βέβαια, είναι αν αυτή η στήριξη του κ. Γεραπετρίτη προς την υποψηφιότητα του κ. Φασούλα (τον οποίο στηρίζουν και άλλοι μεγάλοι του μπάσκετ, από τον Μέμο Ιωάννου και τον Ευθύμη Ρετζιά, ως τον Φάνη –ένας είναι ο Φάνης, μη ρωτάτε), θεωρείται κεντρική στήριξη από την κυβέρνηση.

     

    Αυτά περιέγραψε και ο Σταύρος Γ. Παπαντωνίου στο «Θεωρείο» της «Καθημερινής της Κυριακής»:

     

    «Ο υπουργός Επικρατείας είναι πανταχού παρών και τα πάντα πληρών. Στο πλαίσιο αυτό, μου λένε πως στηρίζει την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Φασούλα για πρόεδρο της ΕΟΚ. Δεν τους ενώνει μόνο η κοινή πολιτική καταγωγή, αλλά και η εντοπιότητα του μεγάλου λιμανιού, στο οποίο ο υπουργός ανδρώθηκε. Η στήριξη πάντως Γεραπετρίτη δεν σημαίνει πως η κυβέρνηση έχει κεντρικά κάποιον εκλεκτό, καθώς υπάρχει πολυδιάσπαση και το κάθε στέλεχος κινείται κατά μόνας».

  • Καμία έκπληξη: Το λογότυπο του κόμματος Τράγκα έγινε με δωρεάν download από το Internet

    Ο Γιώργος Τράγκας καλεί από το Facebook και από διαδικτυακές ραδιοφωνικές εκπομπές τους πολίτες σε συμπόρευση –ως γνωστόν, ο δημοσιογράφος, εκδότης, τηλεπαρουσιαστής, διαφημιστής «θαυματουργών» φαρμάκων, λαχταριστών κεμπάμπ κ.λπ. έχει φτιάξει κόμμα, τους Ελεύθερους Ανθρώπους.

     

    Μέχρι στιγμής, από στελέχη έχει διαλέξει από το πάνω ράφι της διασκέδασης, δηλαδή τον Νίκο –ω γέροντα η ευχή– Νικολόπουλο και τη Ραχήλ Μακρή.

     

    Και μέχρι στιγμής έχει φτιάξει λογότυπο κόμματος με δωρεάν download από το Internet. Tα περιγράφει ο Γιάννης Βαρβάκης στο thegreekcloud.




text
  • Απαράδεκτο να έχει κακοκαιρία Απρίλιο μήνα. Πού ακούστηκε;


    19 Απριλίου 2024, 22:01