-
Η ήττα του Πολάκη στα Χανιά
Είναι που είναι οι δημοσκοπήσεις απογοητευτικές, είναι και τα όσα λέει ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή που ακούγονται κάπως, έχεις και τα προσυνεδριακά του ΣΥΡΙΖΑ όπου γίνεται χαμούλης.
Συνέδριο, βέβαια, δεν έχει προγραμματιστεί —θα γίνει κάποια στιγμή όταν ωριμάσουν οι συνθήκες και περάσει η πανδημία—, αλλά αυτό το διάστημα γίνονται εκλογές στις Νομαρχιακές που θα σημαδέψουν ως έναν βαθμό την τράπουλα. Την Κυριακή π.χ. δίνεται, λέει το ρεπορτάζ, η «μητέρα των μαχών» στη βόρεια Αθήνα, όπου το 2019, ας μην το ξεχνάμε αυτό, εξελέγη πρώτος βουλευτής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με 48.189 σταυρούς, μακράν τους περισσότερους από κάθε άλλο υποψήφιο.
Η μάχη είναι μεταξύ της «Ομπρέλας» (53+, Ευκλείδης, Βούτσης, Φίλης, Παπαδημούλης κ.ά.) και της Κίνησης Μελών και λοιπών πασοκογενών (ηγετικό ρόλο παίζουν ο Χρήστος Σπίρτζης και η Ζανέτ Τσίπρα, που πάντα προστατεύει τον μικρό αδελφό της).
Μια τέτοια δόθηκε στην Κρήτη, στα Χανιά. Και όπως λένε, υπέστη συντριβή ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος είναι με τον Αλέξη και τη Ζανέτ. Ο σφακιανός βουλευτής είδε τους δικούς του ανθρώπους να υποαποδίδουν στις σχετικές ψηφοφορίες, ενώ επικράτησαν οι άνθρωποι του τέως βουλευτή Χανίων και τέως υπουργού Γιώργου Σταθάκη.
Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανακοινώνει αποτελέσματα, παρά μόνο με αλφαβητική σειρά όσους έχουν εκλεγεί, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο γραμματέας της Νομαρχιακής, Ανδρέας Παπανδρέου, επανεξελέγη με 150 ψήφους, έναντι της Ελένης Γιακουμάκη, η οποία είχε τη στήριξη του κ. Πολάκη, αλλά έλαβε μόλις 35 ψήφους.
Μάλιστα, ενδεικτικό της εσωκομματικής ήττας που υπέστη ο κ. Πολάκης είναι το γεγονός ότι μόνο έξι από τους 23 εκλεγμένους θεωρούνται του περιβάλλοντός του.
-
Ο Χρυσοχοΐδης για το αν θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς υπουργούς της κυβέρνησης, μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ. Καίτοι Πασόκος, ακόμα και οι βεριτάμπλ Νεοδημοκράτες τού πιστώνουν το δόγμα «σοκ και δέος» απέναντι σε μπαχαλάκηδες, καταληψίες και άλλα τέτοια φαινόμενα.
Οι δημοσκόποι ήδη τον μετρούν ως υποψήφιο στις επόμενες εκλογές και ρωτήθηκε σχετικά στη συνέντευξη που έδωσε στα «Νέα»:
Εχετε αποφασίσει να πολιτευθείτε με τη ΝΔ και, αν ναι, πού θα είστε υποψήφιος;
«Κάθε πράγμα στον καιρό του. Οταν έρθει η ώρα των εκλογών, θα πάρω τις αποφάσεις μου», απάντησε.
Θα πάρει τις αποφάσεις του. Προφανώς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πάρει τις δικές του.
Άρα το πού θα κατέβει υποψήφιος είναι το θέμα. Θα είναι στην Α’ Αθηνών; Εκεί δημιουργείται συνωστισμός προβεβλημένων στελεχών, που όπως και με την Covid-19, έτσι και με τους σταυρούς, δημιουργεί πρόβλημα.
Θα είναι στον Δυτικό Τομέα των Αθηνών; Μα εκεί κι αν υπάρχει στρίμωγμα. Η ΝΔ έβγαλε τρεις βουλευτές, τη μία έδρα την κατέλαβε ο κ. Μητσοτάκης και έπειτα στριμώχτηκαν ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Γιάννης Λοβέρδος —ακόμα και ο μέγας Γεράσιμος Γιακουμάτος έμεινε εκτός. Ίσως βέβαια με υποψήφιο τον κ. Χρυσοχοΐδη η ΝΔ να μπορέσει να κερδίσει τη συγκεκριμένη περιφέρεια από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως και να έχει, θα πρέπει να περιμένουμε τον κ. Χρυσοχοΐδη να αποφασίσει.
-
Ραχήλ Μακρή: Από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο κόμμα του Τράγκα
Η Ραχήλ Μακρή ολοκλήρωσε έναν σχεδόν πλήρη κύκλο. Η πολιτικός που βγήκε από τη μήτρα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων το 2012 και έπειτα υπήρξε πασιονάρια και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όταν αυτός καλωσόριζε κάθε καρυδιάς καρύδι προκειμένου να καταλάβει την εξουσία, θα συμπορευτεί με τον Γιώργο Τράγκα.
Στο μεσοδιάστημα, η κυρία Μάκρη είχε αποκηρύξει τη μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, είχε κατεβεί υποψήφια με τη ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη, είχε υποστηρίξει την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και είχε ιδρύσει τον δικό της πολιτικό φορέα, με το όνομα Μέτωπο Νίκης.
Την ανακοίνωση συμπόρευσης με το κόμμα Ελεύθεροι Άνθρωποι έκανε η ίδια, καταγγέλλοντας και διάφορα περί «υγειονομικής δικτατορίας», αφού ως γνωστόν θεωρεί τον κορονοϊό «μούφα».
Τι ζούμε…