Επικαιρότητα

Ιστορίες πολιτικής ελαφρότητας #141

Εκτός καθηκόντων η Αννα Παναγιωταρέα λόγω ατυχήματος / Ο Φλωρίδης θυμίζει ότι και ο Τσίπρας εξαπατήθηκε - αλλά «επιμένει να υπάρχει» / Μπίστης κατά Βαξεβάνη - ποιος να επικρατήσει; / Ο Σκέρτσος λέει για τις διακοπές ρεύματος: «Οταν ζούμε σε μια περιοχή η οποία είναι έξω από τον αστικό ιστό, αναλαμβάνουμε και ένα ρίσκο»
Protagon Team

Εκτός καθηκόντων η Αννα Παναγιωταρέα λόγω ατυχήματος

Ενα ατύχημα μέσα στο μεγάλο πολιτικό ατύχημα έθεσε εκτός καθηκόντων στο υπουργείο Πολιτισμού την Αννα Παναγιωταρέα, δημοσιογράφο, καθηγήτρια και στενή συνεργάτιδα της Λίνας Μενδώνη.

 

Το ατύχημα –κατά πληροφορίες έπεσε από τις σκάλες– οδηγεί την κυρία Παναγιωταρέα στο χειρουργείο, λόγω και παλαιότερου τραύματος, με άγνωστο χρόνο ανάρρωσης, άρα και άγνωστο χρόνο επανόδου της στο υπουργείο –ως γνωστόν, έχει καθήκοντα ειδικής συμβούλου σε θέματα Επικοινωνίας στο πλευρό της κυρίας Μενδώνη.

 

Και εδώ είναι μια μικρή ειρωνεία. Διότι η κυρία Παναγιωταρέα που είχε το ατύχημα, ως σύμβουλος Επικοινωνίας της κυρίας Μενδώνη είχε ενεργό ρόλο στο μεγάλο «ατύχημα» της συνέντευξης Τύπου της περασμένης Παρασκευής, όπου η υπουργός βρέθηκε να λέει διάφορα για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη («με εξαπάτησε», «είναι επικίνδυνος άνθρωπος» κ.λπ.).

 

Τα όσα είπε η κυρία Μενδώνη χαρακτηρίστηκαν «ατυχή» από την αρμόδια αν. κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη.

 

Αυτό λοιπόν το «ατύχημα μέσα στο ατύχημα» έδωσε λαβές για σχόλια όπως αυτό του «Μικροπολιτικού» στα «Νέα» της Τρίτης:

 

«Και αίφνης μέσα στον κακό χαμό για την επικοινωνιακή διαχείριση της συνέντευξης Τύπου που έδωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μάθαμε ότι η στενή συνεργάτις της, Αννα Παναγιωταρέα, θα πρέπει να μείνει μέχρι νεωτέρας εκτός των καθηκόντων της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος είναι ένα ατύχημα που επιδείνωσε προγενέστερο χτύπημα και χρειάζεται χειρουργική επέμβαση. Το χειρουργείο αναμένεται να έχει μακρά ανάρρωση, άρα θα παραμείνει εκτός ΥΠΠΟ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το γεγονός, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι ανοιχτό σε διάφορες ερμηνείες…»

Ο Φλωρίδης θυμίζει ότι και ο Τσίπρας εξαπατήθηκε - αλλά «επιμένει να υπάρχει»

Ο Γιώργος Φλωρίδης, πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη και εκ των ιδρυτών της Ωρας Αποφάσεων –μαζί με την Αννα Διαμαντοπούλου και τον Γιάννη Ραγκούση, που όμως προτίμησε τον ΣΥΡΙΖΑ– σχολίασε τις επιθέσεις που δέχεται η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη από την αξιωματική αντιπολίτευση και από τον Αλέξη Τσίπρα.

 

Ο κ. Φλωρίδης στάθηκε στην κριτική που δέχεται η υπουργός για την ομολογία της ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης την «εξαπάτησε». Και μολονότι νόμιμο να ζητά κάποιος πολιτικές ευθύνες από έναν υπουργό που παραδέχεται ότι «εξαπατήθηκε», ο κ. Φλωρίδης θυμήθηκε ότι και κάποιος άλλος είχε «εξαπατηθεί» τρόπον τινά –και αυτός όχι παίζοντας με το Εθνικό Θέατρο, αλλά με τις τύχες μιας ολόκληρης χώρας.

Πολύ άδικο δεν έχει ο κ. Φλωρίδης, εκτός από το ότι ο κ. Τσίπρας επανεξελέγη τον Σεπτέμβριο του 2015 και έπειτα, αφού ομολόγησε τις αυταπάτες του, εστάλη με εμφατικό τρόπο, με τρεις ήττες στη σειρά, στην αντιπολίτευση.

 

Το γιατί «επιμένει να υπάρχει» ας το βρει ο ίδιος με τον ψυχολόγο του και οι της Κουμουνδούρου με τα δικά τους υπαρξιακά.

Μπίστης κατά Βαξεβάνη που μιλάει για «ευνούχους της Αριστεράς» - ποιος θα επικρατήσει;

Από τη μία ο γνωστός και μη εξαιρετέος Κώστας Βαξεβάνης, εκδότης του «Documento», εκφραστής ενός ολόκληρου φαινομένου αντιπολιτικής μέσα στο πολιτικό φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ. Και από την άλλη ο Νίκος Μπίστης, εκφραστής του αποκαλούμενου «σημιτικού ΣΥΡΙΖΑ» – αλλά επειδή δεν μπορεί να υπάρξουν ποτέ στην ίδια φράση δύο τόσο αντίθετα πράγματα, ας πούμε εκφραστής των «γεφυροποιών», αν όχι απλώς εκφραστής του εαυτού του.

 

Ο κ. Μπίστης άσκησε κριτική εμμέσως πλην σαφώς στον κ. Βαξεβάνη για τον τρόπο που οδηγεί την πολιτική αντιπαράθεση και παγιδεύει τον ΣΥΡΙΖΑ σε τοξικότητες ξένες με την Αριστερά. Εντάξει, «ξένες» δεν τις λες, αλλά ο κ. Μπίστης εμφανίζεται ως η φωνή της λογικής μετά τα όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο, όταν το «σύστημα ΣΥΡΙΖΑ» επιχείρησε με περισσή χυδαιότητα να συνδέσει το Μαξίμου με τις σεξουαλικές ορέξεις του Δημήτρη Λιγνάδη.

 

Ο κ. Μπίστης ανήρτησε στο Facebook ένα μακροσκελές σχόλιο, αναπαράγοντας μεταξύ άλλων τη θέση που εξέφρασε πρώτος ο Αγγελος Τεσέκερης, διευθυντής της «Αυγής»:

 

«Η τάση κάποιων στα σόσιαλ να κολλήσουν παιδεραστία στον Μητσοτάκη από το τίποτα, είναι εμετικός κιτρινισμός και Μακελειό. Δεν γίνεται πολιτική εκτοξεύοντας ξερατά στον αντίπαλο. Πρώτα πρώτα γιατί είναι μια πρακτική που ποτέ δεν κερδίζει. Αλλά κυρίως γιατί δεν την αντέχουμε εμείς οι ίδιοι». Ο διευθυντής της Αυγής Άγγελος Τσέκερης αυτή την φορά ήταν προσεκτικός και αντέδρασε σωστά. Ευτυχώς. Θα δυσαρεστήσει αρκετούς που θεωρούν ότι τα πάντα επιτρέπονται στον αντιδεξιό αγώνα, αλλά θα ικανοποιήσει πολλούς που έχουν μάθει αλλιώς. Και θέλουν την Αριστερά μαχόμενη με επιχειρήματα και μακριά από τους εκτοξευτήρες λάσπης. Ιδίως από εκείνους τους εκτοξευτήρες που εμφανίζονται με φίλιο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να αποξενώνουν από την Αριστερά πολίτες για τους οποίους τα θέματα ύφους και ήθους είναι ταυτοτικά της παράταξής τους. Ένα θέμα είναι η κριτική στην κυβέρνηση για την προφανή σε όλους πλέον σπασμωδική προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη».

 

Φυσικά δεν τίθεται ερώτημα αν θα ποντάριζε κανείς τα χρήματά του στο ενδεχόμενο ο σοφιστικέ κ. Μπίστης να έχει τύχη επιτιθέμενος σε έναν τόσο μπρουτάλ και αχαλίνωτο τύπο όπως ο κ. Βαξεβάνης. Δεν πρόλαβε να κάνει τον γύρο του Διαδικτύου η ανάρτηση του κ. Μπίστη και ο εκδότης του «Documento» έκανε λόγο για «ευνούχους της Αριστεράς».

 

«Όποτε η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε δύσκολη θέση, εμφανίζονται στην Αριστερά οι ίδιοι πάντα καλοθελητές, που αναλαμβάνουν να χτυπήσουν όσους τον απειλούν προσωπικά, ως φορείς πολιτικού τακτ. Δεν το κάνουν για τον Μητσοτάκη φυσικά, αλλά “για την ευπρέπεια ρε γαμώτο”. Του προσφέρουν έτσι αυτό που δεν έχει. Πιστοποίηση αλήθειας και αξιοπιστία. Γι’ αυτούς τους τελευταίους θα γράψω μόνο αυτό: είναι σαν τους ευνούχους, ξέρουν τα πάντα γύρω από το σεξ αλλά δεν έχουν κάνει ποτέ», έγραψε ο κ. Βαξεβάνης, χτυπώντας τον κ. Μπίστη με βαριοπούλα.

 

Ομως ο κ. Μπίστης ετεροπροσδιοριζόμενος ως εχθρός του κ. Βαξεβάνη, μπορεί και να έχει τύχη πολιτική εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι και αυτός ένας τρόπος να ξεχωρίσεις εκεί μέσα…

 

 

Ο Σκέρτσος λέει για τις διακοπές ρεύματος: «Οταν ζούμε σε μια περιοχή η οποία είναι έξω από τον αστικό ιστό, αναλαμβάνουμε και ένα ρίσκο»

Είπε πολλά και πολύ ενδιαφέροντα ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Ακης Σκέρτσος, στον «ΣΚΑΪ 100,3» και στον Παύλο Τσίμα τη Δευτέρα, κυρίως για την υπόθεση Λιγνάδη και τους χειρισμούς της Λίνας Μενδώνη (εδώ), αλλά όχι μόνο.

 

Ο κ. Σκέρτσος μίλησε για τα όσα υπέστησαν οι κάτοικοι των βορείων προαστίων της Αθήνας από τις σφοδρές χιονοπτώσεις της κακοκαιρίας «Μήδεια». Και πολλά από αυτά που είπε ήταν επίσης πολύ σωστά:

 

«Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν το μέγεθος του φυσικού φαινομένου. Οταν έχουν υπάρξει τόσο μεγάλες καταστροφές στο δάσος, όπου έπεσε τόσο πολύ χιόνι, αυτό προφανώς επηρεάζει και τις υποδομές, των δικτύων ηλεκτροδότησης, υδροδότησης κ.λπ. Εδώ πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν ότι έχουμε απαρχαιωμένα δίκτυα. Εχουμε μια δεκαετία κρίσης και αποεπένδυσης σε αυτά τα δίκτυα. Εχουμε μια πλημελή κουλτούρα πρόληψης, δυστυχώς, η οποία διατρέχει κάθετα και οριζόντια συνολικά τη δημόσια διοίκηση. Από το κεντρικό κράτος μέχρι την τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν λειτουργούμε προληπτικά, λειτουργούμε συνήθως μετά, αφού πάθουμε το κακό. Συνεπώς, ναι, προφανώς εδώ θα μπορούσαν να έχουν γίνει πολλά πράγματα, κυρίως σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης που έπρεπε να έχει προστρέξει στον ΔΕΔΔΗΕ και πιέσει τη ΔΕΔΔΗΕ να κάνει τη δουλειά του», τόνισε ο κ. Σκέρτσος.

 

Ο οποίος όμως προχώρησε και σε μια άλλη θέση με ξεχωριστό ενδιαφέρον: «Από εκεί και πέρα, πρέπει και όλοι να λάβουμε υπ’ όψιν ότι όταν ζούμε σε μια περιοχή η οποία είναι έξω από τον αστικό ιστό, αναλαμβάνουμε και ένα ρίσκο, ότι σε ακραίες καιρικές συνθήκες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε περισσότερα προβλήματα απ’ ό,τι θα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των αστικών κέντρων».

 

Ετσι, μάθαμε και κάτι καινούργιο. Οτι το κέντρο του Χαλανδρίου, όπου κάποιοι έμειναν για πέντε ημέρες χωρίς ρεύμα, θεωρείται από κάποιους στην κυβέρνηση περιοχή εκτός αστικού ιστού. Εξωτικό το Χαλάνδρι!

 

Τέλος πάντων, ήταν, όπως είπαμε, μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, που μπορεί κανείς να την ακούσει όλη εδώ.