• Τελικά υπήρχαν γκρίνιες –και μάλιστα για τα εμβόλια– στην συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ

    Με βάση την επίσημη γραμμή ενημέρωσης, το κλίμα στην τηλε-συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ την Πέμπτη, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν πολύ καλό, εξαιρετικό. Με βάση άλλες γραμμές ενημέρωσης δεν ήταν και τόοοοσο καλό.

     

    Χαρακτηριστικά τα όσα έγραψε ο «Μικροπολιτικός» στα Νέα που έκανε λόγο για τουλάχιστον δύο περιστατικά γκρίνιας βουλευτών, τα οποία δείχνουν και λίγο τις εύθραυστες ισορροπίες που υπάρχουν στην παράταξη:

     

    «Δεν έλειψαν οι γκρίνιες βουλευτών για κυβερνητικά στελέχη στη χθεσινή τηλε-συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. Οχι όπως αυτές, πάντως, που είχαν κυριαρχήσει σε άλλες συνεδριάσεις -προ ανασχηματισμού- και είχαν φέρει μπόλικο εκνευρισμό στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κινητοποιώντας τον να παρέμβει για εκτόνωση της ατμόσφαιρας. Ξεχώρισα δυο παρεμβάσεις που έσπασαν χθες το ήρεμο κλίμα. Αυτές από τις οποίες δεν έλειψαν τα καρφώματα, ώστε να διατηρηθεί και η… παράδοση. Η πρώτη “τσουχτερή” εισήγηση ήταν από βουλευτή της Βορείου Ελλάδας. Από τους παλαιούς της παράταξης. Ο οποίος έριξε καρφί ευθέως σε γραμματέα υπουργείου, με χαρτοφυλάκιο που απασχολεί πολλούς ψηφοφόρους της περιφέρειάς του και στο οποίο ο ίδιος έχει μακρόχρονη εμπειρία. Δεν παραπονέθηκε απλώς ότι ο γραμματέας δεν του σηκώνει τα τηλέφωνα, τον κατηγόρησε ευθέως ότι τον αποφεύγει. Ο γραμματέας, σημειώνω, είναι από τα νέα στελέχη στον κυβερνητικό μηχανισμό, τεχνοκράτης με πολύ καλές σπουδές, επιλογή Μητσοτάκη. Καταγράφω τα προφίλ τους γιατί αυτή η σύγκρουση είναι ενδεικτική μιας νέας κατάστασης που διαμορφώνεται και φανερώνει και την ισχυροποίηση των γενικών γραμματέων στην εποχή του επιτελικού κράτους. Είναι αρκετοί οι παλαιοί της ΝΔ που δεν νιώθουν άνετα με το ότι βγαίνουν μπροστά νέα και νεοφερμένα στελέχη με τέτοιο προφίλ. Απλώς οι περισσότεροι δεν το λένε ανοιχτά και σίγουρα δεν το λένε μπροστά στον Μητσοτάκη…

     

    »Η δεύτερη παρέμβαση που συνδέθηκε και με συγκεκριμένα παράπονα για το πρόγραμμα εμβολιασμών, ήρθε από την Πελοπόννησο. Ενας βουλευτής, από τους παλαιούς κι αυτός, είπε ότι υπάρχουν ζητήματα με τις υποδομές, ότι ηλικιωμένοι δυσκολεύονται να τις προσεγγίσουν και αρκετά ακόμη. Ο Βασίλης Κικίλιας που ως υπουργός είχε ήδη τοποθετηθεί ενημερωτικά για την πορεία των εμβολιασμών, θεώρησε σωστό, μιας και ήταν σε κοντινό σημείο ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, να του ζητήσει να μπει στο πλάνο της τηλεδιάσκεψης. Οπως και έπραξε για λίγο ο πανταχού παρών Θεμιστοκλέους, ο οποίος έχει κληθεί τελευταία να ενημερώνει και το Υπουργικό Συμβούλιο. Ορισμένοι βουλευτές, όπως μου έλεγαν, εντόπισαν μια ενόχληση εκείνη την ώρα στην αντίδραση του γκρινιάρη συναδέλφου τους. Δεν ξέρω φυσικά αν τον “διάβασαν” σωστά, το σίγουρο είναι πάντως ότι δεν το συνέχισε. Εξάλλου ήταν εκεί ο Μητσοτάκης, ο οποίος, ακόμη κι αν δεν κρίνει σκόπιμο να παρέμβει, ακούει και σημειώνει τα πάντα. Για την “Ελευθερία” όμως ο Πρωθυπουργός παρενέβη, λέγοντας στη γαλάζια ΚΟ πως πρέπει να αναγνωρίσουν όλοι πως είναι μεγάλος αγώνας, δεσμευόμενος, παράλληλα ότι οι αστοχίες εξετάζονται».

     

    Πάντως το θέμα με τους εμβολιασμούς δεν απασχολεί μόνο βουλευτές της Πελοποννήσου. Παράπονα διατύπωσε και ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, βουλευτής Λάρισας, ο οποίος επεσήμανε ότι στην περιφέρειά του, σε πολλούς πολίτες άνω των 75 ετών τους κλείνουν ραντεβού για τον… Απρίλιο –μια μάλλον ανησυχητική καταγγελία για το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος «Ελευθερία».

     

    Στον κ. Χαροκόπουλο εκλήθη αυτή τη φορά να απαντήσει ο υπουργός Υγείας και όχι ο κ. Θεμιστοκλέους –το ζήτησε ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με την «Καθημερινή»– και έτσι ο κ. Κικίλιας δεσμεύτηκε να ανοίξουν επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα στη Λάρισα.

     

  • Ο Σίμος Κεδίκογλου προειδοποίησε για τη διαρκή επίκληση στα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ

    Παρά το γενικά καλό κλίμα στην τηλε-συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ και πέρα από τα τοπικού ενδιαφέροντος ή προσωπικά παράπονα των κυβερνητικών βουλευτών (βλέπε παραπάνω) υπήρξε και ένας που χάλασε, λέει, λίγο την ατμόσφαιρα θέτοντας ένα ζήτημα ευρύτερης πολιτικής στρατηγικής.

     

    Σύμφωνα με το «Θεωρείο» της «Καθημερινής» αυτός ήταν ο Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής Ευβοίας.

     

    Εγραψε συγκεκριμένα ο Σταύρος Γ. Παπαντωνίου στην στήλη παραπολιτικών της «Κ»:

     

    «Εκείνος που “έσπασε τη γραμμή” και αναφέρθηκε σε κεντρικής φύσεως θέματα ήταν ο Σίμος Κεδίκογλου. Ο πρώην υπουργός έκανε μια εύστοχη πολιτική παρατήρηση, λέγοντας πως η συνεχής παραπομπή στα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν ωφελεί».

     

    Εύστοχο όντως. Ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχαν ως πολιτικό μάντρα το «γιατί οι προηγούμενοι ήταν καλύτεροι;» και είδαμε πού κατέληξαν.

  • Μια ρομαντική ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως για τον άνδρα της και το γάμο τους

    Για να το ελαφρύνουμε λίγο, να πούμε ότι η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έκανε μια ασυνήθιστα προσωπική ανάρτηση την Παρασκευή:

     

    Δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Instagram μια φωτογραφία της από τον γάμο της, ενημερώνοντάς μας ότι πέρασαν 10 χρόνια από τότε.

     

    «Σαν σήμερα πριν από 10 χρόνια… Κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή. Σε αγαπώ. Σε ευχαριστώ για όλα» έγραψε η υπουργός αναφερόμενη προφανώς στον σύζυγό της Δημήτρη Λουκά, με τον οποίο έχουν αποκτήσει και δύο παιδιά.

    Βέβαια, επειδή τα social media έχουν γίνει πια ένα τοξικό σύμπαν, υπήρξαν και κάποιoi που έσπευσαν να δημοσιεύσουν κακόψυχα σχόλια, υπενθυμίζοντας ότι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια είναι κλειστά και ότι η υπουργός δεν δικαιούται ούτε μια στιγμή ψηφιακής ευτυχίας. Τι να πεις…

     

     




text
  • Παρών ο Τσίπρας στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου. Κρίμα που θα λείπει ο Παπανώτας


    19 Απριλίου 2024, 10:50