• Ο Λοβέρδος υπόσχεται ότι αν γίνει αρχηγός του ΚΙΝΑΛ θα εκτοπίσει τον Μητσοτάκη από το Κέντρο

    Υποτίθεται ότι στο Κίνημα Αλλαγής θα υπήρχε ένα μορατόριουμ ως το καλοκαίρι, ότι γενικά συμφωνήθηκε να μην πολυμιλάνε για αλλαγή ηγεσίας, νέα στρατηγική κλπ.

     

    Μία εβδομάδα μετά ο Ανδρέας Λοβέρδος έδωσε συνέντευξη και δήλωσε αποφασισμένος και σίγουρος ότι μπορεί να εκτοπίσει τους αντιπάλους του για την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής.

     

    Ο κ. Λοβέρδος, τέως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, που μίλησε στο Out Of The Box του timeline.gr, είπε βέβαια κι άλλα.

     

    Είπε, για παράδειγμα, ότι «θα έκανα υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των υγειονομικών πρώτης γραμμής».

     

    Και δήλωσε ότι «αν γίνω αρχηγός μπορώ να εκτοπίσω τον Μητσοτάκη από το Κέντρο».

     

    Αλλά εντάξει, ο κ. Λοβέρδος είναι και αυτός που έλεγε ότι θα δείρει τον Αλέξη Τσίπρα αν τον δει μπροστά του (βλέπε παλαιότερη Βαβέλ, εδώ).

  • Η Κατερίνα Μονογυιού ζητά εξαίρεση των θαλαμηγών από το lockdown

    «Ποτέ κανένας δεν μπορεί να σε κακολογήσει/ Γιατί σε κάθε πρόβλημα, ψάχνεις να βρεις τη λύση». Αυτό τραγουδούσε ο Ματθαίος Γιαννούλης για την Κατερίνα Μονογυιού, τη βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ, στο περίφημο πια βιντεοκλίπ αιγιοπελαγίτικου φολκλόρ (βλέπε πρόσφατη Βαβέλ, εδώ).

     

    Και η μυκονιάτισσα πολιτικός έσπευσε να τον επιβεβαιώσει. Η κυβερνητική βουλευτής έκρινε ότι μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης —τώρα που βρισκόμαστε βαθιά μέσα στο lockdown, που τα σχολεία έχουν κλείσει ξανά και στην Αθήνα ο κόσμος κλείνεται από τις 6 μ.μ. στα σπίτια του τα Σαββατοκύριακα— πρέπει να είναι η άμεση άρση της απαγόρευσης κατάπλου των θαλαμηγών. Ε, ναι!

     

    Η κυρία Μονογυιού έφερε στη Βουλή πρόταση της Ενωσης Ναυτιλιακών Πρακτόρων Ελληνικών Νησιών (ΕΝΠΕΝ) «ΜΕΓΙΣΤΗ» για «άρση της απαγόρευσης κατάπλου των πολυτελών γιοτ σε ελληνικούς λιμένες».

    Μπράβο στην κυρία Μονογυιού. Που όχι μόνο δείχνει ότι ενδιαφέρεται για τους ψηφοφόρους, αλλά αυτή τη φορά τουλάχιστον διατυπώνει τις απόψεις της γραπτώς  – όχι όπως τότε με τα υδατοδρόμια.

  • Ο Τράγκας θέλει να ιδρύσει νέο κόμμα και να μπει στη Βουλή από το... Μονακό

    Ούτε μία ούτε δύο. Τρεις ολόκληρες σελίδες αφιέρωσε το «Πρώτο Θέμα» στο νέο κόμμα που σκοπεύει να ιδρύσει ο 72χρονος δημοσιογράφος, εκδότης, τηλεπαρουσιαστής, διαφημιστής «θαυματουργών» φαρμάκων, λαχταριστών κεμπάμπ κλπ. Γιώργος Τράγκας.

     

    Την προαναγγελία της ίδρυσης έκανε ο ίδιος ο κ. Τράγκας την περασμένη Πέμπτη από ραδιοφώνου, λέγοντας ότι ύστερα από 54 χρόνια στη δημοσιογραφία κατεβαίνει στην πολιτική. Το όνομα του κόμματος, εφόσον συγκεντρώσει 200 υπογραφές που απαιτούνται από τον Άρειο Πάγο, θα είναι Κίνημα Ελεύθερων Ανθρώπων —καμία σχέση με το βραχύβιο Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών (ΚΕΠ) του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

     

    Το «Πρώτο Θέμα», στο ρεπορτάζ του Γιώργου Πετρίδη, αναρωτιέται στον τίτλο του αν «Μπορεί ο Τράγκας να γίνει ο νέος Καμμένος». Νόμιμη απορία αν και: α) είναι άλλο το 2012 και άλλο το 2021 και β) ο Πάνος Καμμένος υπήρξε δημιούργημα της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά ενώ τώρα στη «γαλάζια πολυκατοικία» διαχειριστής είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

     

    Πιο σωστή απορία θα ήταν αν ο κ. Τράγκας μπορεί να είναι ο νέος Κυριάκος Βελόπουλος, ή αν θα γίνει, υπό μία πολύ γενναιόδωρη ερμηνεία, ο Έλληνας Τραμπ, δεδομένης της αναγνωρισιμότητας και της απήχησης που απολαμβάνει σε κοινά παρόμοιας αισθητικής και υποστάθμης με αυτά που άκουγαν στα πρώτα του βήματα στην πολιτική τον μετέπειτα 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ και εξακολουθούν να τον ακούν και τώρα.

     

    Το πρόβλημα για τον κ. Τράγκα δεν είναι τελικά αν μπορεί να γίνει ο «νέος» κάποιος —μπορεί να γίνει ό,τι θέλει, εδώ η «Χώρα» έφτασε κάποτε να απορροφά το 6% της κρατικής διαφήμισης με το 0,3% της κυκλοφορίας— αλλά αν μπορεί να φτιάξει κόμμα έχοντας την υποχρέωση να μένει για τουλάχιστον έξι μήνες στο Μονακό.

     

    Διότι είναι και αυτό ένα «μικρό» αγκάθι στα πλευρά του ανθρώπου που θέλει να δει το Κίνημα Ελευθέρων Ανθρώπων τρίτο κόμμα στη Βουλή:

     

    Οπως υπενθυμίζει και το «Πρώτο Θέμα», ο κ. Τράγκας «μετά από μια πολυετή αντιδικία με την Εφορία προκειμένου να δικαιολογήσει τον τρόπο που απέκτησε σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, πήρε κι αυτός τον δρόμο της ξενιτιάς». Όπου στη λέξη «ξενιτιά» διαβάστε τον φορολογικό παράδεισο του Μονακό. Και όπου «αντιδικία με την Εφορία» διαβάστε δίωξη για απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων άνω των 10 εκατ. ευρώ.

     

    Κινδυνεύει δηλαδή ο κ. Τράγκας να φτιάξει το κόμμα, να μπει στη Βουλή και να δει τον εν δυνάμει υπαρχηγό του Νίκο —«ω, γέροντα η ευχή»— Νικολόπουλο να του γίνεται αρχηγός στο πεδίο.

  • Το Star ζήτησε συγγνώμη για το «γνωστός σκηνοθέτης στο μάτι του κυκλώνα για το... τίποτα!»

    Στη δύσκολη θέση να απολογείται για ένα ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, με παρουσιάστρια τη Μάρα Ζαχαρέα, βρέθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο το Star. Αφορούσε το πρόσωπο των ημερών, τον παραιτηθέντα πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη και όλα όσα καταγγέλλονται γενικά για τον χώρο του ελληνικού θεάματος.

     

    Το Σάββατο, το Star ζήτησε επίσημα συγγνώμη για τον τρόπο που μία ημέρα νωρίτερα είχε καλυφθεί το θέμα, υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο μάλιστα: «Γνωστός σκηνοθέτης στο μάτι του κυκλώνα για το… τίποτα!»

     

    Για το τίποτα…

     

    Στο επίμαχο ρεπορτάζ, το Star ουσιαστικά είχε εκδώσει «πόρισμα»: «Ποια είναι η αλήθεια» για τον «γνωστό σκηνοθέτη,» τόνιζε χαρακτηριστικά, απορρίποντας κατ’ ουσίαν τις δύο καταγγελίες, τόσο του Νίκου Σ., η οποία, όπως σημείωνε, δεν έχει κατατεθεί στην εισαγγελία, όσο και ενός δεύτερου ηθοποιού, του Ν.Β., περί βιασμού του στα 15 του, η οποία, όπως επεσήμανε το κανάλι, «παραγράφεται λόγω παρέλευσης των απαιτούμενων ετών».

     

    Αλλά το Star δεν έμεινε μόνο στην παραγραφή της μήνυσης. Ανακοίνωσε ότι, «σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ακόμα και να την εξέταζαν οι αρχές, ο σκηνοθέτης θα διωκόταν μόνο για αποπλάνηση ανηλίκου» καθώς επίσης και ότι «νομικά οι καταγγελίες μέχρι αυτήν τη στιγμή κατά του σκηνοθέτη πέφτουν στο κενό. Το θέμα είναι ηθικό».

     

    «Οσον αφορά τον Δημήτρη Λιγνάδη» συνέχιζε το ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του Star την Παρασκευή, «οι καταγγελίες για συμμετοχή σε κύκλωμα ανηλίκων, φαίνεται να μην στέκουν». Ακολούθησε η παράθεση των απόψεων του συνηγόρου του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού, που υποστήριξε ότι «ουδέποτε ο κ. Λιγνάδης κλήθηκε από τις αρχές και ουδέποτε οι αρχές έκριναν ότι η καταγγελία ήταν σοβαρή».

    Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε αυτό το ρεπορτάζ, την επομένη το Star απολογήθηκε και ζήτησε συγγνώμη λέγοντας πως επρόκειτο για… «ανθρώπινο λάθος».

     

    «Η καταδίκη τέτοιων πράξεων πρέπει να είναι απερίφραστη. Στο σημείο αυτό να εξηγήσουμε πως ένας ατυχής τίτλος στο χθεσινό ρεπορτάζ για τον κ. Λιγνάδη δεν κρύβει καμία προσπάθεια συγκάλυψης υποθέσεων, οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος και εκφράζουμε τη συγγνώμη μας», ανέφερε η δημοσιογράφος του καναλιού, Τασούλα Παπανικολάου.




text
  • Ο Στέφανος ξεκίνησε να σχηματίζει κυβέρνηση  με υπουργό Αμυνας τον ναύαρχο Αποστολάκη


    26 Απριλίου 2024, 09:36