• Στον ΣΥΡΙΖΑ ξέχασαν το πάθημα του ΣΚΑΪ και απειλούν με εμπάργκο την ΕΡΤ

    Μπορείς να καταλάβεις την εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ με την ΕΡΤ. Μετά το «μαύρο» του Αντώνη Σαμαρά το ’13, είχε γίνει δικό τους μαγαζί: στον αυλόγυρο ο Κραουνάκης θα τραγουδούσε βρισιές για τη γυναίκα του Αδωνι, στα πλατό οι παρουσιαστές θα αυτοανακηρύσσονταν υποψήφιοι ευρωβουλευτές και η Ακριβοπούλου με τον Καψώχα θα λιβάνιζαν τον Πολάκη και θα ανέπτυσσαν θεωρίες για Μουσολίνι της Ελλάδας.

     

    Οταν έπαψε όμως να είναι δικό τους μαγαζί, διότι έπρεπε να παραδώσουν τα κλειδιά, η ΕΡΤ έλαμψε: κέρδισε τηλεθέαση και την αποδοχή του κόσμου.

     

    Ετσι, τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν φταίνε μόνο τα «βοθροκάναλα», φταίει και η ΕΡΤ, που και καλά επέβαλε λογοκρισία με «σκονάκι», ώστε να μην προβληθούν πλάνα από το πολυσυζητημένο γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία – που προβλήθηκαν, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς ήθελε κι άλλα, συνέχεια, να παίζει λούπα το θέμα διανθισμένο, αν γίνεται, και με εικόνες του Πρωθυπουργού με τον παραιτηθέντα από το Εθνικό Θέατρο, Δημήτρη Λιγνάδη.

     

    Το καυτηρίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή την Πέμπτη, το πήγε παραπέρα η Κουμουνδούρου με ανακοίνωσή της την Παρασκευή. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επέμεινε απλώς στην παραίτηση του προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα, αλλά επιστράτευσε και το «πυρηνικό όπλο» του μποϊκοτάζ από μέρους του στη δημόσια τηλεόραση –τακτική που έχει καθιερωθεί να αποκαλείται «εμπάργκο».

     

    Το εμπάργκο δεν το ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το υπαινίχθηκε σαφώς, λέγοντας ότι αν ο κ. Μητσοτάκης δεν ζητήσει την παραίτηση του προέδρου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, «μπορεί κάλλιστα να μείνει μόνος του με τον κ. Ζούλα στην ΕΡΤ να φτιάχνουν οι δυο τους την ημερήσια προπαγάνδα του Μεγάρου Μαξίμου. Δεν χρειάζεται να κρατούν τα προσχήματα».

     

    Φαίνεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έμαθαν το μάθημα με το εμπάργκο που έκαναν στον ΣΚΑΪ επειδή κάλυπτε την τραγωδία στο Μάτι. Κίνηση που εκ του (εκλογικού) αποτελέσματος δεν αποδείχτηκε και τόσο επιτυχημένη και μετά έτρεχε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας να τη μαζέψει, έστω και την ύστατη ώρα.

  • Ο Νίκος Φίλης βλέπει δάκτυλο της αμερικανικής πρεσβείας στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

     

    Κάτι τέτοια θα τα περίμενε κανείς από το ΚΚΕ, αλλά προέκυψαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα τους «Μπανιάδες» του, όπως είναι ο Νίκος Φίλης.

     

    Ο οποίος, μάλιστα, μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, δεν είχε καν πρόβλημα να πάρει «πάσα» από τον άλλοτε συνοδοιπόρο στην Πρώτη Φορά Αριστερά και νυν επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, προκειμένου να καταδείξει ότι πίσω από τον Νόμο Κεραμέως είναι η… αμερικανική πρεσβεία!

     

    Ο κ. Φίλης παρατήρησε αρχικά ότι «κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα πανεπιστήμια παρουσιάστηκαν ορισμένες κρίσιμες λεπτομέρειες από εκθέσεις της αμερικάνικης πρεσβείας. Κατατέθηκαν επίσημα στη Βουλή από τον γραμματέα του Μέρα25 Γιάνη Βαρουφάκη».

     

    Και έπειτα αποκάλυψε: «Τι ζητά λοιπόν ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, τουλάχιστον από το 2008; Να αντιμετωπιστούν ορισμένα “ενοχλητικά” για τις ΗΠΑ ζητήματα που αφορούν τα ελληνικά πανεπιστήμια. Πρώτα απ’ όλα, το άσυλο και η μη-αναγνώριση ξένων κολεγίων, ειδικά αμερικανικών συμφερόντων. Να θυμίζουν άραγε αυτά κάτι στη ΝΔ; Πώς δεν της θυμίζουν… Είναι τα πρώτα που έσπευσε να νομοθετήσει μόλις σχημάτισε κυβέρνηση τον Ιούλιο 2019. Τι άλλο ενοχλούσε τότε τον κ. πρέσβη; Η πολιτικοποίηση φοιτητών στην Αριστερά και ο συνδικαλισμός των καθηγητών».

     

    Και συνέχισε: «Και ποια μέτρα ζητούσε από το 2008 η πρεσβεία για να πάψουν όλα αυτά τα “θλιβερά” φαινόμενα της αριστερής ριζοσπαστικοποίησης, του “αντιαμερικανισμού” και του συνδικαλισμού φοιτητών και καθηγητών; Την κατάργηση του ασύλου και την έντονη παρουσία της Αστυνομίας εντός των ΑΕΙ! Κατά παραγγελία νομοθετεί η ΝΔ. Αλλά όχι απλώς πιεζόμενη. Το θέλει κιόλας. Εκφράζεται. Της πηγαίνει. Πιστεύει βαθιά τα ίδια πράγματα».

     

    Είναι και αυτό μια λύση. Οτι φταίνε οι Αμερικάνοι… Ισως να είναι και μια ευκαιρία να μπορέσει ο Αλέξης Τσίπρας να ολοκληρώσει του χρόνου, με το καλό, εκείνη την πορεία του προς την πρεσβεία που είχε αφήσει κάπου στη μέση.




text
  • Ορκίστηκε στρατιώτης ο Στέφανος (Χρόνια πολλά!) και πλέον αισθανόμαστε πιο ασφαλείς


    29 Μαρτίου 2024, 13:14