• Υποψήφιος βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος;

    Είναι ένα από τα πρόσωπα της χρονιάς –που, όπως και να το κάνουμε, είναι οι επιστήμονες, ιδίως αυτοί που βγαίνουν σχεδόν καθημερινά στην τηλεόραση για να μας μιλήσουν για κρούσματα, επιπέδωση καμπυλών, πληρότητα ΜΕΘ, μεταλλάξεις και βεβαίως τι θα κλείσει και τι όχι στο κάθε lockdown.

     

    Ως προς αυτό το τελευταίο, δε, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος θεωρείται pro business. Τον περασμένο Ιανουάριο δεν ήθελε να ανοίξουν τα σχολεία, αλλά τα καταστήματα. «Μεταξύ του πατέρα που ζητά να ανοίξει το μαγαζί του και του παιδιού που θέλει να πάει στους συμμαθητές και τη δασκάλα του, νομίζω προηγείται ο πατέρας», είχε πει με μια δόση λυρισμού. Ας κρατήσουμε όμως αυτή τη θέση του γιατί ίσως μας χρειαστεί στο μέλλον.

     

    Διότι σύμφωνα με την «Καθημερινή» ο κ. Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής για τον κορονοϊό, δεν αποκλείεται να κατεβεί υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης. Ή καλύτερα να ξανακατεβεί, διότι και τον Σεπτέμβριο του 2015 ήταν στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ –στην τελευταία τιμητική θέση, καθώς οι εκλογές είχαν γίνει τότε με λίστα.

     

    Τα περί ενδεχόμενης υποψηφιότητας του ιδιαίτερα αναγνωρίσιμου πλέον κ. Εξαδάκτυλου ανέφερε ο Σταύρος Γ. Παπαντωνίου στη στήλη «Θεωρείο»:

     

    «Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος είναι πλέον γνωστός στο πανελλήνιο μέσω των καθημερινών παρεμβάσεών του στα ΜΜΕ λόγω της πανδημίας, καθώς κατέχει την ιδιότητα του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Η Θεσσαλονίκη όμως τον ξέρει από παλιά, καθώς, εκτός της ιατρικής πορείας του, έχει ασχοληθεί και με τα κοινά. Λίγοι θυμούνται ότι το 2015, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου από τον Αλέξη Τσίπρα, είχε δεχθεί να μπει στην τελευταία μη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου της Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ. Στις επόμενες πάντως, δεν αποκλείεται να κατέλθει… κανονικά, διεκδικώντας την είσοδό του στη Βουλή, έχοντας πλέον ως όχημα και τη μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα».

     

    Μακρινό σενάριο; Ενδεχομένως. Αν όμως στην Α’ Θεσσαλονίκης βάλει υποψηφιότητα ο κ. Εξαδάκτυλος, και βάλει, όπως γράφεται, και η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, θα γίνει ένας χαμούλης στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι τη μία έδρα (από τις επτά που πήρε η ΝΔ το 2019) την έχει καπαρωμένη ως πρώην Πρωθυπουργός, ο Κώστας Καραμανλής. Εκτός και αν ο κ. Καραμανλής δεν είναι υποψήφιος, οπότε θα γίνει άλλος χαμούλης…

  • Η στολή εργασίας της Δόμνας Μιχαηλίδου - και μια επίσκεψη με νόημα

    H Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Εργασίας, θεωρείται από τις πιο κομψές της ελληνικής πολιτικής. Ομως καθώς η αρμοδιότητά της είναι η Πρόνοια και η Κοινωνική Αλληλεγγύη και πρέπει να επισκέπτεται καθημερινά διάφορες δομές, δεν διστάζει να χρησιμοποιεί και… στολή εργασίας. Οπως αυτή με την οποία ο φωτογραφικός φακός του γραφείου Τύπου του υπουργείου τη «συνέλαβε» κατά την επίσκεψή της την Πέμπτη στο Γηροκομείο Πειραιά.

     

    Η κυρία Μιχαηλίδου συνομίλησε με τους ηλικιωμένους ενοίκους και ενημερώθηκε για την ολοκλήρωση των εμβολιασμών στη συγκεκριμένη δομή. «Χαίρομαι ιδιαίτερα που πάνω από το 90% των εργαζόμενων και των φιλοξενούμενων εμβολιάστηκαν και τόσο αυτό το γηροκομείο όσο και πολλά ακόμα σε ολόκληρη τη χώρα θα αντιμετωπίζουν από εδώ και πέρα μικρότερο κίνδυνο εξάπλωσης του κορονοϊού», είπε.

    Βέβαια, νωρίτερα, η κυρία Μιχαηλίδου είχε συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος την υποδέχτηκε ως πρόεδρος του Γηροκομείου Πειραιώς. Σε αυτή τη συνάντηση η υφυπουργός εμφανίστηκε με το συμβατικά ωραίο ντύσιμο, ούτε προστατευτικές ολόσωμες φόρμες, ούτε ποδονάρια, ούτε τίποτα.

    Και μετά, έχοντας δίπλα της και τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, δήλωσε στις κάμερες: «Σήμερα επισκέφτηκα το Γηροκομείο Πειραιώς και είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ. Οι υπηρεσίες του γηροκομείου είναι υποδειγματικές, οι φιλοξενούμενοι έχουν μια ποιοτική καθημερινότητα και τα ειδικά μέτρα προστασίας που έχουν θεσπιστεί τηρούνται απαρέγκλιτα. Φέτος, λόγω των συνθηκών πανδημίας και του αυξημένου κόστους για την προστασία εργαζόμενων και φιλοξενούμενων απέναντι στον κορονοϊό, το υπουργείο χρηματοδότησε μεγάλο αριθμό μη κερδοσκοπικών φορέων που παρέχουν υπηρεσίες σε ηλικιωμένους και για πρώτη φορά επιχορήγησε εκτάκτως το Γηροκομείο Πειραιώς», τόνισε η κυρία Μιχαηλίδου.

    Αντε τώρα να μη σκεφτείς ότι οι πληροφορίες θέλουν την κυρία Μιχαηλίδου να κατεβαίνει υποψήφια βουλευτής στην Α’ ή στη Β’ Πειραιά.

     

  • Εμβολιάστηκε στο Ναύπλιο ο έκπτωτος βασιλιάς Κωνσταντίνος

    Ο Κωνσταντίνος, έκπτωτος βασιλιάς, είναι ένας 80χρονος ο οποίος περνάει τα γεράματά του στο Πόρτο Χέλι.

     

    Εφόσον λοιπόν έχει ΑΜΚΑ και μπήκε στην άυλη συνταγογράφηση, του εστάλη και το σχετικό SMS με το ραντεβού για τον εμβολιασμό του κατά της Covid-19 –γεννηθείς το καλοκαίρι του 1940, ο Κωνσταντίνος ανήκει στην ηλικιακή ομάδα των 80-84, που κάνει την πρώτη δόση.

     

    Η ώρα του ραντεβού ήρθε το πρωί της Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου. Ο τόπος, το νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου ο Κωνσταντίνος, εμφανώς καταβεβλημένος, έφτασε με αναπηρικό καροτσάκι συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Αννα-Μαρία, η οποία, όμως, γεννηθείσα το 1946, περιμένει να ανοίξει η πλατφόρμα των 75-79 (αυτό αναμένεται να γίνει αύριο Παρασκευή).

    Σύμφωνα με το argonafplia.gr, τον Κωνσταντίνο υποδέχθηκαν ο διοικητής 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης και ο διοικητής του Νοσοκομείου Αργολίδας Θοδωρής Βασιλόπουλος.

     

    Μετά τον εμβολιασμό του ο τέως βασιλιάς έκανε και μια δήλωση στα τοπικά κανάλια ότι όλοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο.




text
  • Στο μεταξύ, όχι μόνο δεν υπάρχει εισιτήριο για πουθενά, δεν υπάρχει ελεύθερη ούτε θέση στάθμευσης στο αεροδρόμιο. Μας διώχνει η ακρίβεια μακριά


    25 Απριλίου 2024, 22:30