• Ο Πατούλης ενέκρινε 300.000 ευρώ για τη νομική υπεράσπιση των πεπραγμένων της Δούρου σε Μάτι και Μάνδρα

    Ηταν μια εποχή που ο Γιώργος Πατούλης κατηγορούσε τη Ρένα Δούρου για «λαϊκισμό», «ψέματα» και «υποκρισία», καθώς και ότι αποποιείτο τις ευθύνες της για τις πλημμύρες στη Μάνδρα και τους νεκρούς στο Μάτι.

     

    Αυτά όμως προεκλογικά, προτού γίνει αυτός Περιφερειάρχης Αττικής στη θέση της κυρίας Δούρου και οι δυο τους συναντηθούν κάπου στη μέση, σε μια εγκάρδια συνεννόηση για το ποιος πρέπει να αποποιείται και ποιος να αναλαμβάνει τις ευθύνες.

     

    Διότι τώρα, ο κ. Πατούλης μεριμνά ώστε τα θλιβερά πεπραγμένα της διοίκησης Δούρου να έχουν την καλύτερη δυνατή νομική υπεράσπιση όταν φτάσουν στο δικαστήριο! Ενέκρινε αμοιβή σχεδόν 300.000 ευρώ σε ιδιώτη δικηγόρο, ώστε να εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Αττικής κατά όσων ζητούν αποζημίωση για την πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς και την πλημμύρα στη Μάνδρα με τους άλλους 24 που έχασαν τη ζωή τους.

     

    Την αποκάλυψη έκανε ο Γιάννης Σγουρός, παλιός περιφερειάρχης Αττικής –προτού η κυρία Δούρου κερδίσει τη λαϊκή ψήφο και την Περιφέρεια Αττικής με το περίφημο «αλλιώς μαζεύει τα σκουπίδια ένας μνημονιακός και αλλιώς ένας αντιμνημονιακός» και την εγκαταλείψει με τις γνωστές μακάβριες επιδόσεις.

     

    Ανέφερε ο κ. Σγουρός:

     

    «Η Διοίκηση του κ. Πατούλη με τη σύμπραξη της κυρίας Δούρου και της παράταξής της ενέκριναν στις 15/1/2021 αμοιβή 297.600 ευρώ (με ΦΠΑ) σε ιδιώτη δικηγόρο για να εκπροσωπήσει δικαστικά την Περιφέρεια Αττικής κατά των συμπολιτών μας που ζητούν αποζημίωση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και την καταστροφική πλημμύρα στη Μάνδρα.

     

    »Και αυτά τα χρήματα αποφάσισαν να τα δώσουν μόνο για τον πρώτο βαθμό εκδίκασης των υποθέσεων και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των δικών. Άλλα χρήματα θα προβλεφθούν για τον δεύτερο βαθμό και άλλα για το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο μοιραία θα καταλήξουν οι υποθέσεις.

     

    »Η ανάθεση έγινε κατά παράβαση του νόμου και των οριζόμενων από το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς υπήρξε παράκαμψη της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής, της οποίας έντεκα (11) έμπειροι και εξειδικευμένοι δικηγόροι δήλωσαν διαθέσιμοι να χειριστούν τις υποθέσεις, χωρίς οποιοδήποτε κόστος για την Περιφέρεια και τους φορολογουμένους πολίτες, όπως άλλωστε είχαν χειριστεί και παλαιότερα την υπόθεση της Ρικομέξ.

     

    »Καταδικάσαμε τη παροχή πληρεξουσιότητας στον ανωτέρω δικηγόρο στον οποίο επίσης κατά το παρελθόν γίνονταν αναθέσεις από τη Δημοτική Επιχείρηση Αμαρουσίου, σήμερα δε από τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Αττικής, στον οποίο πρόεδρος είναι ο ορισθείς από τον κ. Πατούλη αντιπεριφερειάρχης κ. Κόκκαλης.

     

    »Προτείναμε με αλλεπάλληλα αιτήματά μας να ανακληθεί η παροχή πληρεξουσιότητας που δόθηκε αιφνιδιαστικά από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, άρον άρον, πριν από την έναρξη των διακοπών του Αυγούστου.

     

    »Καταγγείλαμε εκ νέου την “επικαιροποίηση” της ανάθεσης από την Οικονομική Επιτροπή, το Δεκέμβριο του 2020, με την προσθήκη και νέων υποθέσεων.

     

    »Υποστηρίξαμε ότι ουδέν στοιχείο προσκόμισαν από το οποίο να προκύπτει εμπειρία του ανωτέρω δικηγόρου για το χειρισμό υποθέσεων τέτοιας σημασίας και αντιδράσαμε στους απαράδεκτους υπαινιγμούς της κυρίας Δούρου κατά του επικεφαλής της παράταξής μας αλλά και κατά των δικηγόρων της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής όπως αυτοί διατυπώθηκαν από το σύμβουλο της παράταξής της κ. Θ. Σχινά, με σκοπό να “δικαιολογηθεί” η απαράδεκτη πολιτικά και ηθικά σύμπραξή της με τον κ. Πατούλη.

     

    »Υπερασπιστήκαμε τη νόμιμη διαχείριση του δημοσίου χρήματος και προτείναμε σε κάθε περίπτωση το ποσό της ανάθεσης να μειωθεί στο ελάχιστο. Μας αγνόησαν! Με αφορμή την καταστροφή στη Μάνδρα και το Μάτι βρήκαν την ευκαιρία για αναθέσεις αντί να εξετάσουν τη δυνατότητα συμβιβασμού με τα θύματα.

     

    »Και όχι μόνο: λάβαμε, πράγμα πρωτοφανές για την τοπική αυτοδιοίκηση, αντί απαντήσεως αναφορικά με τη νομιμότητα, εξώδικο από το δικηγόρο στον οποίο έγινε η ανάθεση με απειλές σε βάρος μας επειδή αναδείξαμε το θέμα!

     

    »Κατόπιν αυτού οφείλουμε να προσφύγουμε στην Ελληνική Δικαιοσύνη ζητώντας τον έλεγχο των εμπλεκομένων στην ανωτέρω μεθόδευση καθώς ουδείς μπορεί να θεωρεί ότι βρίσκεται υπεράνω του νόμου!».

  • Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν θα εκπροσωπήσει τελικά τη Σοφία Μπεκατώρου

    Με την απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να υπάρξει κοινή νομική εκπροσώπηση στις υποθέσεις για τα κακώς κείμενα –και βεβαίως τις σεξουαλικές επιθέσεις– στους κόλπους της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, όχι μόνο δηλαδή για τη δική της υπόθεση κακοποίησης, χάσαμε ένα νομικό υπερθέαμα: τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να υπερασπίζεται μια χρυσή ολυμπιονίκη σε υπόθεση έμφυλης βίας.

     

    Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι η πρώην Πρόεδρος της Βουλής και νυν επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας θα αναλάμβανε από κοινού με τον πατέρα της, πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού και του Παναθηναϊκού, Νίκο Κωνσταντόπουλο, την εκπροσώπηση της κυρίας Μπεκατώρου αναφορικά με την καταγγελία της ότι είχε πέσει θύμα βιασμού από παράγοντα της ΕΙΟ σε νεαρή ηλικία –η 43χρονη ολυμπιονίκης αναμένεται να καταθέσει την Τετάρτη στον εισαγγελέα.

     

    Ομως η μεταμεσονύχτια ανακοίνωση της χρυσής ολυμπιονίκη άλλαξε το σκηνικό. Ετσι τα νομικά γραφεία Κωνσταντοπούλου πατρός και κόρης εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

     

    «Αργά χθες το βράδυ πληροφορηθήκαμε ότι η Ολυμπιονίκης κα Σοφία Μπεκατώρου δεν επιθυμεί να συνεχισθεί η εκπροσώπησή της από τη νομική ομάδα των Ζωής Κωνσταντοπούλου και Νίκου Κωνσταντόπουλου.

     

    »Βασική πρόθεση και ελπίδα της υπεράσπισης ήταν να ξεσκεπαστεί συνολικά για τη χώρα ένας κύκλος υποθέσεων εκμετάλλευσης και κακοποίησης, που αφορά νέες και νέους, και που εκτείνεται εντός και εκτός αθλητισμού. Ευχόμαστε στην κυρία Μπεκατώρου πολλή δύναμη στον δύσκολο αγώνα να αλλάξουν τα πράγματα».

  • Ο Κακλαμανάκης αποκαλύπτει πώς ο Βασιλειάδης (του ΣΥΡΙΖΑ) του είπε να μη συνεχίσει τις καταγγελίες για την ΕΙΟ

    Η υπόθεση Μπεκατώρου ήταν μια δικαίωση για τον Νίκο Κακλαμανάκη. Ο χρυσός ολυμπιονίκης της Ατλάντα πάλευε επί δεκαετίες, όχι μόνο με τα κύματα, αλλά και με τις αρτηριοσκληρωτικές δομές, τα πλέγματα εξουσίας και τις αδικίες εντός της ΕΙΟ. Ενας σχεδόν δονκιχωτικός αγώνας από το 1988, όταν τον είχαν «κόψει» από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988 –το γεγονός είχε προκαλέσει την παραίτηση από την κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου της αείμνηστης Ρούλας Κακλαμανάκη, θείας του.

     

    Ο ρόλος του κ. Κακλαμανάκη στις αποκαλύψεις είναι κομβικός. Οι καταγγελίες του για την ΕΙΟ είχαν προκαλέσει μια εισαγγελική παρέμβαση, στο πλαίσιο της οποίας η Σοφία Μπεκατώρου είχε καταθέσει τα περί σεξουαλικής της κακοποίησης από στέλεχος της ομοσπονδίας. Και τώρα αυτές οι αποκαλύψεις είναι το κλειδί για να καθαρίσει η κατάσταση στην ομοσπονδία.

     

    Η όλη ιστορία έχει και πολιτικό αποτύπωμα.

     

    Ο κ. Κακλαμανάκης βγήκε στην ΕΡΤ1 και εξήρε τον ρόλο του Κυριάκου Μητσοτάκη και του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. «Περίμενα 30 χρόνια να βρω ανθρώπους με συναντίληψη, όπως τον πρωθυπουργό και τον κ. Αυγενάκη, που να μην τροφοδοτούν την ασυδοσία, την ατιμωρησία, την συγκάλυψη. Μας περιφρονούσαν διαρκώς. Κατέθεσα στον Εισαγγελέα 300 σελίδες», είπε μεταξύ άλλων.

     

    Οπως είπε ότι είχε ενημερώσει σχετικά με τα κακώς κείμενα στην ΕΙΟ και τον προκάτοχο του κ. Αυγενάκη, τον Γιώργο Βασιλειάδη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όμως, όχι μόνο τον γείωσε, κατά το κοινώς λεγόμενο, αλλά του ζήτησε να σιωπήσει, αν θέλει να διατηρήσει τα όποια προνόμιά του.

     

    «Είχα ενημερώσει και τον κ. Βασιλειάδη σε μια συνάντηση – και μου είχε πει “εγώ δεν θέλω να ξέρω και ούτε θέλω να αναφέρεις κάτι για την Ομοσπονδία ξανά, ούτε δημόσια ούτε σε εμένα προσωπικά, αν θέλεις το δίκαιό σου αίτημα, να προπονείς απρόσκοπτα, να γίνει πραγματικότητα”», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κακλαμανάκης, ο οποίος τώρα είναι προπονητής.

     

     




text
  • Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων. Να δείτε που θα προσφύγουν δικαστικά και θα δικαιωθούν


    26 Απριλίου 2024, 17:50