175
Η Μεγκιντίς (κέντρο) με την οικογένειά της μετά τη διάσωσή της από τη Γάζα | Shin Bet

Ισραηλινός στρατός: Πρώτη απελευθέρωση ομήρου

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2023, 19:22
Η Μεγκιντίς (κέντρο) με την οικογένειά της μετά τη διάσωσή της από τη Γάζα
|Shin Bet

Ισραηλινός στρατός: Πρώτη απελευθέρωση ομήρου

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2023, 19:22

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) και η ισραηλινή υπηρεσία ασφαλείας Σιν Μπετ ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι μία δεκανέας που είχε αιχμαλωτιστεί στη Λωρίδα της Γάζας από τη Χαμάς απελευθερώθηκε στη διάρκεια νυχτερινής επιχείρησης. Πρόκειται για την πρώτη απελευθέρωση ομήρου που ανακοινώνεται από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Σε κοινή δήλωση τους, ο IDF και η Σιν Μπετ ανέφεραν ότι «η δεκανέας Ορί Μεγκιντίς είναι σε καλή κατάσταση και έχει συναντηθεί με την οικογένειά της».

Σύμφωνα με τον IDF λέει ότι η Μεγκιντίς διασώθηκε κατά τη διάρκεια μιας χερσαίας επιχείρησης κατά τη διάρκεια της νύχτας, ωστόσο δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες, έγραψαν οι Times of Israel.

Η Μεγκιντίς είχε αιχμαλωτιστεί από τη Χαμάς όταν οι τρομοκράτες εισέβαλαν στη κοινότητα Ναχάλ Οζ, στο νότιο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ημέρες ο ισραηλινός στρατός έχει διευρύνει τις στρατιωτικές επιχειρήσείς του στον παλαιστινιακό θύλακα, με τις χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ να εισβάλουν ολοένα και πιο συχνά στη Γάζα, επιδιώκοντας να εξουδετερώσουν εχθρικούς στόχους αλλά και να εντοπίσουν τους δεκάδες ομήρους που έχει μεταφέρει στην περιοχή η Χαμάς (περισσότερα εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...