273
Καπνός υψώνεται πάνω από τη Δαμασκό μετά το πλήγμα στην πόλη το Σάββατο | Sham FM via REUTERS

Δαμασκός: 12 οι νεκροί από το ισραηλινό πλήγμα – Οι πέντε ήταν Φρουροί της Επανάστασης

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2024, 16:49
Καπνός υψώνεται πάνω από τη Δαμασκό μετά το πλήγμα στην πόλη το Σάββατο
|Sham FM via REUTERS

Δαμασκός: 12 οι νεκροί από το ισραηλινό πλήγμα – Οι πέντε ήταν Φρουροί της Επανάστασης

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2024, 16:49

Δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ αυτών πέντε μέλη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, σκοτώθηκαν το Σάββατο στη Δαμασκό από  αεροπορικό βομβαρδισμό που αποδίδεται στο Ισραήλ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα την Κυριακή η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το πλήγμα στοχοθέτησε και κατέστρεψε ένα τετραώροφο κτίριο στη συνοικία Μάζεχ, στα δυτικά της πόλης, όπου διεξαγόταν μια «συνάντηση φιλοϊρανών ηγετών», ανέφερε η ΜΚΟ που εδρεύει στη Βρετανία και διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία.

Κατά το Παρατηρητήριο ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε από 10 σε 12 μετά την ανάσυρση δύο πτωμάτων από τα συντρίμμια: πρόκειται για πέντε ιρανούς συμβούλους και επτά ακόμη στρατιωτικά στελέχη, εκ των οποίων τέσσερις Σύροι, δύο Λιβανέζοι και ένας Ιρακινός.

Σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης, πέντε «στρατιωτικοί σύμβουλοί» του σώματος και «μέλη των συριακών δυνάμεων» σκοτώθηκαν στην επίθεση, που διαπράχθηκε, σύμφωνα με τους ίδιους, με «μαχητικά αεροσκάφη».

Το Ιράν κατηγόρησε το Ισραήλ για την επίθεση και υποσχέθηκε να πάρει εκδίκηση για τους νεκρούς του. Η Συρία επίσης δεσμεύθηκε ότι δεν θα αφήσει την επίθεση αυτή «χωρίς απάντηση».

Μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής το Ισραήλ δεν είχε αντιδράσει σε αυτές τις κατηγορίες.

Πληροφορίες για ισραηλινό πλήγμα και στον Λίβανο

Στο μεταξύ, πηγές ασφαλείας που επικαλέστηκε το Reuters ανέφεραν πως τουλάχιστον δύο ένοπλοι της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν σε πλήγμα που εξαπέλυσε ισραηλινό drone εναντίον του οχήματός τους την Κυριακή, στον νότιο Λίβανο.

Οι βαθμοί τους δεν αποκαλύφθηκαν, ωστόσο πηγή προσκείμενη στην φιλοϊρανική οργάνωση ανέφερε ότι δεν πρόκειται για υψηλόβαθμα στελέχη.

Νωρίτερα, κάτοικοι και αξιωματούχοι ασφαλείας δήλωσαν πως ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε τουλάχιστον άλλους τέσσερις κοντά στο χωριό Κάφρα, σε απόσταση 8 χλμ. από τα σύνορα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...