228
Διαδηλωτές με ισραηλινές σημαίες στο Τελ Αβίβ | REUTERS/Carlos Garcia Rawlins

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδήλωσαν ξανά κατά του Νετανιάχου – «Εσύ φταις, Μπίμπι»

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2024, 12:51
Διαδηλωτές με ισραηλινές σημαίες στο Τελ Αβίβ
|REUTERS/Carlos Garcia Rawlins

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδήλωσαν ξανά κατά του Νετανιάχου – «Εσύ φταις, Μπίμπι»

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2024, 12:51

Χιλιάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους σε πόλεις του Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου για να διαδηλώσουν εναντίον της κυβέρνησης Νετανιάχου, απαιτώντας πάνω απ’ όλα να κλείσει συμφωνία για την επιστροφή των ομήρων που κρατά ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «εκλογές τώρα» στο Τελ Αβίβ. Άλλοι φώναζαν «είσαι επικεφαλής, εσύ φταις», στοχοποιώντας προσωπικά τον επικεφαλής της κυβέρνησης.

Δριμύ κατηγορώ κατά του Νετανιάχου εξαπέλυσε ομιλήτρια στη συγκέντρωση, επιζήσασα της τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου: «Σε κατηγορώ, Μπίμπι, ότι κατέστρεψες όλες τις αξίες με τις οποίες μεγαλώσαμε τα παιδιά μας. Σε κατηγορώ (…) πως βύθισες μια ολόκληρη χώρα στο πένθος».

Επικριτές του Δεξιού πρωθυπουργού, η δημοτικότητα του οποίου έχει κατακρημνιστεί μετά την επίθεση και τον πόλεμο που πυροδότησε στη Λωρίδα της Γάζας, ερίζουν πως υπονόμευσε την ασφάλεια του Ισραήλ, δίνοντας προτεραιότητα στην πολιτική του επιβίωση.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν φωτογραφίες των ομήρων – REUTERS/Carlos Garcia Rawlins

Επίσης, πορεία διαμαρτυρίας συγγενών των ομήρων ολοκληρώθηκε χθες στην Ιερουσαλήμ, στην επίσημη κατοικία του ισραηλινού πρωθυπουργού. Σκοπός της ήταν να ασκηθεί πίεση προκειμένου να συναφθεί συμφωνία ώστε να απελευθερωθούν οι περίπου 100 ισραηλινοί όμηροι που θεωρείται πως είναι ακόμη ζωντανοί στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαδηλώσεις έγιναν επίσης χθες στη Χάιφα, στη Μπεερσέμπα και στην Καισάρεια, μπροστά σε εξοχική κατοικία του ισραηλινού πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...