204
Ισραηλινή μονάδα πυροβολικού βάλει κατά της Γάζας από την ισραηλινή πλευρά | REUTERS/Evelyn Hockstein

Ο Νετανιάχου «άδειασε» τον ακροδεξιό υπουργό που μίλησε για πυρηνικά στη Γάζα

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2023, 12:50
Ισραηλινή μονάδα πυροβολικού βάλει κατά της Γάζας από την ισραηλινή πλευρά
|REUTERS/Evelyn Hockstein

Ο Νετανιάχου «άδειασε» τον ακροδεξιό υπουργό που μίλησε για πυρηνικά στη Γάζα

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2023, 12:50

Κατακραυγή προκάλεσε η αναφορά ακροδεξιού υπουργού του Ισραήλ την Κυριακή ότι η χρήση πυρηνικής βόμβας κατά της Λωρίδας της Γάζας αποτελεί «πιθανή επιλογή».

Ο υπουργός Ισραηλινής Κληρονομιάς Αμιτσάι Ελιγιάχου δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι δεν είναι απολύτως ικανοποιημένος με το εύρος των ισραηλινών αντιποίνων στον παλαιστινιακό θύλακα μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Κληθείς να απαντήσει εάν η λύση για τον ίδιο θα ήταν θα ριφθεί «κάποιου είδους πυρηνική βόμβα σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, να την ισοπεδώσει και να σκοτώσει όλο τον κόσμο», ο υπουργός απάντησε: «είναι μία πιθανή επιλογή».

Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αντέδρασε άμεσα, εκδίδοντας ανακοίνωση με την οποία έκανε λόγο για δηλώσεις που δεν έχουν «καμία σχέση με την πραγματικότητα», προσθέτοντας ότι ο ισραηλινός στρατός προσπαθεί να μην θέτει σε κίνδυνο αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας.

Παράλληλα, ο Νετανιάχου ανέστειλε «μέχρι νεωτέρας» τη συμμετοχή του υπουργού στις συνεδριάσεις της κυβέρνησης.

 

Μετά τις αντιδράσεις, ο υπουργός ανήρτησε μήνυμα στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) διευκρινίζοντας ότι η δήλωσή του «για πυρηνικά όπλα έχει μεταφορική σημασία».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ έκανε λόγο για μια «τρομακτική και παράλογη δήλωση ενός ανεύθυνου υπουργού», τον οποίο «ο Νετανιάχου πρέπει να καθαιρέσει σήμερα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...