332
| REUTERS/Suzanne Plunkett

Πολεμικά πλοία και αεροσκάφη στέλνει στην ανατολική Μεσόγειο η Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2023, 21:42
|REUTERS/Suzanne Plunkett

Πολεμικά πλοία και αεροσκάφη στέλνει στην ανατολική Μεσόγειο η Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2023, 21:42

Η Βρετανία θα αναπτύξει δύο πολεμικά πλοία αλλά και ελικόπτερα και αεροσκάφη εποπτείας στην ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να υποστηρίξει το Ισραήλ και να ενισχύσει την περιφερειακή σταθερότητα, ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης το γραφείο του βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ.

Η βρετανική κυβέρνηση θα αποδεσμεύσει επίσης πρόσθετους πόρους για την ασφάλεια της εβραϊκής κοινότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού καταγράφηκαν 139 αντισημιτικές ενέργειες μέσα σε τέσσερις ημέρες – πενταπλάσιες σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι.

Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, θα διατεθούν άλλα 3 εκατ. στερλίνες (3,5 εκατ. ευρώ) στον οργανισμό που είναι αρμόδιος για την προστασία της εβραϊκής κοινότητας.

Το τηλεοπτικό κανάλι Sky News μετέδωσε εξάλλου ότι δύο εβραϊκά σχολεία στο Λονδίνο θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τη Δευτέρα για λόγους ασφαλείας.

Η βρετανική κυβέρνηση θα διασφαλίσει ότι οι «φρικτές σκηνές» που εκτυλίχθηκαν στο Ισραήλ, όπου η τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς το Σαββατοκύριακο προκάλεσε εκατόμβη θυμάτων, «δεν θα επαναληφθούν», τόνισε ο Σούνακ, η χώρα του οποίου είναι η δεύτερη που αποστέλλει στρατεύματα στην εμπόλεμη περιοχή, μετά τις ΗΠΑ.

«Οι στρατιωτικές και διπλωματικές μας δυνάμεις σε όλη την περιοχή θα υποστηρίξουν επίσης διεθνείς εταίρους για να αποκαταστήσουν την ασφάλεια και να διασφαλίσουν ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα φθάσει στα χιλιάδες αθώα θύματα αυτής της βάρβαρης επίθεσης από τους τρομοκράτες της Χαμάς» προσέθεσε.

Ο υπουργός Αμυνας, Γκραντ Σαπς, δήλωσε από την πλευρά του ότι η παραπάνω στρατιωτική βοήθεια θα αποτελέσει «μια αναμφισβήτητη ένδειξη της αποφασιστικότητας του Ηνωμένου Βασιλείου να διασφαλίσει ότι η τρομοκρατική εκστρατεία της Χαμάς θα αποτύχει».

Εν τω μεταξύ, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει αρχίσει να οργανώνει πτήσεις για βρετανούς υπηκόους που έχουν αποκλειστεί στο Ισραήλ. Το πρώτο αεροπλάνο θα αναχωρήσει από το Τελ Αβίβ την Πέμπτη, με περισσότερες πτήσεις να προγραμματίζονται «τις επόμενες ημέρες» υπό την επιφύλαξη της κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή, μετέδωσε το BBC.

Η Χαμάς εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο νότιο Ισραήλ το Σάββατο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 1.300 ανθρώπους και παίρνοντας περίπου 150 ομήρους στη Γάζα.

Περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι έχουν επίσης σκοτωθεί στη Γάζα από τότε που το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές αντίποινων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...