348
Ο Ναφτάλι Μπένετ μιλά στους δημοσιογράφους για τα νέα μέτρα | REUTERS/Ronen Zvulun

Ισραήλ: Ξανά μάσκες σε εσωτερικούς χώρους λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2021, 11:35
Ο Ναφτάλι Μπένετ μιλά στους δημοσιογράφους για τα νέα μέτρα
|REUTERS/Ronen Zvulun

Ισραήλ: Ξανά μάσκες σε εσωτερικούς χώρους λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2021, 11:35

Μόλις 10 ημέρες κράτησε η χαρά των Ισραηλινών που είχαν βγάλει τις μάσκες και στους εσωτερικούς χώρους, στις 15 Ιουνίου. Η περιβόητη μετάλλαξη Δέλτα που κατέφθασε στη χώρα και προκάλεσε την αύξηση των κρουσμάτων, υποχρέωσε τις αρχές να ξάνουν ξανά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους –και σε εξωτερικούς, όπου παρατηρείται συγχρωτισμός.

Περισσότεροι από τον μισό πληθυσμό του Ισραήλ έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου, όμως η Δέλτα δεν αστειεύεται με τους ανεμβολίαστους, εξαναγκάζοντας και τους εμβολιασμένους να ακολουθήσουν αυστηρά μέτρα προστασίας.

«Λόγω της νέας αύξησης στα κρούσματα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι από το μεσημέρι (12:00 ώρα Ελλάδος) σήμερα, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, με εξαίρεση τα σπίτια», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Εξάλλου οι αρχές συνέστησαν στους Ισραηλινούς να φορούν μάσκα και στις μεγάλες συναθροίσεις σε εξωτερικούς χώρους, «για παράδειγμα σε εκδηλώσεις που συνδέονται με τις παρελάσεις Gay Pride που θα γίνουν αυτό το Σαββατοκύριακο», πρόσθεσε το υπουργείο αναφερόμενο στην παρέλαση που έχει διοργανωθεί στο Τελ Αβίβ για το απόγευμα της Παρασκευής, στην οποία αναμένεται να μετάσχουν χιλιάδες άνθρωποι.

Τα παιδιά κάτω των επτά ετών, οι άνθρωποι με αναπηρία και αυτοί που αθλούνται, απαλλάσσονται από την υποχρέωση να φορούν μάσκα σε εσωτερικό χώρο.

Ο νέος πρωθυπουργος, Ναφτάλι Μπένετ, προειδοποίησε την Τετάρτη ότι αν περισσότερα από 100 νέα κρούσματα του κορονοϊού καταγράφονταν καθημερινά για μια εβδομάδα, θα καθίστατο εκ νέου υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Από τη Δευτέρα, οι υγειονομικές αρχές καταγράφουν καθημερινά περισσότερα από 100 νέα κρούσματα. Την Πέμπτη, τα κρούσματα ήταν 227.

Επιπλέον, το Ισραήλ ανακοίνωσε την Τετάρτη την αναβολή του ανοίγματος του εδάφους του στους τουρίστες «λόγω ανησυχιών που αφορούσαν την πιθανή εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα».

Τον Ιανουάριο, όταν η πανδημία βρισκόταν στην κορύφωσή της στη χώρα, περίπου 10.000 κρούσματα καταγράφονταν καθημερινά στο Ισραήλ, προτού μια ευρεία εκστρατεία εμβολιασμού μειώσει κατά πολύ τις μολύνσεις.

Περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια από τα 9,3 εκατ. των κατοίκων του Ισραήλ (55% του πληθυσμού) έχουν ήδη  λάβει δύο δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19, ενώ γίνεται αγώνας δρόμου για να εμβολιαστούν και οι ανήλικοι.

Συνολικά περισσότερα από 840.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού έχουν καταγραφεί από το ξέσπασμα της πανδημίας στο Ισραήλ και 6.428 θάνατοι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...