408
Η Ινμπαλ Λίμπερμαν σε πρόσφατη φωτογραφία της | Facebook

Ισραήλ: Η 25χρονη ηρωίδα που έσωσε το κιμπούτς Νιρ Αμ από τους τρομοκράτες

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2023, 12:54
Η Ινμπαλ Λίμπερμαν σε πρόσφατη φωτογραφία της
|Facebook

Ισραήλ: Η 25χρονη ηρωίδα που έσωσε το κιμπούτς Νιρ Αμ από τους τρομοκράτες

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2023, 12:54

Μέσα σε όλες τις ιστορίες απόλυτης φρίκης που γίνονται γνωστές από το νότιο Ισραήλ τα τελευταία 24ωρα, υπάρχει και μία φωτεινή εξαίρεση.

Την ώρα που στο κιμπούτς Κφαρ Αζά οι τρομοκράτες της Χαμάς έσφαζαν ηλικιωμένους και βρέφη, στο γειτονικό Νιμ Αρ, μια 25χρονη Ισραηλινή καθοδηγούσε την προκαθορισμένη ομάδα ασφαλείας (την οποία διαθέτουν όλα τα κιμπούτς) και απέτρεπε την εισβολή των Παλαιστινίων.

Oπως ανέφερε η Daily Mail, η Ινμπαλ Λίμπερμαν, η οποία ηγείται από τον Δεκέμβριο του 2022 της ομάδας, άκουσε εκρήξεις το πρωί του Σαββάτου και αντιλήφθηκε ότι δεν πρόκειται για τον συνηθισμένο (για τους κατοίκους της περιοχής) ήχο από τις ρουκέτες των Παλαιστινίων.

Η Λίμπερμαν –που, όπως όλες οι γυναίκες στο Ισραήλ, έχει ολοκληρώσει δύο χρόνια στρατιωτικής θητείας– κινήθηκε ταχύτατα, άνοιξε το οπλοστάσιο του κιμπούτς και μοίρασε όπλα στην 12μελή ομάδα της.

Η 25χρονη τοποθέτησε στη συνέχεια σε στρατηγικά σημεία τα μέλη της ομάδας, όπως ήταν προετοιμασμένα, έστησε παγίδες και τους περίμενε.

Η ίδια σκότωσε πέντε τρομοκράτες, ενώ συνολικά η ομάδα ασφαλείας του κιμπούτς Νιρ Αμ εξουδετέρωσε περισσότερους από 20 ενόπλους της Χαμάς σε μια μάχη που κράτησε περίπου τέσσερις ώρες.

Με κόκκινα γράμματα διακρίνεται στον χάρτη η τοποθεσία του κιμπούτς Νιρ Αμ, πολύ κοντά στα σύνορα με τη Γάζα

«Ηταν απίστευτο, ο σύζυγός μου ήταν μέλος της ομάδας ετοιμότητας. Ακουσαν τους πυροβολισμούς, επικοινώνησαν με τα άλλα μέλη της ομάδας και με την Ινμπαλ και αρχικά ενημερώθηκαν ότι έπρεπε να είναι σε ετοιμότητα. Αλλά η Ινμπαλ αποφάσισε να μην περιμένει. Για την ακρίβεια, το γεγονός ότι κινητοποιήθηκαν νωρίς, απέτρεψε δεκάδες απώλειες» δήλωσε η κάτοικος του κιμπούτς, Ιλιτ Παζ, στην εφημερίδα Israel Hayom.

Η Ινμπαλ Λίμπερμαν σε παλιότερη φωτογραφία από τη στρατιωτική θητεία της – Facebook

«Οταν όλα τελειώσουν, αυτή η γυναίκα πρέπει να πάρει το βραβείο Israel (η μεγαλύτερη τιμή του κράτους του Ισραήλ που απονέμεται σε πολίτες). Η ηρωική ιστορία της θα συνοδεύει αρκετές γενιές. Η Ινμπαλ είναι ο λόγος που το κιμπούτς και η γύρω περιοχή της Νιρ Αμ προστατεύτηκαν», ανέφερε ανάρτηση στα social media, την οποία αναδημοσίευσε η εφημερίδα Maariv Daily.

Tο Νιρ Αμ αποτελεί μια από τις λίγες κοινότητες στις οποίες προσπάθησαν να εισβάλουν οι τρομοκράτες της Χαμάς, αλλά απωθήθηκαν.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στο γειτονικό Ιν Χαμπσόρ, κοντά στη Γάζα, όπου μια μικρή ομάδα κατοίκων απώθησε μεγαλύτερο αριθμό τρομοκρατών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...