338
Αστυνομικοί στο εμπορικό κέντρο όπου σημειώθηκε η επίθεση | REUTERS/Avi Ohayon

Ισραήλ: Eνας νεκρός από επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2024, 18:29
Αστυνομικοί στο εμπορικό κέντρο όπου σημειώθηκε η επίθεση
|REUTERS/Avi Ohayon

Ισραήλ: Eνας νεκρός από επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2024, 18:29

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε σε επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε την Τετάρτη σε εμπορικό κέντρο στη πόλη Καρμιέλ του βόρειου Ισραήλ, ανακοίνωσαν η ισραηλινή αστυνομία και οι γιατροί, γνωστοποιώντας ότι ο δράστης επίσης σκοτώθηκε από πυρά.

Πρόκειται για «ύποπτη τρομοκρατική επίθεση», επεσήμανε σε ανακοίνωση εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι συνδέεται με την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση.

Ο ισραηλινός ειδησεογραφικός ιστότοπος Ynet κατονόμασε τον φερόμενο δράστη ως τον Γιούντ Ραμπία από τη Ναχάφ, μια ισραηλινή πόλη όπου ζουν πολλά μέλη της αραβικής μειονότητας.


Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αν και ο Ισλαμικός Τζιχάντ χαρακτήρισε την επίθεση μια «ηρωική επιχείρηση».

Ισραηλινοί γιατροί είπαν στο Reuters ότι ένας από τους τραυματίες της επίθεσης υπέκυψε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Ο δράστης σκοτώθηκε επί τόπου στο εμπορικό κέντρο, ανέφερε το BBC.

Νωρίτερα, η Magen David Adom (MDA), η υπηρεσία πρώτων βοηθειών του Ισραήλ, ανακοίνωσε ότι μετέφερε δύο άνδρες 20 ετών στο νοσοκομείο Γαλιλαία στη Ναχαρίγια. Ο ένας εξ αυτών βρίσκεται «σε κρίσιμη κατάσταση και γίνονται προσπάθειες ανάνηψης», ενώ ο άλλος «έχει τις αισθήσεις του» αν και βρίσκεται «σε σοβαρή κατάσταση».

Βίντεο που τράβηξαν αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης και μεταδόθηκαν από την ισραηλινή τηλεόραση δείχνουν τις στιγμές της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο.

Ο δράστης επιτέθηκε σε ενόπλους οι οποίοι πιθανώς ήταν αστυνομικοί που εργάζονταν στο εμπορικό κέντρο. Ο ένας από αυτούς μάλιστα φαίνεται ότι απάντησε στην επίθεση πυροβολώντας και εξουδετερώνοντας τον δράστη.

Προσοχή σκληρές εικόνες:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...