571
O εφιάλτης της Σιρέλ Γκολάν ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου του 2023 - και δεν τελείωσε ποτέ | twitter

Ισραήλ: Αυτοκτόνησε 22χρονη που γλίτωσε από τη σφαγή της Χαμάς

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2024, 17:10
O εφιάλτης της Σιρέλ Γκολάν ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου του 2023 - και δεν τελείωσε ποτέ
|twitter

Ισραήλ: Αυτοκτόνησε 22χρονη που γλίτωσε από τη σφαγή της Χαμάς

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2024, 17:10

H Σιρέλ Γκολάν στις 7 Οκτωβρίου βρισκόταν στο μουσικό φεστιβάλ “Supernova Sukkot Gathering” που λάμβανε χώρα κοντά στο κιμπούτς Ρέιμ, πέντε χιλιόμετρα βορειότερα του τείχους της Γάζας.

Αυτή και ο σύντροφός της, Άντι, ήταν μεταξύ των χιλιάδων ατόμων που διασκέδαζαν υπό τους ήχους χορευτικής ηλεκτρονικής μουσικής όταν τρομοκράτες της Χαμάς πέρασαν το τείχος σπέρνοντας τον τρόμο και σκοτώνοντας 260 ανθρώπους.

Η Γκολάν ήταν τυχερή. Αυτό τουλάχιστον θα έλεγε κάποιος βλέποντας ότι η νεαρή επέζησε της βάρβαρης επίθεσης. Με τον φίλο της, αρχικά κατάφεραν να φτάσουν σε ένα όχημα και προσπάθησαν να φύγουν από την περιοχή, αλλά εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο όταν κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν με ασφάλεια. Το ζευγάρι κρύφτηκε κάτω από έναν θάμνο για ώρες μέχρι που τελικά εντοπίστηκαν από τον αστυνομικό Ρέμο Σαλμάν Ελ-Χοζαγιέλ, ο οποίος ήταν σε ένα όχημα προσπαθώντας να σώσει όσους μπορούσε.

Κάποια στιγμή, μάλιστα, στους δύο νέους δόθηκε η ευκαιρία να μπουν σε ένα άλλο αυτοκίνητο οι επιβαίνοντες του οποίου προσπαθούσαν να γλιτώσουν. Η Σιρέλ και ο σύντροφός της, όμως, αρνήθηκαν να τους ακολουθήσουν. Λίγη ώρα αργότερα οι 11 επιβαίνοντες του εν λόγω οχήματος είτε δολοφονήθηκαν είτε απήχθησαν από τη Χαμάς, όπως είχε εξομολογηθεί τον περασμένο Νοέμβριο η 22χρονη σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Μετά την επίθεση, όμως, και ενώ ξεσπούσε ένας νέος κύκλος πολεμικών συγκρούσεων στην περιοχή, η Γκολάν άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα μετατραυματικού στρες ενώ νοσηλεύτηκε δύο φορές, χωρίς πάντως να λάβει μία επίσημη διάγνωση. Ο εφιάλτης της δεν είχε τελειώσει με την απομάκρυνσή της από το πεδίο φρίκης εκείνου του φεστιβάλ.

«Το κράτος σκότωσε τη Σιρέλ»

Αυτός που κατάλαβε πρώτος ότι η Σιρέλ Γκολάν δεν ήταν καλά ήταν ο αδερφός της. Ο Εγιάλ παρατήρησε την αλλαγή στη συμπεριφορά της και της ζήτησε να ψάξει για βοήθεια, αλλά, όπως ανέφερε ο ίδιος, εκείνη απάντησε ότι δεν είχε λάβει καμία βοήθεια από το κράτος και ότι η όποια βοήθεια είχε λάβει προερχόταν από την ένωση Tribe of Nova Community, που ιδρύθηκε από άλλους επιζώντες και συγγενείς θυμάτων μετά την επίθεση.

Επιπλέον, είπε ότι η οικογένειά τους είχε προσπαθήσει να τη φροντίσει όσο καλύτερα μπορούσε. «Η μητέρα μου αναγκάστηκε να πάρει πρόωρη σύνταξη για να είναι δίπλα στην κόρη της. Δεν απομακρυνθήκαμε ούτε ένα χιλιοστό από κοντά της και η μόνη φορά που την αφήσαμε μόνη της, ήταν σήμερα και αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της», δήλωσε ο Εγιάλ στο δελτίο ειδήσεων του Channel 12.

Η Σιρέλ, η οποία έκλεισε τα 22 την Κυριακή, θα έπρεπε να περάσει την ημέρα γιορτάζοντας με την οικογένειά της αλλά αντίθετα, όπως σημειώνουν οι Times Of Israel, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στην Ποράτ ενώ το κινητό της τηλέφωνο είχε γεμίσει από ευχετήρια τηλεφωνήματα και SMS.

«Το κράτος σκότωσε τη Σιρέλ», δήλωσε ο αδελφός της στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet. Ο ίδιος κατηγόρησε το κράτος ότι πρέπει να «ξυπνήσει», αλλιώς «μπορεί να υπάρξουν και άλλες απόπειρες αυτοκτονίας». «Έχασα την αδελφή μου, αλλά θέλω να κινητοποιηθούμε για να μην χάσουν και άλλοι τους αγαπημένους τους», συμπλήρωσε. Από την πλευρά του, το υπουργείο Πρόνοιας και Κοινωνικών Υπηρεσιών απάντησε ότι «παρέχει ένα πακέτο βοήθειας και υποστήριξης στους επιζώντες με διάφορες μορφές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...