244
| Shutterstock

Ισπανία: Οι γυμνιστές υπερασπίζονται τις παραλίες τους από τους… ντυμένους

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2023, 13:39
|Shutterstock

Ισπανία: Οι γυμνιστές υπερασπίζονται τις παραλίες τους από τους… ντυμένους

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2023, 13:39

Η κοινότητα των γυμνιστών στην Κόστα Μπράβα της Καταλονίας είναι σε αναβρασμό. Κάθε καλοκαίρι που περνά, οι παραλίες τους είναι όλο και πιο «ντυμένες». Οι ίδιοι ζήτησαν πρόσφατα από τις αρχές να αναλάβουν δράση και να τους προστατεύσουν από τα βλέμματα αποδοκιμασίας των νέων τους συν-λουόμενων, εκείνων που προτιμούν να κάνουν μπάνιο με το μαγιό τους.

Οι ισπανικές ακτές έχουν καταληφθεί εξολοκλήρου από τουρίστες και παραθεριστές και πλέον δεν υπάρχει κανένα απομονωμένο σημείο για όσους αγαπούν τη φύση και θέλουν να κάνουν μπάνιο χωρίς να μεσολαβεί τίποτε ανάμεσα στο σώμα τους και τη θάλασσα ή την άμμο.

Ο Σεγκιμόν Ροβίρα, πρόεδρος του Ομίλου Γυμνιστών της Καταλονίας, είπε στους Times ότι η εισβολή των ντυμένων «καταρρακώνει το ηθικό της κοινότητάς του».

Ο Ομιλος ένωσε τις δυνάμεις του με την Ομοσπονδία Γυμνιστών της Καταλονίας και ζητούν από την περιφερειακή κυβέρνηση να παρέμβει. Θέλουν καλύτερη σήμανση και ενημέρωση των επισκεπτών, με την οποία αυτοί θα παροτρύνονται είτε να συμμετέχουν στο γυμνισμό είτε να απέχουν από τις συγκεκριμένες παραλίες.

Στην Καταλονία υπάρχουν περίπου 60 παραλίες γυμνιστών, αν και σύμφωνα με τον ισπανικό νόμο καθένας μπορεί οπουδήποτε να κάνει μπάνιο γυμνός. Ακόμη και στις δημόσιες πισίνες δεν είναι υποχρεωτικό να φοράει μια γυναίκα το επάνω μέρος του μαγιό της.

«Δεν θέλουμε να επιβάλουμε τον γυμνισμό σε ανθρώπους που δεν αισθάνονται άνετα με αυτόν», είπα ο Ροβίρα. «Αλλά οι άνθρωποι πρέπει να ξέρουν που πηγαίνουν να κολυμπήσουν και να προσαρμόζονται. Εάν επιλέγεις μια παραλία με παράδοση στο γυμνισμό, τουλάχιστον δοκίμασέ το».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...