266
Καφετιά αρκούδα απολαμβάνει την σιέστα της στο δάσος. Το συγκεκριμένο είδος είχε σχεδόν εξαφανιστεί από την περιοχή των Πυρηναίων, μέχρι που ήρθαν «ενισχύσεις» από τη Σλοβενία | EPA/FOCKE STRANGMANN

Ισπανία: η νεκρή αρκούδα «εκδικήθηκε» τους ναρκεμπόρους

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2021, 17:23
Καφετιά αρκούδα απολαμβάνει την σιέστα της στο δάσος. Το συγκεκριμένο είδος είχε σχεδόν εξαφανιστεί από την περιοχή των Πυρηναίων, μέχρι που ήρθαν «ενισχύσεις» από τη Σλοβενία
|EPA/FOCKE STRANGMANN

Ισπανία: η νεκρή αρκούδα «εκδικήθηκε» τους ναρκεμπόρους

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2021, 17:23

Μια τυχαία ανακάλυψη, στο πλαίσιο της έρευνας για τον φόνο μιας αρκούδας, από τις λίγες που ζουν στα Πυρηναία, οδήγησε την ισπανική αστυνομία στα ίχνη μιας ξένης συμμορίας που διακινούσε ναρκωτικά.

Ο Κασού, μία αρσενική καφετιά αρκούδα έξι ετών, είχε δηλητηριαστεί με αντιψυκτικό. Οι δράστες τον πέταξαν στη συνέχεια σε ένα φαράγγι κοντά στην ορεινή πόλη Λες. Προσπάθησαν μάλιστα να κάνουν τον φόνο να φανεί σαν… ατύχημα, δήθεν ότι έπεσε στον γκρεμό έπειτα από καβγά με άλλη αρκούδα.

Η ισπανική αστυνομία, όπως γράφουν οι Times, παρακολουθούσε το τηλέφωνο υπόπτων για τον θάνατο της αρκούδας και έπιασε συζητήσεις που αφορούσαν αγοραπωλησίες ναρκωτικών. Η έρευνα έδειξε ότι στην περιοχή δραστηριοποιούνταν ένα κολομβιανό κύκλωμα.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 12 συλλήψεις στη Καταλονία και την γειτονική περιοχή Καστεγιόν με την κατηγορία της εμπορίας ναρκωτικών, έχουν κατασχεθεί δύο κιλά κοκαΐνης  και εντοπίστηκε αυτοσχέδιο εργαστήριο.

Οι καφέ αρκούδες στα Πυρηναία είχαν εισαχθεί από τη Σλοβενία στο πλαίσιο ενός πειράματος επαναφοράς της άγριας ζωής στα όρη που χωρίζουν την Ισπανία από τη Γαλλία. Αυτή τη στιγμή στα όρη υπάρχουν 50 αρκούδες, ενώ το 1996 ήταν μόλις τρεις.

Επιθέσεις

Ωστόσο οι κάτοικοι και οι γεωργοί στην περιοχή δεν ήταν θετικά το πείραμα, καθώς, όπως υποστηρίζουν, οι αρκούδες ευθύνονται για θανάτους ζώων και καταστροφή κυψελών.

Ο Κασού φέρεται να είχε επιτεθεί σε πέντε άλογα μέσα σε 15 μέρες τον Σεπτέμβριο του 2019.

Η επιθετική του  συμπεριφορά, όπως και μιας άλλης σλοβενικής αρκούδας, είχαν κάνει τους κατοίκους να ζητήσουν τον περιορισμό τους. Οι Αρχές προσπάθησαν να σταματήσουν τον Κασού αλείφοντας ένα άλογο με μυκητοκτόνο το οποίο προκαλεί εμετό για να κάνουν την αρκούδα να συνδέσει το κρέας του αλόγου με τη δυσάρεστη γεύση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...