227
Εντυπωσιακό το θέαμα της ηφαιστειακής έκρηξης στη χερσόνησο Ρεϊκιάνες, από ψηλά, την Κυριακή | Iceland Civil Protection/Handout via REUTERS

Ισλανδία: Κάηκαν σπίτια μετά τη νέα έκρηξη ηφαιστείου

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2024, 18:55
Εντυπωσιακό το θέαμα της ηφαιστειακής έκρηξης στη χερσόνησο Ρεϊκιάνες, από ψηλά, την Κυριακή
|Iceland Civil Protection/Handout via REUTERS

Ισλανδία: Κάηκαν σπίτια μετά τη νέα έκρηξη ηφαιστείου

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2024, 18:55

Η λάβα από την νέα ηφαιστειακή έκρηξη, που βρίσκεται σε εξέλιξη την Κυριακή στη νοτιοδυτική Ισλανδία, έφθασε σήμερα στο λιμάνι Γκρίνταβικ, όπου αρκετά σπίτια έπιασαν φωτιά, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση.

Οι μερικές δεκάδες κάτοικοι, οι οποίοι είχαν επιστρέψει στα τέλη Δεκεμβρίου στο Γκρίνταβικ, απ’ όπου είχαν απομακρυνθεί τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο λόγω της αυξημένης ηφαιστειακής  δραστηριότητας στην περιοχή, απομακρύνθηκαν πάλι επειγόντως στη διάρκεια της περασμένης νύχτας, μερικές ώρες αφότου άρχισε η νέα έκρηξη.

Ενα σπίτι καίγεται την Κυριακή στο Γκρίνταβικ – BBC

«Δεν κινδυνεύουν ζωές, αν και υποδομές μπορεί να απειλούνται», έγραψε στην πλατφόρμα X ο πρόεδρος της Ισλανδίας, Γκούντνι Γιοχάνεσον, προσθέτοντας ότι οι πτήσεις των αεροπλάνων δεν έχουν διακοπεί.

Είναι η πέμπτη έκρηξη του συγκεκριμένου ηφαιστείου από το 2021, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία της Ισλανδίας.

Λάβα ξεπηδά σε δύο σημεία στο Γκρίνταβικ, την Κυριακή – BBC

Η προηγούμενη έκρηξη του ηφαιστείου στην χερσόνησο αυτή είχε αρχίσει στις 18 Δεκεμβρίου, μετά την πλήρη εκκένωση από τις αρχές της πόλης Γκρίνταβικ -από την οποία απομακρύνθηκαν περίπου 4.000 άνθρωποι- και το κλείσιμο των σπα Blue Lagoon, που αποτελούν δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Το Γκρίνταβικ δεν κινδύνευσε τελικά τότε από την έκρηξη του ηφαιστείου, καθώς η λάβα έρεε προς αντίθετη κατεύθυνση από την πόλη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...