223
|

Ισίδωρος Ντογιάκος: Αναλαμβάνω σε ένα δύσκολο περιβάλλον – Ακατάλυτος ο θεσμός της Δικαιοσύνης

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2022, 16:03

Ισίδωρος Ντογιάκος: Αναλαμβάνω σε ένα δύσκολο περιβάλλον – Ακατάλυτος ο θεσμός της Δικαιοσύνης

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2022, 16:03

«Ο Ελληνας Εισαγγελέας ήταν, είναι και θα παραμείνει φύλακας και φρουρός των νόμων – Αναλαμβάνω τη Διεύθυνση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μέσα σε ένα δύσκολο, από κάθε πλευρά, περιβάλλον», τονίζει σε δήλωσή του που διαβιβάστηκε σε όλους τους εισαγγελείς της χώρας, ο νέος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του.

«Ο θεσμός της Δικαιοσύνης όμως είναι ακατάλυτος» και «πρέπει να επιζήσει και να λειτουργήσει σωστά, πέρα από κάθε δυσκολία και σκοπιμότητα», είναι το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο νέος επικεφαλής της Εισαγγελίας του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ντογιάκου έχει ως εξής:

«Αναλαμβάνω τη Διεύθυνση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μέσα σε ένα δύσκολο, από κάθε πλευρά, περιβάλλον. Ομως, ο θεσμός της Δικαιοσύνης είναι ακατάλυτος. Πρέπει να επιζήσει και να λειτουργήσει σωστά, πέρα από κάθε δυσκολία και σκοπιμότητα.

Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, προσωπικά, θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια, με τη βοήθεια άξιων και ικανών συναδέλφων που υπηρετούν σε όλη την Επικράτεια. Η ιδέα του Δικαίου δεν πρέπει να βρίσκεται σε λήθαργο. Ο έλληνας Εισαγγελέας, ήταν, είναι και θα παραμείνει φύλακας και φρουρός των νόμων.

Το ενιαίο και αδιαίρετο της ανεξάρτητης Εισαγγελικής Αρχής με κάνει να πιστεύω ότι απηχώ τα συναισθήματα όλων των Εισαγγελικών Λειτουργών της χώρας. Αλλωστε η ιστορία του Εισαγγελικού Σώματος και η χορεία των παλαιών και άξιων συναδέλφων, αυτό επιτάσσουν, αυτό απαιτούν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...