187
Οι συλληφθέντες θα επιχειρούσαν επίθεση αυτοκτονίας στο τέλος του Ραμαζανιού, που εορτάστηκε την Παρασκευή με διαδηλώσεις για τη στήριξη των Παλαισιτνίων στη Γάζα. | Majid Asgaripour/WANA (West Asia News Agency) via REUTERS

Ιράν: Συλλήψεις υπόπτων ως μελών του Ισλαμικού Κράτους

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2024, 10:22
Οι συλληφθέντες θα επιχειρούσαν επίθεση αυτοκτονίας στο τέλος του Ραμαζανιού, που εορτάστηκε την Παρασκευή με διαδηλώσεις για τη στήριξη των Παλαισιτνίων στη Γάζα.
|Majid Asgaripour/WANA (West Asia News Agency) via REUTERS

Ιράν: Συλλήψεις υπόπτων ως μελών του Ισλαμικού Κράτους

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2024, 10:22

Η ιρανική αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα φερόμενα ως μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, όπως και οκτώ «συνεργούς» τους, κοντά στην Τεχεράνη, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν.

«Η αστυνομία της επαρχίας Αλμπόρζ συνέλαβε τρία μέλη του Ισλαμικού Κράτους που σχεδίαζαν να διαπράξουν επίθεση αυτοκτονίας κατά τον εορτασμό του τέλους του Ραμαζανιού», μετέδωσε το Irna.

Το πρακτορείο δεν διευκρίνισε την υπηκοότητα των συλληφθέντων ούτε πότε συνελήφθησαν. Ωστόσο υπογράμμισε ότι ο ένας από αυτούς είναι ο «Μοχαμάντ Ζακέρ, σημαντικό μέλος της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης».

Και οκτώ συνεργοί

Η αστυνομία συνέλαβε επίσης «οκτώ συνεργούς των τρομοκρατών», πρόσθεσε το Irna, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, 10 μέλη των ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας και 18 αντάρτες σκοτώθηκαν σε δύο επιθέσεις που διέπραξε άλλη τζιχαντιστική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείται στο νοτιοανατολικό Ιράν. Σήμερα το Irna μετέδωσε ότι ο αριθμός των «μαρτύρων» που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις αυτές αυξήθηκε σε 15, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Βομβιστικές επιθέσεις

Τον Ιανουάριο, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για δύο βομβιστικές επιθέσεις στην Κερμάν, στο νότιο Ιράν, που στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 90 ανθρώπους σε επιμνημόσυνη τελετή. Πρόκειται για την πιο φονική επίθεση στη χώρα από το 1978.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...