241
Ανδρας στη Νέα Υόρκη χωρίς μάσκα | REUTERS/Andrew Kelly

ΗΠΑ: Χωρίς μάσκες οι πλήρως εμβολιασμένοι, εκτός αν είναι σε πολυσύχναστα μέρη

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2021, 22:15
Ανδρας στη Νέα Υόρκη χωρίς μάσκα
|REUTERS/Andrew Kelly

ΗΠΑ: Χωρίς μάσκες οι πλήρως εμβολιασμένοι, εκτός αν είναι σε πολυσύχναστα μέρη

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2021, 22:15

Οι Αμερικανοί που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 δεν χρειάζεται πλέον να φορούν μάσκα σε εξωτερικούς χώρους, εκτός εάν βρίσκονται ανάμεσα σε πλήθος κόσμου, ανακοίνωσαν την Τρίτη τα CDC, το αμερικανικό κέντρο ελέγχου των λοιμώξεων.

«Αν είστε πλήρως εμβολιασμένοι και θέλετε να συμμετάσχετε σε μια μικρή συγκέντρωση με άτομα εμβολιασμένα και μη εμβολιασμένα, επιστημονικά δεδομένα δείχνουν πως μπορείτε να το κάνετε με ασφάλεια, χωρίς μάσκα», δήλωσε η Ροσέλ Ουαλίνσκι, διευθύντρια των CDC.

«Ωστόσο, συνεχίζουμε να συνιστούμε να φοράτε μάσκα κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων και σε πολυσύχναστα μέρη, όπως σε γεμάτα γήπεδα ή συναυλίες», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Είναι άλλο ένα βήμα για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα έπειτα από ένα και περισσότερο χρόνο πανδημίας, περιορισμών και, βέβαια, εκατοντάδων χιλιάδων θανάτων.

Το καλοκαίρι, με εμβολιασμένο μεγάλο μέρος του πληθυσμού των ΗΠΑ, θα είναι από πολλές απόψεις καλύτερο και για τα παιδιά.

Χθες Δευτέρα, το CDC είναι κρίνει ότι τα παιδιά μπορούν να πάνε σε κατασκηνώσεις, αλλά καλά θα κάνουν να φορούν μάσκες σχεδόν συνεχώς και επίσης να κρατιούνται σε απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από τους υπόλοιπους στις διάφορες κατασκηνωτικές δραστηριότητες. Ειδικά την ώρα του φαγητού, θα πρέπει να κάθονται σε απόσταση δύο μέτρων το ένα από το άλλο.

Το CDC δημοσιοποίησε τις συστάσεις του λίγες εβδομάδες προτού ανοίξουν πολλές κατασκηνώσεις στις ΗΠΑ στα μέσα Μαΐου. Πολλοί γονείς, σύμφωνα με τους New York Times, ανυπομονούν να στείλουν σε κατασκήνωση τα παιδιά τους, που έχουν περάσει μήνες με τηλεκπαίδευση και μακριά από το σχολείο τους λόγω πανδημίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...