413
Το αυτοκίνητο που κλάπηκε από το πάρκινγκ και ο Αντρέ Γκόρντον. | Middletown Township Police Department

ΗΠΑ: Τρεις νεκροί και πολλοί όμηροι στο Νιου Τζέρσεϊ

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2024, 19:34
Το αυτοκίνητο που κλάπηκε από το πάρκινγκ και ο Αντρέ Γκόρντον.
|Middletown Township Police Department

ΗΠΑ: Τρεις νεκροί και πολλοί όμηροι στο Νιου Τζέρσεϊ

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2024, 19:34

Αλλη μία σειρά φονικών εκτυλίσσεται σε πολιτεία της Αμερικής όπου η οπλοκατοχή αποτελεί μάστιγα και αντικείμενο πολιτικής κόντρας μεταξύ του Τζο Μπαίντεν που θέλει να την περιορίσει και του Ντόνλαντ Τραμπ που χαϊδεύει τα αυτά των οπλοβιομηχάνων.

Ενας άνδρας οχυρώθηκε με αρκετούς ομήρους στο Τρέντον του Νιου Τζέρσεϊ, αφού σκότωσε τρία άτομα στο Φολς Τάουνσιπ της Πενσυλβάνια το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. 

«Διερευνούμε τις άγριες δολοφονίες που έλαβαν χώρα στον δήμο σήμερα το πρωί», είπε στο CNN ο Τζεφ Ντενς, πρόεδρος του συμβουλίου εποπτείας της πόλης. «Είναι κάτι που αφορά την εδώ κοινότητα. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο διαφορετικές κατοικίες». 

Ο ύποπτος

Η αστυνομία ταυτοποίησε τον ύποπτο ως τον 26χρονο Αντρέ Γκόρντον. Το αστυνομικό τμήμα του Φολς Τάουνσιπ ανακοίνωσε ότι οι αστυνομικοί κλήθηκαν λίγο πριν τις 9 π.μ. (τοπική ώρα) να ερευνήσουν πυροβολισμό που αναφέρθηκε στο Viewpoint Lane στο Λέβιταουν. 

Οι αρχές ισχυρίζονται ότι ο Γκόρντον, ο οποίος οδηγούσε ένα κλεμμένο όχημα, πυροβόλησε θανάσιμα δύο άτομα εντός του σπιτιού τους. Μετά τον πυροβολισμό, ο Γκόρντον πήγε στο Edgewood Lane, όπου πυροβόλησε και σκότωσε ακόμη ένα άτομο. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Γκόρντον στη συνέχεια έκλεψε ένα αυτοκίνητο – σημαδεύοντας με όπλο τον οδηγό του- στο πάρκινγκ ενός καταστήματος Dollar General στο Μπρίστολ Πάικ στο Μόρισβιλ. Ο οδηγός δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με την αστυνομία. 

Η αστυνομία του Φολς Τάουνσιπ είπε ότι πιστεύει πως ο Γκόρντον γνώριζε όλα τα θύματα εκτός από τον οδηγό. «Πιστεύεται ότι είναι άστεγος και έχει σχέση με την περιοχή του Τρέντον του Νιου Τζέρσεϊ», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Οπλισμένος και επικίνδυνος

Ο Ντενς περιέγραψε τον ύποπτο ως οπλισμένο και επικίνδυνο. «Διεξάγουμε έρευνα με τη βοήθεια της εισαγγελίας και του FBI». 

Η αστυνομία λέει ότι ο Γκόρντον είναι λεπτοκαμωμένος και φοράει ένα σκούρο φούτερ με κουκούλα. 

«Πιστεύεται ότι είχε στην κατοχή του ένα όπλο, το οποίο χρησιμοποίησε για να διαπράξει αυτά τα εγκλήματα, αλλά μπορεί να έχει στην κατοχή του και άλλα όπλα», προσθέτει η ανακοίνωση της αστυνομίας. 

Η αστυνομία του Φολς Τάουνσιπ και ο κυβερνήτης της πολιτείας της Πενσιλβάνια Τζος Σαπίρο κάλεσαν τους κατοίκους του προαστίου βόρεια της Φιλαδέλφειας να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Το αστυνομικό τμήμα της πόλης Μιντλτάουν ανέφερε σε ανάρτηση στο Facebook ότι γνωρίζει για τους πυροβολισμούς και ζητά από τους κατοίκους να λάβουν προφυλάξεις. Το Μιντλτάουν βρίσκεται περίπου 13 χιλιόμετρα από το Φολς Τάουνσιπ, το οποίο βρίσκεται 45 χιλιόμετρα μακριά από τη Φιλαδέλφεια.

http://

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...