362
Το μήνυμα ήταν σαφές: ήταν τεστ. Οχι όμως για τους αμερικανούς «ψεκασμένους» | web

ΗΠΑ: Τεστ συναγερμού με… παρενέργειες ζόμπι και αιμορραγίες!

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2023, 17:27
Το μήνυμα ήταν σαφές: ήταν τεστ. Οχι όμως για τους αμερικανούς «ψεκασμένους»
|web

ΗΠΑ: Τεστ συναγερμού με… παρενέργειες ζόμπι και αιμορραγίες!

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2023, 17:27

Παναμερικανική (σε όλες της Πολιτείες, δηλαδή) δοκιμή του ομοσπονδιακού συστήματος συναγερμού έκτακτης ανάγκης έγινε στις ΗΠΑ. Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, περί το σούρουπο ώρα Ελλάδος, ήχησαν σε συντονισμό κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα σε όλες τις ΗΠΑ, καθώς υπήρξε πρόβλεψη για τη διαφορά ώρας από τόπο σε τόπο.

Το μήνυμα, όπως έγραψε η Corriere della Sera, ήταν απλό: «Πρόκειται περί δοκιμής του Εθνικού Ασύρματου Συστήματος Ειδοποίησης Εκτακτης Ανάγκης. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτε». Καμία ανησυχία, λοιπόν, αν παραβλέψουμε την πληροφορία που διακίνησαν τα αμερικανικά media ταυτόχρονα με την αναγγελία του παναμερικανικού τεστ συναγερμού, ότι τις προάλλες και η Ρωσία δοκίμασε το δικό της σύστημα προειδοποίησης για έκτακτη ανάγκη και έτσι ήχησαν οι σειρήνες παντού.

Αυτή η σύμπτωση δεν προϊδεάζει για κάτι καλό, από γεωπολιτικής απόψεως αν εξεταστούν τα πράγματα… Ωστόσο, οι Ιταλοί επικέντρωσαν στην κωμική πλευρά του θέματος, διότι υπάρχει και τέτοια: στους ευφάνταστους αμερικανούς συνωμοσιολόγους που απιστούν στο νόημα του τεστ. Γίνεται, λένε, όχι για να δοκιμάσουν την ετοιμότητα επικοινωνίας στα έκτακτα, αλλά για άλλους, τρομερούς λόγους, προγραμματισμένους από καιρό.

Οι αλαφροΐσκιωτοι, «ψεκασμένοι» κ.λπ. ισχυρίζονται ότι το τεστ, μέσω του ήχου που εκπέμπει στα διάφορα μέσα που προαναφέραμε, θα ενεργοποιήσει σωματίδια οξειδίου του γραφενίου, τα οποία, σύμφωνα με την κοσμοθεωρία τους, έχουν εισέλθει στον οργανισμό ενός εκάστου Αμερικανού μέσω του κανονικού αντικορονοϊκού εμβολιασμού (εξαιρουμένων, δηλαδή, των υποτιθεμένων placebo).

Σε αυτό το σημείο, σχολίασε η Corriere, οι συνωμοσιολόγοι διχάζονται. Κάποιοι είναι πεπεισμένοι ότι η όλη ιστορία με το σήμα θα ενεργοποιήσει τον ιό Marburg ή ιό των αφρικανικών πιθήκων, ο οποίος θα προκαλέσει εκατοντάδες εκατομμύρια αιμορραγικούς πυρετούς. Κάποιοι άλλοι διατείνονται ότι οι Αμερικανοί θα μεταβληθούν ακαριαίως ζόμπι.

Ετσι, συνιστούν μέσω Χ/Twitter και άλλων σόσιαλ μίντια να κλείσουν οι Αμερικανοί τα κινητά τους, ώστε να σωθούν. Ενα κείμενο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό New York Magazine επισήμανε ότι ναι μεν το οξείδιο του γραφενίου έχει χρησιμοποιηθεί για τη μελέτη της δομής των εμβολίων, όμως δεν υπάρχει μέσα σε αυτά.

Ο ήχος που υιοθετήθηκε για το τεστ συναγερμού είναι ο ίδιος που χρησιμοποιείται από το 1963, όταν ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον. Φ. Κένεντι ίδρυσε το Εθνικό Σύστημα Εκτακτης Ανάγκης. Το ίδιο σήμα χρησιμοποιούν και περίπου 1.700 τοπικές αρχές στις ΗΠΑ που αποστέλλουν μηνύματα προειδοποίησης για έκτακτες ανάγκες κάθε τύπου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...