212
Ταξιδιώτες στην ουρά στο αεροδρόμιο του Σιάτλ | REUTERS/Lindsey Wasson

ΗΠΑ: Ταξιδιωτική οδηγία για 160 χώρες αναμένεται από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ!

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2021, 16:00
Ταξιδιώτες στην ουρά στο αεροδρόμιο του Σιάτλ
|REUTERS/Lindsey Wasson

ΗΠΑ: Ταξιδιωτική οδηγία για 160 χώρες αναμένεται από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ!

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2021, 16:00

Το 80% των χωρών του πλανήτη θα αφορά η νέα ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον κορονοϊό.

Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να εκδώσει αυτή την εβδομάδα τη νέα ταξιδιωτική οδηγία για τους αμερικανούς πολίτες. Εως τώρα, μόνο 34 χώρες από τις 200, βρίσκονται στην κόκκινη λίστα, ανάμεσά τους οι Ρωσία, Μιανμάρ, Αφγανιστάν, Μοζαμβίκη, Βραζιλία, Τσαντ, Κόσοβο, Κένυα, Αργεντινή, Αϊτή, Τανζανία. Αυτό σημαίνει ότι στον κατάλογο θα προστεθούν άλλες 130 χώρες.

Σε υπόμνημά του προς τα ΜΜΕ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι θα αρχίσει να επικαιροποιεί τη λίστα των χωρών, μέσα στην εβδομάδα, βάσει των δεδομένων, των συστάσεων του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC) και στοιχείων όπως η δυνατότητα τεστ για τους αμερικανούς πολίτες στις χώρες προορισμού και το αν ισχύουν εκεί απαγορεύσεις εισόδου για τους αμερικανούς πολίτες.

Εκτιμάται ότι μετά τη νέα επικαιροποίηση, το 80% παγκοσμίως θα έχει ενταχθεί στην κατηγορία 4, που σημαίνει «μην ταξιδεύετε σε αυτές τις χώρες».

Το CDC έχει προτείνει στους Αμερικανούς να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις εντός της χώρας, αν δεν έχουν λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων. Προειδοποιεί, επίσης, ότι τα ταξίδια στο εξωτερικό θέτουν επιπλέον κινδύνους για όσους δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί.

Οσον αφορά το αντίστροφο, οι ΗΠΑ δεν δέχονται προς το παρόν ταξιδιώτες από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, την Κίνα, τη Βραζιλία, το Ιράν και τη Νότια Αφρική.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...