207
Ο Τζο Μπάιντεν απαντά σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τα νέα μέτρα | REUTERS/Evelyn Hockstein

ΗΠΑ: Σκληραίνει η στάση του Μπάιντεν για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2021, 10:32
Ο Τζο Μπάιντεν απαντά σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τα νέα μέτρα
|REUTERS/Evelyn Hockstein

ΗΠΑ: Σκληραίνει η στάση του Μπάιντεν για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2021, 10:32

Εμβόλιο ή τεστ κάθε εβδομάδα καλούνται να διαλέξουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στις ΗΠΑ, αλλά και όσοι εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε κρατικά έργα, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Τα μέτρα αφορούν 4 εκατ. μόνιμους υπαλλήλους και άλλα 7 εκατ. εργαζoμένους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Οι ανεμβολίαστοι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα υποχρεώνονται συνεπώς να φορούν μάσκα συνεχώς, ακόμη και σε περιοχές όπου τα κρούσματα είναι λίγα, και να υποβάλλονται σε τακτικά τεστ, μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Χωρίς να προχωρήσει στον ολοκληρωτικό υποχρεωτικό εμβολιασμό, η απόφαση αποτελεί ωστόσο μια αλλαγή πορείας για την κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία μέχρι σήμερα έδινε έμφαση περισσότερο σε μηνύματα ενθάρρυνσης.

Το Πεντάγωνο επίσης ανακοίνωσε ότι τα ίδια θα ισχύσουν και για το δικό του προσωπικό και τις ένοπλες δυνάμεις.

Ο αμερικανός πρόεδρος ζήτησε επίσης από τις πολιτειακές και τοπικές αρχές να καταβάλουν 100 δολάρια σε κάθε αμερικανό πολίτη που θα εμβολιαστεί στο εξής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα χρήματα θα προέρχονται από το πακέτο ύψους 350 δισεκατομμυρίων δολαρίων που λαμβάνουν ως βοήθεια οι αρχές των Πολιτειών, των Εδαφών, των Φυλών και οι τοπικές αρχές, με βάση το Αμερικανικό Σχέδιο Διάσωσης (American Rescue Plan Act). Το υπουργείο πρόσθεσε ότι θα παράσχει τεχνική βοήθεια για τη χρήση αυτών των πόρων, ώστε να αυξηθούν οι εμβολιασμοί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...