405
Ο Κάνιε Γουέστ και ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνάντησή τους στο Οβάλ Γραφείο, το 2018 | EPA/MICHAEL REYNOLDS

ΗΠΑ: Ρεπουμπλικανικά βέλη κατά Τραμπ για συνάντηση με Κάνιε Γουέστ και ακροδεξιό ρατσιστή

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2022, 17:10
Ο Κάνιε Γουέστ και ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνάντησή τους στο Οβάλ Γραφείο, το 2018
|EPA/MICHAEL REYNOLDS

ΗΠΑ: Ρεπουμπλικανικά βέλη κατά Τραμπ για συνάντηση με Κάνιε Γουέστ και ακροδεξιό ρατσιστή

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2022, 17:10

Στο στόχαστρο του Λευκού Οίκου αλλά και Ρεπουμπλικανών, βρέθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ για ένα δείπνο που είχε την περασμένη βδομάδα με τον ράπερ Κάνιε Γουέστ και έναν ρατσιστή υπέρμαχο «της υπεροχής της λευκής φυλής».

Ο Κάνιε Γουεστ που έχει επιλέξει να τον αποκαλούν «Ye», έχει επικριθεί δριμύτατα τις τελευταίες εβδομάδες, εκτός άλλων για αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με δηλώσεις που καταγγέλθηκαν ως αντισημιτικές.

Ο Τραμπ επιβεβαίωσε ότι δείπνησε με τον μουσικό και σχεδιαστή μόδας στο Μαρ-α-Λάγκο, την κατοικία του στη Φλόριντα, δεχόμενος έντονη κριτική από την αμερικανική πολιτική τάξη.

«Η μισαλλοδοξία, το μίσος και ο αντισημιτισμός δεν έχουν καμία θέση στην Αμερική – συμπεριλαμβανομένου του Μαρ-α-Λάγκο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Αντριου Μπέιτς.

Ο δισεκατομμυριούχος επικρίθηκε επίσης έντονα για τη συμμετοχή σε αυτό το δείπνο του 24χρονου Νικ Φουέντες, γνωστού για τη διάδοση της θεωρίας της υπεροχής των λευκών. Σύμφωνα με την αμερικανική αντισημιτιστική οργάνωση Anti Defamation League (ADL), ο νεαρός έχει αμφισβητήσει ακόμη και την ύπαρξη του Ολοκαυτώματος.

Οταν ρωτήθηκε σχετικά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απέφυγε να απαντήσει: «Δεν θέλετε καν να μάθετε τι πιστεύω γι’ αυτό», είπε λακωνικά.

Πυρά ήρθαν και από το στρατόπεδο του Ντόναλντ Τραμπ.

«Ακόμα και μια κοινωνική επίσκεψη από έναν αντισημίτη όπως ο Κάνιε Γουέστ και ένα απόβρασμα όπως ο Νικ Φουέντες είναι απαράδεκτη», είπε ο Ντέιβιντ Φρίντμαν, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ισραήλ. «Θέλω να πω στον φίλο μου Ντόναλντ Τραμπ ότι είναι καλύτερος από αυτό. Σε προτρέπω να διώξεις αυτούς τους αλήτες, να τους αποκηρύξεις και να τους ρίξεις στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας, όπου ανήκουν», έγραψε στο Twitter.

Ο πρώην πρόεδρος υπερασπίστηκε τον εαυτό του στο μέσο του κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι το δείπνο ήταν «γρήγορο» και «αδιάφορο». Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι «τα πήγαμε πολύ καλά» με τον Κάνιε Γουέστ και ότι ο τελευταίος δεν έκανε «κανένα αντισημιτικό σχόλιο». Δικαιολογήθηκε μάλιστα, ότι δεν γνώριζε ότι θα ερχόταν και ο Φουέντες μαζί με τον Γουέστ.

«Εμφανίστηκε με τρεις από τους φίλους του, για τους οποίους δεν ήξερα τίποτα», έγραψε. «Δεν ήξερα τον Νικ Φουέντες».

Σε συνέντευξη του στο Γαλλικό Πρακτορείο το 2017 μετά τη συμμετοχή του στη διαβόητη συγκέντρωση νεοναζιστών και οπαδών της Κου Κλουξ Κλαν στο Σάρλοτσβιλ, ο Νικ Φουέντες είχε περιγράψει τον «αγώνα» του ενάντια στη «μαζική μετανάστευση» και την «πολυπολιτισμικότητα». Εκεί, είχαν ξεσπάσει βίαια επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών και αστυνομικών, ενώ ένας ρατσιστής έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε άτομα που συμμετείχαν σε αντιφασιστική διαδήλωση, σκοτώνοντας μία γυναίκα. Ο τότε πρόεδρος Τραμπ δεν είχε καταδικάσει τη συγκέντρωση των φασιστικών στοιχείων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...