350
Οι αστυνομικοί αποκλείουν δρόμο της πόλης στο πλαίσιο της επιχείρησης που ακολούθησε μετά τους πυροβολισμούς | Social media

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί με τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς στο Νέο Μεξικό

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2023, 22:58
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 16/05/2023, 09:20
Οι αστυνομικοί αποκλείουν δρόμο της πόλης στο πλαίσιο της επιχείρησης που ακολούθησε μετά τους πυροβολισμούς
|Social media

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί με τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς στο Νέο Μεξικό

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2023, 22:58
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 16/05/2023, 09:20

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο δράστης, σκοτώθηκαν και έξι ακόμα τραυματίστηκαν, σε ακόμη μια επίθεση ενόπλου στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά στο Φάρμινγκτον του Νέου Μεξικού.

Σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι kob4, μεταξύ των τραυματιών είναι και δύο αστυνομικοί, που μεταφέρθηκαν στο Ιατρικό Κέντρο Σαν Χουάν. Η κατάστασή τους είναι σταθερή.

Δράστης ήταν ένας 18χρονος ένοπλος που πυροβολούσε τυχαία περαστικούς, αλλά και εναντίον σπιτιών και αυτοκινήτων, προτού η αστυνομία τον σκοτώσει έξω από μια εκκλησία, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οταν έφτασε στο σημείο η αστυνομία, «αντιμετώπισε σκηνές χάους, με έναν άνδρα να πυροβολεί εναντίον περαστικών στη γειτονιά», δήλωσε ο Μπάρικ Κραμ της αστυνομίας του Φάρμιγνκτον σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 18χρονος διένυσε μια απόσταση περίπου 500 μέτρων πυροβολώντας εναντίον των περαστικών αδιακρίτως, προτού τον αντιμετωπίσει η αστυνομία έξω από μια εκκλησία.

Δεν είναι γνωστό το κίνητρό του.

Ο ύποπτος φαινόταν να πυροβολεί «ό,τι του ερχόταν στο κεφάλι» και χρησιμοποίησε τουλάχιστον τρία όπλα, ένα από τα οποία ήταν ημιαυτόματο τουφέκι AR-15, σημείωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Φάρμιγκτον Στιβ Χέμπε, προσθέτοντας ότι ο δράστης πυροβόλησε εναντίον «τουλάχιστον έξι σπιτιών και τριών αυτοκινήτων».

Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει αποκαλύψει μόνο την ηλικία του δράστη, ο οποίος φαίνεται ότι έδρασε μόνος του. Δεν έχουν ανακοινωθεί πληροφορίες για τους νεκρούς.

Σκηνές του μακελειού καταγράφηκαν σε βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok, με την εκπρόσωπο της αστυνομίας του Φάρμιγνκτον, Σανίς Γκονσάλες, να επιβεβαιώνει ότι το υλικό είναι αυθεντικό.

Το βίντεο δείχνει έναν άνδρα ντυμένο στα μαύρα να περπατά έξω από την εκκλησία First Church of Christ Scientist κρατώντας κάτι που μοιάζει με πιστόλι, προτού πέσει νεκρός από τις σφαίρες της αστυνομίας.

Ο άνδρας που τράβηξε το βίντεο ακούγεται να περιγράφει τη σκηνή σε κάποιον άλλο και να του λέει ότι ο ύποπτος περπατά κάνοντας κύκλους έξω από την εκκλησία. Στη συνέχεια ακούγεται να λέει: «Ενας άνθρωπος κείτεται στη μέση του δρόμου».

Το χθεσινό μακελειό είναι το πιο πρόσφατο από τα τουλάχιστον 225 τέτοιου είδους περιστατικά που έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ μέσα στο 2023,  στα οποία έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί τέσσερις ή περισσότεροι άνθρωποι, σύμφωνα με την οργάνωση Gun Violence Archive.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...