313
H Αλεξάντρα Χαντ σε ομιλία της στην εκλογική της περιφέρεια | Facebook/Alexandra Hunt for Congress - PA-03

ΗΠΑ: Πρώην στριπτιζέζ είναι υποψήφια για το Κογκρέσο

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2021, 10:50
H Αλεξάντρα Χαντ σε ομιλία της στην εκλογική της περιφέρεια
|Facebook/Alexandra Hunt for Congress - PA-03

ΗΠΑ: Πρώην στριπτιζέζ είναι υποψήφια για το Κογκρέσο

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2021, 10:50

Μία πρώην στριπτιζέζ και νυν υπάλληλος φαρμακευτικής εταιρείας, η 28χρονη Αλεξάντρα Χαντ, έβαλε πλώρη για το αμερικανικό Κογκρέσο. H κοπέλα συμμετέχει στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στην Πενσιλβάνια και, παρά το περιθωριακό στίγμα στο παρελθόν της, είναι μορφωμένη. Μάλιστα, εξαιτίας του συγκεκριμένου παρελθόντος της κατάφερε να μορφωθεί!

Οπως λέει η Corriere della Sera, «συμβολίζει το τεράστιο βάρος των φοιτητικών χρεών» που βασανίζει την αμερικανική νεολαία. Γιατί; Επειδή η Αλεξάντρα ανέβηκε στα ύποπτα πάλκα έχοντας στόχο να εξασφαλίσει το χρήμα των σπουδών της. Τελικά, πέραν του πτυχίου, μπόρεσε να αποκτήσει και δύο μεταπτυχιακά.

Η Χαντ, από το Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, είναι υποψήφια για την 3η περιφέρεια της Πενσιλβάνια. Αν καταφέρει να εκλεγεί, θα είναι η πρώτη που έχοντας κάνει μεροκάματα στην «μπάρα», όπως λέγεται στην αργκό της νύχτας, θα κατέχει δημόσιο αξίωμα στις ΗΠΑ. Απειλεί την εκπροσώπηση του Ντουάιτ Εβανς, και η κόντρα τους θα γίνει στις προκριματικές εκλογές του επομένου Μαΐου.

Η Χαντ είναι στο πλευρό των γυναικών που δουλεύουν στη βιομηχανία του σεξ στις ΗΠΑ

Η ενασχόληση με το στριπτίζ προέκυψε σαν τελευταία λύση την εποχή που εργαζόταν ως σερβιτόρα στην καφετέρια της πανεπιστημιούπολης. Αλλοτε πίστευε ότι δεν έπρεπε να μιλήσει σε κανέναν για το παρελθόν της, όμως άλλαξε γνώμη τον καιρό της πανδημίας επειδή, όπως λέει, ένιωσε «εγκαταλειμμένη από την πολιτική». Αντελήφθη και ότι ο προεκλογικός αγώνας της δεν πρέπει να έχει κρυμμένα μυστικά, και ας έχουν περάσει από τότε δέκα χρόνια.

Στην προεκλογική καμπάνια της δεν θέλει να ταυτιστεί με τις λεγόμενες «εργάτριες του σεξ», αν και φρονεί ότι η στάση της θα προωθήσει τα αιτήματά τους, αλλά επιθυμεί να επικεντρωθεί σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, όπως είναι τα προγράμματα βοήθειας στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας, ή στο φλέγον ζήτημα της επέκτασης της περίθαλψης σε όλους τους πολίτες. Η Χαντ προέρχεται από μικροαστική οικογένεια, αφού είναι κόρη δύο δασκάλων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...