383
Ο Ρόμπερτ Κένεντι τζούνιορ κατάφερε να κρεμάσει... στα μανταλάκια δύο σταρ της αμερικανικής πολιτικής δημοσιογραφίας | REUTERS/Brian Snyder και web

ΗΠΑ: Προεκλογικό τρίο με δύο ρεπόρτερ και τον Ρόμπερτ Κένεντι

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2024, 13:49
Ο Ρόμπερτ Κένεντι τζούνιορ κατάφερε να κρεμάσει... στα μανταλάκια δύο σταρ της αμερικανικής πολιτικής δημοσιογραφίας
|REUTERS/Brian Snyder και web

ΗΠΑ: Προεκλογικό τρίο με δύο ρεπόρτερ και τον Ρόμπερτ Κένεντι

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2024, 13:49

Για εβδομάδες ήταν το πιο πικάντικο κουτσομπολιό στην Ουάσινγκτον, όμως τώρα η υπόθεση τελειώνει με δίκη. Η Ολίβια Νούτζι, 31 ετών, του New York Magazine, και ο Ράιαν Λίτζα, 50 ετών, του Politico, δύο από τους σταρ της αμερικανικής πολιτικής δημοσιογραφίας, όπως έγραψε η Βιβιάνα Μάτσα της Corriere della Sera, βρίσκονται στη δίνη ενός σκανδάλου που έχει καταστρέψει τη μεταξύ τους σχέση.

Η Νούτζι, δημοσιογράφος με προνομιακή πρόσβαση στον Τραμπ και σε άλλες πηγές, είχε «εικονική σχέση» επί έναν χρόνο με τον εβδομηντάχρονο Ρόμπερτ Κένεντι τζούνιορ, ο οποίος, ως γνωστόν, απέσυρε την υποψηφιότητά του για την προεδρία των ΗΠΑ και ετάχθη υπέρ του Τραμπ. Η προαναφερθείσα σχέση της Νούτζι με τον Κένεντι γεννήθηκε ύστερα από τη συνέντευξη που του πήρε τον Νοέμβριο του 2023, έγραψε η Μάτσα.

Κατά τη New York Post, συνέχισε η ιταλίδα ανταποκρίτρια, περί τα μέσα Σεπτεμβρίου το αφεντικό της Νούτζι τής τηλεφώνησε, πληροφορώντας την ότι ο Κένεντι κομπορρημονεί σε φίλους του δημοσιογράφους για τη σχέση του μαζί της και για το πόσο «αγαπούν ο ένας τον άλλον». Τώρα η δημοσιογράφος κατηγορεί τον πρώην φίλο της, τον Λίτζα δηλαδή, για τη σκόπιμη διαρροή της ιστορίας της με τον Κένεντι στα media και τον δένει με ένδικα μέσα.

Η Νούτζι ζήτησε περιοριστικά μέτρα εναντίον του Λίτζα, ενώ τον κατηγορεί για μια σειρά ποινικά αδικήματα: από την απλή παρενόχλησή της μέχρι την κλοπή ηλεκτρονικής συσκευής της και από την παράνομη χρήση δημοσιογραφικού υλικού μέχρι τον εκβιασμό της με στόχο την αναθέρμανση της σχέσης τους.

Αλλη μια κατηγορία που η Νούτζι εξαπέλυσε εναντίον του Λίτζα αφορά την άσκηση βίας εναντίον της: είπε ότι στόχος του ήταν να χρεωθεί την οικονομική επιβάρυνση από το σπάσιμο ενός συμβολαίου που έχουν συνυπογράψει και οι δύο για την έκδοση ενός βιβλίου με θέμα τις αμερικανικές εκλογές. Απίθανα, δηλαδή, πράγματα με φόντο την πολιτική σκηνή των ΗΠΑ και τον Κένεντι.

Ο Λίτζα είπε στο δικαστήριο ότι, κατά την άποψή του, η σχέση της Νούτζι με τον Κένεντι ήταν «τρελή», ενώ χαρακτήρισε τον πολιτικό «εβδομηντάρη εθισμένο στο σεξ», ο οποίος είπε στη Νούτζι πως «θέλει να την κατέχει, να την ελέγχει και να τη γονιμοποιήσει»…

Κατόπιν αυτών, η Μάτσα έγραψε ότι οι δυο δημοσιογράφοι του πολιτικού ρεπορτάζ απολύθηκαν από τις δουλειές τους και ότι τα αμερικανικά media ασχολήθηκαν μανιωδώς με το θέμα. Η δικαστική απόφαση για τη διένεξη των Νούτζι-Λίτζα θα ληφθεί μετά τις εκλογές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...