176
Φωτογραφία αρχείου ενός αμερικανού στρατιώτη και του οβιδοβόλου οπλικού συστήματος M777A2 στη Συρία | US Army / Spc. Isaiah J Scott

ΗΠΑ: Πιθανή εξουδετέρωση υψηλόβαθμου ηγετικού στελέχους του ISIS στη Συρία

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2023, 13:44
Φωτογραφία αρχείου ενός αμερικανού στρατιώτη και του οβιδοβόλου οπλικού συστήματος M777A2 στη Συρία
|US Army / Spc. Isaiah J Scott

ΗΠΑ: Πιθανή εξουδετέρωση υψηλόβαθμου ηγετικού στελέχους του ISIS στη Συρία

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2023, 13:44

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (CENTCOM) πιθανόν σκοτώθηκε υψηλόβαθμο ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Στρατού σε επιδρομή με ελικόπτερο στη βόρεια Συρία, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

«Πιστεύουμε ότι η επιδρομή σκότωσε έναν υψηλόβαθμο ηγέτη του ISIS στη Συρία και υπεύθυνο επιχειρησιακού σχεδιασμού για τρομοκρατικές  επιθέσεις στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη» δήλωσε ο συνταγματάρχης Τζο Μπαξίνο, σύμφωνα με το CNN.

Οι υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, οι οποίες συνεργάζονται με τις ΗΠΑ στις επιχειρήσεις κατά του ISIS στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσαν ότι η επιχείρηση εξαπολύθηκε από μια βάση στο Κομπάνι, σύμφωνα με στοιχεία της Deutsche Welle.

Στη διάρκεια της επιχείρησης σκοτώθηκαν ακόμα δύο ένοπλοι, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ενώ δεν τραυματίστηκαν αμερικανοί στρατιώτες ή κάποιος άμαχος.

«Οι επιχειρήσεις κατά του ISIS είναι σημαντικές για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής», δήλωσε ο Μπαξίνο μετά την επιδρομή.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...