308
O Τζέι Ντι Βανς μιλώντας μπροστά από τον Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση το 2022 | REUTERS/Gaelen Morse/File Photo

ΗΠΑ: Ο Τζέι Ντι Βανς υποψήφιος αντιπρόεδρος του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2024, 22:20
O Τζέι Ντι Βανς μιλώντας μπροστά από τον Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση το 2022
|REUTERS/Gaelen Morse/File Photo

ΗΠΑ: Ο Τζέι Ντι Βανς υποψήφιος αντιπρόεδρος του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2024, 22:20

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι και επίσημα ο «εκλεκτός» των Ρεπουμπλικανών για τη διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ.

Kατά την έναρξη του τετραήμερου Εθνικού Συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι, ο μεγιστάνας πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ πήρε το χρίσμα του κόμματός του, ενώ ανακοίνωσε από το Truth Social ότι αντιπρόεδρός του θα είναι ο Τζέι Ντι Βανς, γερουσιαστής του Οχάιο.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του υπερσυντηρητικού κατά πολλούς Βανς δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς το όνομά του είχε όντως ακουστεί ως πιθανό γι’ αυτή τη θέση.

Ο 39χρονος Βανς εξελέγη στη Γερουσία στη ενδιάμεσες εκλογές του 2022. Στο παρελθόν, γράφουν οι New York Times, υπήρξε σφοδρός επικριτής του Τραμπ, αλλά στην πορεία έγινε ένας από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του.

Η επιλογή του Τζέιμς Ντέιβιντ Βανς, συγγραφέα των απομνημονευμάτων «Hillbilly Elegy», θα μπορούσε, σύμφωνα με τους αναλυτές, να αυξήσει τη συμμετοχή των υποστηρικτών του Τραμπ στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, καθώς ο υποψήφιος αντιπρόεδρος είναι πολύ δημοφιλής στη βάση του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και κυρίως στις νεότερες γενιές.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι πήρε την απόφαση «μετά από μακρές διαβουλεύσεις και σκέψεις και λαμβάνοντας υπόψη τα τεράστια ταλέντα πολλών άλλων».

Στη συνέχεια, μιλώντας για τον Βανς, έγραψε: «Ο JD υπηρέτησε έντιμα τη χώρα μας στο Σώμα Πεζοναυτών, αποφοίτησε από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο σε δύο χρόνια με άριστα και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Γέιλ, όπου ήταν συντάκτης του περιοδικού Yale Law Journal και πρόεδρος του Συλλόγου Βετεράνων του Γέιλ».

Και πρόσθεσε: «Ο JD είχε μια πολύ επιτυχημένη επιχειρηματική καριέρα στον τομέα της τεχνολογίας και των οικονομικών, και τώρα, στη διάρκεια της εκστρατείας, θα επικεντρωθεί έντονα στους ανθρώπους για τους οποίους αγωνίστηκε τόσο λαμπρά. Ως αντιπρόεδρος θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το Σύνταγμά μας, θα σταθεί στο πλευρό των στρατευμάτων μας και θα κάνει ό,τι μπορεί για να με βοηθήσει να κάνω την Αμερική μεγάλη ξανά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...