203
Ο Ντιν Φίλιπς σε ομιλία του, το 2019 | Chip Somodevilla/Getty Images

ΗΠΑ: Ο Δημοκρατικός Ντιν Φίλιπς αντίπαλος του Μπάιντεν στις εκλογές

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2023, 14:36
Ο Ντιν Φίλιπς σε ομιλία του, το 2019
|Chip Somodevilla/Getty Images

ΗΠΑ: Ο Δημοκρατικός Ντιν Φίλιπς αντίπαλος του Μπάιντεν στις εκλογές

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2023, 14:36

Ο Ντιν Φίλιπς, ένας Δημοκρατικός βουλευτής από τη Μινεσότα, ο οποίος είναι σχετικά άγνωστος εκτός της πολιτείας του, πρόκειται μπει στη μάχη των προκριματικών εκλογών για το προεδρικό χρίσμα στο Νιου Χάμσαϊρ, απέναντι στον Τζο Μπάιντεν.

Η αρμόδια υπηρεσία της πολιτείας, ανακοίνωσε ότι ο Φίλιπς έχει προγραμματίσει να καταθέσει τα χαρτιά του την Παρασκευή για να μπει στο ψηφοδέλτιο.

Ο 54χρονος Φίλιπς, ο οποίος εκπροσωπεί τα δυτικά προάστια της Μινεάπολης από το 2019 στο Κογκρέσο, θεωρεί εμπόδιο την ηλικία του 80χρονου αμερικανού προέδρου, και λέει ότι πρέπει να βγει μπροστά η νέα γενιά των Δημοκρατικών.

Ο βουλευτής είναι κληρονόμος της εταιρείας αποσταγμάτων Phillips Distilling Company και συνιδιοκτήτης της εταιρείας παγωτών Talenti.

Το 2018 κατέλαβε την έδρα που κέρδιζαν οι Ρεπουμπλικανοί στη Μινεσότα, αποκαλώντας τον εαυτό του, «αιώνια αισιόδοξο» και υποστηρικτή της διακομματικής συνεργασίας.

Ο Φίλιπς έχει υπερψηφίσει όλα τα νομοσχέδια του Μπάιντεν στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Αν και δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του, έχει κάνει σχετικές αναφορές δημοσίως εδώ και μήνες.

Πάντως, το σχέδιό του να θέσει υποψηφιότητα απέναντι στον αμερικανό πρόεδρο, έχει προκαλέσει αντιδράσεις εναντίον του τόσο στο Δημοκρατικό Κόμμα όσο και από ψηφοφόρους του, για αυτό και ο Φίλιπς παραιτήθηκε από ηγετικές θέσεις που κατείχε στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Ο Μπάιντεν θα επισκεφθεί τη Μινεσότα την επόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...