364
Η κακοκαιρία προκάλεσε πολλά προβλήματα και στους αυτοκινητόδρομους. Εδώ οι εργάτες απομακρύνουν ένα δέντρο που έπεσε σε δρόμο του Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας | Peter Zay/Anadolu Agency via Getty Image

ΗΠΑ – Καναδάς: Χιλιάδες άνθρωποι χωρίς ρεύμα από το κύμα πολικού ψύχους

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2022, 17:56
Η κακοκαιρία προκάλεσε πολλά προβλήματα και στους αυτοκινητόδρομους. Εδώ οι εργάτες απομακρύνουν ένα δέντρο που έπεσε σε δρόμο του Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας
|Peter Zay/Anadolu Agency via Getty Image

ΗΠΑ – Καναδάς: Χιλιάδες άνθρωποι χωρίς ρεύμα από το κύμα πολικού ψύχους

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2022, 17:56

Σφοδρή χιονόπτωση και πάγο σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ και του Καναδά έχει προκαλέσει βαρομετρικό χαμηλό, με αποτέλεσμα περίπου 80 εκατομμύρια άνθρωποι να παραμένουν και τη Δευτέρα σε επιφυλακή για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Περισσότεροι από 145.000 πολίτες βρέθηκαν χωρίς ρεύμα σε ορισμένες νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν. Η Βιρτζίνια, η Τζόρτζια και η Βόρεια και Νότια Καρολίνα κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (NWS) ανέφερε ότι σε ορισμένες περιοχές το χιόνι θα ξεπεράσει τα 30 εκατοστά. Το χιόνι και ο πάγος θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε «επικίνδυνα ταξίδια, διακοπές ρεύματος και ζημιές στα δέντρα», προειδοποίησαν οι ειδικοί του NWS.

Οι περιπολίες των αυτοκινητοδρόμων ανέφεραν εκατοντάδες ατυχήματα με οχήματα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press. Υπήρξαν επίσης προειδοποιήσεις για πιθανές παράκτιες πλημμύρες σε ορισμένες περιοχές, όπως η Νέα Υόρκη και μέρος του Κονέκτικατ, με τους ειδικούς να τονίζουν ότι δρόμοι και υποδομές θα μπορούσαν να επηρεαστούν.

Η ισχυρή καταιγίδα ξερίζωσε δέντρα, κάνοντας μερικούς δρόμους αδιάβατους στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας. Στην επαρχία Οντάριο του Καναδά, η οποία συνορεύει με την πολιτεία της Νέας Υόρκης, αξιωματούχοι εξέδωσαν προειδοποιήσεις για καταιγίδα το πρωί της Κυριακής για μεγάλο μέρος του νότου. Στο Τορόντο, πρωτεύουσα της επαρχίας και μεγαλύτερη πόλη του Καναδά, το χιόνι θα ξεπεράσει τα 20 εκατοστά.

Περισσότερες από 3.000 πτήσεις από και προς τις ΗΠΑ ακυρώθηκαν την Κυριακή, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης δεδομένων FlightAware. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Σάρλοτ Ντάγκλας στη Βόρεια Καρολίνα δέχθηκε ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα, με σχεδόν το 90% των πτήσεων να ακυρώνονται. Στον ιστότοπο του αεροδρομίου οι υπεύθυνοι κάλεσαν τους επιβάτες να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές τους εταιρείες πριν ταξιδέψουν στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με το BBC, στη Νότια Καρολίνα, ο κυβερνήτης Χένρι ΜακΜάστερ ζήτησε από τους κατοίκους να μείνουν μακριά από τους δρόμους. «Αυτή θα είναι μια πολύ κακή καταιγίδα στο άνω μέρος της πολιτείας», είπε, προσθέτοντας ότι τα «καλά νέα» είναι ότι η καταιγίδα θα χτυπήσει το Σαββατοκύριακο και κατά τη διάρκεια της αργίας τη Δευτέρα, όταν λιγότεροι άνθρωποι θα μετακινούνται.

«Ας ελπίσουμε ότι η καταιγίδα θα προκαλέσει λίγα προβλήματα, αλλά θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική. Απλώς δεν ξέρουμε», δήλωσε ο κυβερνήτης της Τζόρτζια Μπράιαν Κεμπ καθώς ανακοίνωνε τα έργα θωράκισης στην πολιτεία του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...