179
Ο Τρέβορ Ριντ σε δικαστήριο της Μόσχας, τον Ιούλιο του 2020 | REUTERS/Maxim Shemetov

ΗΠΑ και Ρωσία αντάλλαξαν κρατούμενους

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2022, 16:08
Ο Τρέβορ Ριντ σε δικαστήριο της Μόσχας, τον Ιούλιο του 2020
|REUTERS/Maxim Shemetov

ΗΠΑ και Ρωσία αντάλλαξαν κρατούμενους

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2022, 16:08

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αντάλλαξε τον αμερικανό πρώην πεζοναύτη Τρέβορ Ριντ, που κρατούνταν στις ρωσικές φυλακές από το 2019, με τον ρώσο πολίτη Κονσταντίν Γιαροσένκο, ο οποίος εξέτιε ποινή 20ετούς κάθειρξης από το 2011 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ανταλλαγή των κρατουμένων έγινε την Τετάρτη και ήταν αποτέλεσμα μιας μακράς διαδικασίας διαπραγματεύσεων, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Την απελευθέρωση του Τρέβορ Ριντ χαιρέτισε ο Τζο Μπάιντεν. «Ο Τρέβορ, ένας πρώην αμερικανός πεζοναύτης, που ήταν φυλακισμένος στην Ρωσία είναι ελεύθερος. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να πω στους γονείς του τα καλά νέα», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Οι γονείς του είχαν προβεί σε διαμαρτυρία έξω από τον Λευκό Οίκο τον περασμένο μήνα, καθώς τα νέα για την υγεία του γιου τους στις ρωσικές φυλακές δεν ήταν καθόλου καλά.

Ο Ριντ είχε καταδικαστεί για επίθεση εναντίον ρώσων αστυνομικών, ενώ ο Γιαροσένκο για εμπορία ναρκωτικών.

Ο επόμενος στόχος του Λευκού Οίκου είναι η επιστροφή στις ΗΠΑ ενός άλλου πεζοναύτη, του Πολ Γουέλαν, που κρατείται σε ρωσική φυλακή από το 2018 με την κατηγορία της κατασκοπείας, την οποία ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...