260
Ο τότε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο τότε πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνάντησή τους το 2011 | EPA/MAXIM SHIPENKOV

Η Μόσχα ανακάλεσε τον πρεσβευτή της μετά τις δηλώσεις Μπάιντεν για «φονιά Πούτιν»

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2021, 22:17
Ο τότε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο τότε πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνάντησή τους το 2011
|EPA/MAXIM SHIPENKOV

Η Μόσχα ανακάλεσε τον πρεσβευτή της μετά τις δηλώσεις Μπάιντεν για «φονιά Πούτιν»

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2021, 22:17

Η Ρωσία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στις Ηνωμένες Πολιτείες για διαβουλεύσεις στην Μόσχα για να εξετάσει το μέλλον των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων, έπειτα από τις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «θα πληρώσει το τίμημα» για τις παρεμβάσεις της Μόσχας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020 και πως πιστεύει ότι ο ρώσος ομόλογός του είναι «φονιάς».

Ο Ανατόλι Αντόνοφ, πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον, κλήθηκε εσπευσμένα για διαβουλεύσεις, οι οποίες θα έχουν ως θέμα την ανάλυση των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων, αναφέρεται στην δήλωση που έκανε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Πάντως, κατά την εκπρόσωπο, η Μόσχα ενδιαφέρεται να μην υποβαθμιστούν δραματικά οι σχέσεις με τις ΗΠΑ. «Για μας το κύριο είναι να προσδιορίσουμε τους δρόμους στους οποίους θα κατευθυνθούν οι ευρισκόμενες σε κρίσιμη κατάσταση ρωσο-αμερικανικές σχέσεις, οι οποίες οδηγήθηκαν από την Ουάσιγκτον τα τελευταία χρόνια στην ουσία σε αδιέξοδο. Μας ενδιαφέρει να μην επιτρέψουμε μια αμετάκλητη υποβάθμιση τους, εάν οι Αμερικανοί συνειδητοποιούν τους κινδύνους που απορρέουν από αυτήν», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε την Τετάρτη στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως πιστεύει ότι ο ρώσος ομόλογός του είναι «ένας φονιάς». Προειδοποίησε μάλιστα ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα αντιμετωπίσει συνέπειες επειδή ηγήθηκε προσπαθειών με στόχο να στρέψει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020 υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο αμερικανός πρόεδρος έκανε τα σχόλια αυτά αφού έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, η οποία δόθηκε την Τρίτη, στη δημοσιότητα, στηρίζει τις κατηγορίες ότι ο Πούτιν βρισκόταν πίσω από την ανάμειξη της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές, μια κατηγορία που η Ρωσία χαρακτήρισε αβάσιμη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...