466
Η Ανι Μανουκιάν με τον γιο της, τον οποίο γέννησε «κατά λάθος» η ασιατικής καταγωγής AP |

ΗΠΑ: Είναι ασιατικής καταγωγής αλλά γέννησε… λευκά δίδυμα

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2024, 14:31
Η Ανι Μανουκιάν με τον γιο της, τον οποίο γέννησε «κατά λάθος» η ασιατικής καταγωγής AP
|

ΗΠΑ: Είναι ασιατικής καταγωγής αλλά γέννησε… λευκά δίδυμα

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2024, 14:31

Μια μητέρα που γέννησε δύο μωρά από διαφορετικές μητέρες και στη συνέχεια υποχρεώθηκε να τους τα παραδώσει, θα λάβει αποζημίωση από την κλινική γονιμότητας στην Καλιφόρνια που μπέρδεψε τα έμβρυα.

Το ζευγάρι ασιατικής καταγωγής, που κατονομάζεται μόνο με τα αρχικά των ονομάτων τους, θα λάβει αποζημίωση, το ύψος της οποίας δεν ανακοινώθηκε, από την κλινική γονιμότητας Cha στη νότια Καλιφόρνια, όπως ανέφερε η Telegraph.

Το 2018, το ζευγάρι, που κατονομάζεται ως YZ ο άνδρας και AP η γυναίκα, από το Φλάσινγκ της Νέας Υόρκης, ταξίδεψε στην Καλιφόρνια και πλήρωσε 100.000 δολάρια για θεραπεία γονιμότητας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάρουν οκτώ έμβρυα από την AP, η οποία έμεινε έγκυος. Στην κλινική, της είπαν ότι είχε συλλάβει δίδυμα κορίτσια.

Ομως, προς έκπληξή της, γέννησε δύο λευκά αγόρια και όχι κορίτσια με ασιατικά χαρακτηριστικά.

Η έρευνα που ακολούθησε, αποκάλυψε ότι έγινε ένα «αδιανόητο λάθος» και ότι στην κλινική είχαν εμφυτεύσει δύο αρσενικά έμβρυα από δύο διαφορετικές οικογένειες στην AP, όπως αναφέρεται στην αγωγή που υπέβαλε το ζευγάρι.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, το ζευγάρι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα αγοράκια. Στην αγωγή τους ανέφεραν ότι είχαν υποστεί «μόνιμα συναισθηματικά τραύματα από τα οποία δεν θα αναρρώσουν».

Το ζευγάρι φέρεται να έχει πλέον διευθετήσει την υπόθεσή του με την κλινική, την οποία έχει αγοράσει η Κλινική Γονιμότητας Tree of Life.

«Ηταν ένας μακρύς δρόμος για αυτούς», είπε η δικηγόρος του ζευγαριού, Ντάε Λι.

Το ζευγάρι της Νέας Υόρκης υποχρεώθηκε να παραδώσει τα δύο αγόρια στους γονείς τους. Ενα από τα ζευγάρια, η Αννι Μανουκιάν και ο σύζυγός της Ασοτ, μήνυσαν επίσης την κλινική για το ατύχημα.

Η Μανουκιάν και η μητέρα του άλλου αγοριού βρίσκονταν στην κλινική την ίδια μέρα, τον Αύγουστο του 2018, όταν τα έμβρυά τους εμφυτεύτηκαν στην AP.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, σημειώθηκε και άλλο λάθος στην κλινική: εμφύτευσαν στην Μανουκιάν το έμβρυο ενός τέταρτου ζευγαριού. Η γυναίκα έμεινε έγκυος αλλά τελικά απέβαλε.

Οι Μανουκιάν έμαθαν ότι είχε γεννηθεί το δικό τους παιδί μόνο όταν έλαβαν κλήση από την κλινική που τους ζητούσε να έρθουν και να κάνουν τεστ DNA τον Μάρτιο του 2019.

Η Μανουκιάν θα περιέγραφε αργότερα το ξέσπασμα που είχαν, όταν μαζί με τον σύζυγό της, πήραν το αγοράκι τους από τον YZ και την AP.

«Κλαίγαμε υστερικά και οι τέσσερις», είπε αργότερα. «Μας έλεγαν, “λυπούμαστε, λυπούμαστε τόσο πολύ”».

Οι Μανουκιάν αναζήτησαν αποζημίωση για να καλύψουν τη συναισθηματική τους απώλεια και τα 100.000 δολάρια που ξόδεψαν για τη φροντίδα και τα ταξίδια τους. Τελικά έλαβαν αποζημίωση αγνώστου ύψους τον Δεκέμβριο του 2019.

Η Μανουκιάν είπε ότι προσευχόταν κάθε μέρα για τη γυναίκα που γέννησε τον γιο της.

«Εννέα μήνες κουβαλούσε το παιδί μου, μετά το τάιζε, το φρόντιζε, του άλλαζε πάνες. Θα μπορούσε να είχε καταλήξει διαφορετικά. Προσεύχομαι για εκείνη κάθε μέρα, ήταν θύμα αυτού του ατυχήματος όσο κι εγώ. Είναι μια όμορφη γυναίκα. Μεγάλωσε το μωρό μου μέσα της και μετά, αφού γεννήθηκε», είπε αργότερα σε δημοσιογράφους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...