209
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του δικαστή Σάμιουελ Αλίτο, στη Βιρτζίνια. Ο δικαστής έγραψε το προσχέδιο της απόφασης που απαγορεύει τις αμβλώσεις | REUTERS/Evelyn Hockstein

ΗΠΑ: Εκτακτα μέτρα προστασίας των ανωτάτων δικαστών μετά τις διαμαρτυρίες έξω από τα σπίτια τους

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2022, 12:00
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του δικαστή Σάμιουελ Αλίτο, στη Βιρτζίνια. Ο δικαστής έγραψε το προσχέδιο της απόφασης που απαγορεύει τις αμβλώσεις
|REUTERS/Evelyn Hockstein

ΗΠΑ: Εκτακτα μέτρα προστασίας των ανωτάτων δικαστών μετά τις διαμαρτυρίες έξω από τα σπίτια τους

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2022, 12:00

Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις στις ΗΠΑ για τη σχεδιαζόμενη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να ανατρέψει την απόφαση Ρόου εναντίον Γουέιντ, με την οποία θα απαγορευτούν οι αμβλώσεις σε όλη τη χώρα.

Τις τελευταίες ημέρες, διαδηλωτές υπέρ των αμβλώσεων συγκεντρώθηκαν ειρηνικά έξω από τα σπίτια ορισμένων από τους πέντε υπερσυντηρητικούς δικαστές που, σύμφωνα με το προσχέδιο της απόφασης το οποίο αποκάλυψε το Politico, ψήφισαν υπέρ της ανατροπής. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έγιναν έξω από το σπίτι του Σάμιουελ Αλίτο –ο οποίος έγραψε το προσχέδιο– στη Βιρτζίνια και του Μπρεντ Κάβανο στο Μέριλαντ.

Για αυτόν τον λόγο, η κυβέρνηση αποφάσισε έκτακτα μέτρα προστασίας για την ασφάλεια των δικαστών.

Συγκεκριμένα, ο αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ έχει δώσει οδηγίες προς την αρμόδια αστυνομική υπηρεσία των ομοσπονδιακών δικαστηρίων σχετικά με την ενίσχυση της ασφάλειας των δικαστών με τη λήψη πρόσθετων αστυνομικών μέτρων για την προστασία τους.

Η ειδική αστυνομία του Ανωτάτου Δικαστηρίου ενισχύεται από την κεντρική αστυνομική υπηρεσία (The U.S. Marshals Service) που είναι αρμόδια για την προστασία των ομοσπονδιακών δικαστηρίων στις ΗΠΑ.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι ο Γκάρλαντ «συνεχίζει να ενημερώνεται για ζητήματα ασφαλείας που σχετίζονται με το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ και τους δικαστές του».

Η κεντρική αστυνομική υπηρεσία των δικαστηρίων είναι υπεύθυνη για την προστασία των 94 ομοσπονδιακών δικαστηρίων σε παναμερικανικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...