275
12χρονος εμβολιάζεται με Pfizer στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης (φωτογραφία αρχείου) | REUTERS /Mike Segar

ΗΠΑ: Ακόμη 200 εκατ. εμβόλια Pfizer για ενισχυτικές δόσεις

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2021, 19:14
12χρονος εμβολιάζεται με Pfizer στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης (φωτογραφία αρχείου)
|REUTERS /Mike Segar

ΗΠΑ: Ακόμη 200 εκατ. εμβόλια Pfizer για ενισχυτικές δόσεις

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2021, 19:14

Επιπλέον 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer αγοράζουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τους Financial Times (FT), επεκτείνοντας τη συνολική παραγγελία στις 500 εκατομμύρια δόσεις.

Με αυτές τις δόσεις οι ειδικοί προετοιμάζονται για την επόμενη φάση του εμβολιασμού, που θα περιλαμβάνει παιδιά κάτω των 12 ετών και ενδεχομένως τρίτη, αναμνηστική (ενισχυτική) δόση σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, όπως τα άτομα με ανοσοκαταστολή που ενδεχομένως να τη χρειαστούν. Οι δόσεις θα παραδοθούν στις ΗΠΑ από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Απρίλιο του επόμενου έτους.

Η Pfizer είχε υπογράψει το προηγούμενο έτος συμφωνία με την αμερικανική κυβέρνηση για την αγορά 100 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου έναντι περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τη δυνατότητα αγοράς επιπλέον 500 εκατομμυρίων δόσεων.

Η διευθύντρια των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), είχε δηλώσει την Πέμπτη ότι ο μέσος κυλιόμενος όρος των επτά ημερών των νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί κατά 53% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Η μετάλλαξη Δέλτα, που αρχικά εντοπίστηκε στην Ινδία, αντιστοιχεί πλέον σε πάνω από το 80% των νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ.

Τρίτη δόση για τη Δέλτα

Pfizer και Moderna είχαν εκδώσει ανακοινώσεις στις αρχές του μήνα, στις οποίες ανέφεραν ότι σχεδιάζουν να καταθέσουν αίτηση έγκρισης στις ρυθμιστικές αρχές σε ΗΠΑ και Ευρώπη, για τρίτη, ενισχυτική δόση των εμβολίων τους για την Covid-19 (εδώ), με στόχο τη μετάλλαξη Δέλτα.

Η εταιρείες έχουν σχεδιάσει μια νέα εκδοχή των εμβολίων τους, που στοχεύει καλύτερα στο μεταλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, και για την οποία οι κλινικές δοκιμές θα ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ έχει εξασφαλίσει 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως ενισχυτικές για το επόμενο διάστημα (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...